ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Σκληρό μάθημα στο... αντίο του!

Στο 63΄ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα (κόκκινη ο Καρέλης), στο 79' δέχονταν το 4ο γκολ από την Λέχια (4-0)! Σε ένα 15λεπτο οι «πράσινοι» κατέρρευσαν και γυρίζουν στην Αθήνα έχοντας χαλάσει την εικόνα τους!
Διάταξη και πρόσωπα
Μια ενδεκάδα που σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό θα δούμε και στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών, επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου για το δεύτερο και τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού επί πολωνικού εδάφους κόντρα στην Λέχια Γκντανσκ. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε το 4-4-2 σε ρόμβο, το σύστημα που έχει καθιερώσει από τις αρχές της προηγούμενης σεζόν.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Σπυρόπουλος και ο Μέντες με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ο Δώνης σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Ατζαγκούν και Ζέκα. Ο Πέτριτς σε ρόλο ελεύθερου, πίσω από τους Μπεργκ και Κλωναρίδη.
Ξεχώρισε ο Δώνης
Απέναντι σε μία ομάδα που ξεκινά σε μία εβδομάδα τις υποχρεώσεις της στο πολωνικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός είχε κάποια από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Όπως την πίεση ψηλά στον αντίπαλο, την καλή κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας. Αυτά στα θετικά, διότι οι «πράσινοι» είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα να μετουσιώσουν την κατοχή της μπάλας σε ευκαιρίες, με εξαίρεση την κεφαλιά του Πέτριτς στο 10' αλλά και την φάση του Κλωναρίδη στο φινάλε του πρώτου μέρους, όπου ο επόπτης έδειξε οφ-σάιντ. Παράλληλα, οι Πολωνοί παραλίγο να... τιμωρήσουν μια αδυναμία στα στημένα(8') αλλά και την ανισορροπία στα αριστερά της άμυνας του «τριφυλλιού», απ' όπου προήλθε και το χαμένο πέναλτι του Βράνιες στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.
Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής και που είχε εικοσάλεπτη διακοπή από τα καπνογόνα των οπαδών, αυτός που ξεχώρισε για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν ο Χρήστος Δώνης. Ο νεαρός μέσος έπαιξε ως αμυντικός μέσος. Είχε εξαιρετικές και αλάνθαστες επιλογές στην πρώτη πάσα, άνοιγε σωστά το παιχνίδι στα άκρα ενώ «έβγαλε» και αρκετή ενέργεια στο μαρκάρισμα, με πολλά κλεψίματα στον άξονα. Από τους λίγους «πράσινους» που κατάφερε να διακριθεί.
Λάθος Καρέλη και... ανεπίτρεπτη κατάρρευση!
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασίου έκανε τριπλή αλλαγή με τους Καρέλη, Λαγό και Τριανταφυλλόπουλο να μπαίνουν στην θέση των Κλωναρίδη, Δώνη και Κουτρουμπή. Ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος, έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και είχε μία πολύ μεγάλη φάση με τον Μπεργκ στο 47' αλλά ο Σουηδός αστόχησε από κοντά. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι στράβωσε ολοκληρωτικά για το «τριφύλλι» στο 63'. Ο Καρέλης εντελώς παιδικά και λανθασμένα έκανε μαρκάρισμα που απαγορεύεται σε φιλικό παιχνίδι και δικαιολογημένα δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα του ρέφερι.
Αν το μαρκάρισμα του νεαρού στράικερ ήταν μία φορά λάθος, η διαχείριση του ματς από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Αναστασίου ήταν... εκατό! Μια εικόνα παρόμοια με εκείνο το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη στην αρχή της περασμένης περιόδου. Οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα από το 63' και στην συνέχεια ήταν λες και τελείωσε το ματς. Ανεπίτρεπτη κατάρρευση που έδωσε την ευκαιρία σε μία μέτρια ομάδα να κάνει πάρτι στο γήπεδό της. Το σκορ ξέφυγε για τα καλά με τους Πολωνούς να σκοράρουν τέσσερις φορές μέσα σε ένα τέταρτο(66' Παβλόφσκι, 72' Γιανίτσκι, 75' Βράνιες, 80' Μακουζέφκσι) και να δίνουν ένα σκληρό μάθημα στους «πρασίνους».
Μάθημα για το πως ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζουν ένα παιχνίδι, όταν κατά την διάρκεια του στραβώνει. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο για μία ώρα της αναμέτρησης και μετά... καληνύχτα. Σαν να έφυγε από το γήπεδο. Ο Γιάννης Αναστασίου δικαιολογημένα θα έχει παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του, που ηττήθηκαν με 4-0 από μία κατώτερα ποιοτικά ομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου