ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Στα ρηχά οι ρεζέρβες, κεφάτος στο δεύτερο!

Με σχήματα που δύσκολα θα... εμφανιστούν σε επίσημα ματς, ο Ολυμπιακός έχασε στο πρώτο του φιλικό (0-2 από την Κράσνονταρ), κρατώντας την θετική εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και τον πολύ καλό Τσόρι!
Πρώτο φιλικό και συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν... Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-0 από την έτοιμη Κρασνοντάρ, δεν είχε σε καλή μέρα τις «ρεζέρβες», ενώ ήταν καλός στο β' μέρος με την είσοδο του Τσόρι. Θετικό ντεμπούτο για τον Ομάρ. Επόμενο φιλικό τεστ για τους Πειραιώτες την Πέμπτη με τη Ντιναμό Κιέβου.
Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός
Η πρώτη ενδεκάδα της σεζόν για τους ερυθρόλευκους απαρτιζόταν από τον Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ, τον Σαλίνο δεξιά και τον Μπονγκ αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο της τοποθετήθηκαν δύο παίκτες που έχουν δοκιμαστεί μαζί στις προπονήσεις.
Οι Αυλωνίτης και Σιόβας ήταν τα δύο στόπερ (με τον Σιόβα να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα μετά από αποχή περίπου 6 μηνών), στον άξονα οι Μπουχαλάκης και Γιαταμπαρέ (ο δεύτερος έπαιζε λίγο πιο μπροστά από τον Μπουχαλάκη), οι Ντοσεβί και Βλαχοδήμος στα άκρα και ο Σαβιόλα πίσω από τον φορ Διαμαντάκο. Για τους Ντοσεβί, Μπουχαλάκη και Αυλωνίτη ήταν το ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη.
Πως έπαιξαν οι Ρώσοι
Η Κρασνοντάρ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σινίτσιν στο τέρμα και τους Γεντρέζικ, Γκράνβιστ, Καλέσιν και Σίγκουρτσον στην άμυνα. Στο κέντρο ήταν οι Γκαζίνσκι, Αχμέντοφ, Μπιστρόφ, Ζοαζίνιο και Περέϊρα και στην κορυφή ο Βάντερσον.
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο αντίπαλοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους κυρίως στον άξονα. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς με διάθεση να πρεσάρουν πολύ.
Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα έγινε από τον Σαβιόλα στο 7'. Η μπάλα πέρασε λίγο έξω με τους Ρώσους πάντως να νιώθουν την πρώτη ερυθρόλευκη... απειλή για την εστία τους.
Στο 8' μία προβολή από τον Διαμαντάκο μετά από σέντρα του Ντοσεβί δεν είχε θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό. Η Κρασνοντάρ που ξεκινά πιο νωρίς τις υποχρεώσεις της είναι φυσικά σε πιο προχωρημένο στάδιο στην προετοιμασία της.
Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική και επιθετικά πιο ουσιαστική στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Βέβαια και αυτή έχει ακόμα χρόνο μπροστά της.
Ανεβασμένος και επικίνδυνος ο Ντοσεβί
Ο Ματιέ Ντοσεβί που έδειξε καλά δείγματα γραφής από την στιγμή που εντάχθηκε στον Ολυμπιακό επεδίωκε από την αρχή του αγώνα να προκαλέσει... ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με τα τρεξίματά του και τις μπαλιές του. Στο 14' είχε και ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ αφού πήρε το... ριμπάουντ μετά από διώξιμο.
Στο 19' ο Σιόβας δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ντοσεβί. Ο ίδιος παίκτης ήταν που αναχαίτισε την επίθεση της Κρασνοντάρ ένα λεπτό μετά. Μάλιστα μία φάση μετά έβγαλε με κεφαλιά το κόρνερ των Ρώσων.
Στο 22' η Κρασνοντάρ είχε ένα σουτ στο ενεργητικό της με τον Περέϊρα. Ο Μέγιερι δεν είχε πρόβλημα στο να αποκρούσει την τελική προσπάθεια. Η Κρασνοντάρ επιχείρησε να απειλήσει ξανά με τον Μπιστρόφ. Στο 25' βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά ο Μέγιερι κράτησε το μηδέν.
Οι δύο πρώτες αλλαγές
Στο 30' ο Σαλιάκας μπήκε αντί του Βλαχοδήμου και ο Κολοβός στην θέση του Σαβιόλα. Ο Σαλιάκας πήγε στα άκρα και ο Κολοβός πίσω από τον επιθετικό. Έτσι ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε με τους δύο νεαρούς τις αλλαγές του στο πρώτο φετινό τεστ. Για τον Κολοβό είναι η παρθενική του εμφάνιση. Την μεγάλη φάση του πρώτου μέρους πάντως έως το 40' την είχε η Κρασνοντάρ.
Θετικότατος ο Σιόβας
Στο πρώτο μέρος του φιλικού τεστ εκτός από τον Ντοσεβί που για ένα διάστημα παρουσίασε καλή εικόνα θετικό πρόσωπο είχε και ο Σιόβας. Ο διεθνής στόπερ ήταν σταθερότατος και έκοψε αρκετές φορές τις επιθέσεις των Ρώσων. Δείχνει πως είναι σε ανοδική πορεία, προσθέτοντας μία ακόμα άκρως αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν για τον Μίτσελ. Σαφώς βέβαια και είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα όμως τα πρώτα θετική μηνύματα από τον παίκτη υπάρχουν.
Γκολ η Κρασνοντάρ
Στο 42' οι Ρώσοι βρήκαν κενό και με μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας ήρθε το 1-0. Ο Ζοαζίνιο με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Μέγιερι.
Τους άλλαξε σχεδόν... όλους!
Ο Ολυμπιακός του Β' μέρους ξεκίνησε με τον Μέγιερι στα γκολπόστ, τον Ελαμπντελαουί και τον Βατουσιάδη στα δύο άκρα της άμυνας και τον Βούρο με τον Αμπιντάλ στο κέντρο της.
Οι κεντρικοί χαφ ήταν οι Ντινγκά και Φουστέρ, στα δύο άκρα οι Σαλιάκας και Γκαζαριάν, επιτελικός ο Κολοβός και μοναδικός προωθημένος ο Θανάσης Παπάζογλου.
Δεύτερο γκολ οι Ρώσοι
Στο 47ο λεπτό η Κρασνοντάρ έκανε το 2-0 μετά από στημένη φάση. Ο Σίγκουρτσον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και δίχως μεγάλη πίεση σκόραρε με κεφαλιά. Οι Ρώσοι όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσαν να πιέσουν και άλλο και να γίνουν ακόμα πιο απειλητικοί.
Σκληρό μαρκάρισμα σε Ντινγκά και ένταση
Στο 52' ο Ντινγκά δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από πίσω από τον Άρι (που είχε μπει στην θέση του Βάντερσον) με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Ο Γκράνβιστ με τον Γέντερζικ πήγαν να πέσουν πάνω στον Αφρικανό μετά την αντίδρασή του για το χτύπημα με την ένταση και τα νεύρα να κυριαρχούν. Το μαρκάρισμα του Άρι σήκωνε αναμφίβολα (σε κανονικές συνθήκες αγώνα) κόκκινη που δεν δόθηκε.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο γήπεδο μπήκαν οι δύο προπονητές για να χωρίσουν τους παίκτες. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βρουν τον κατάλληλο επιθετικό ρυθμό και να ανεβάσουν στροφές ώστε να μειώσουν το σκορ. Με τον Ντινγκά από τον άξονα και την συνδρομή του Κολοβού επιχειρούσαν να δημιουργήσουν και να βγάλουν φάσεις αξιώσεων με τους Ρώσους ωστόσο να παίζουν αρκετά σκληρά.
Τσόρι, Χουτεσιώτης και Κάταϊ στο ματς
Στο 60' οι Χουτεσιώτης, Τσόρι και Κάταϊ πήραν τις θέσεις των Μέγιερι, Κολοβού και Σαλιάκα. Ο Μίτσελ συνέχισε τις αλλαγές του ενώ λίγο μετά το τεχνικό τιμ των Ρώσων έκανε έξι αλλαγές (άλλαξε και γκολκίπερ).
Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε σιγά σιγά το ματς από ένα σημείο και έπειτα. Στο 66' οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλή στιγμή με τον Φουστέρ με σουτ (μετά από πολύ καλή ενέργεια του Ομάρ) σε μία φάση όπου οι ερυθρόλευκοι φώναξαν για πέναλτι.
Η είσοδος του Τσόρι Ντομίνγκες στο γήπεδο βοήθησε δημιουργικά και επιθετικά τον Ολυμπιακό, όπως και αυτή του Ντινγκά, που κράτησε μπάλες, έδωσε αρκετές προσωπικές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Οι Ρώσοι εξακολούθησαν να παίζουν σκληρά στον αγώνα με τον Τσόρι Ντομίνγκες να παίρνει την... σκυτάλη στα χτυπήματα.
Ο Αργεντινός στο 75' είχε μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ που αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 83' ο Κάταϊ είχε ένα σουτ που πέρασε άουτ. Στο 85' ένα σουτ του Άρι έφυγε έξω. Σουτ στο τελευταίο λεπτό έκανε ο Τσόρι. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες δεν άλλαξε τίποτα στον δείκτη του σκορ.
Πήγε να ξαναβάλει τους ίδιους!
Ο προπονητής της Κρασνοντάρ επιχείρησε κάτι που δεν βλέπει κανείς εύκολα σε φιλικό. Προς το τέλος του αγώνα πήγε να βάλει ως αλλαγή τέσσερις παίκτες που είχε ξεκινήσει βασικούς! Ο Μίτσελ επενέβη και οι παίκτες γύρισαν στον πάγκο άρον άρον...
Σίγουρα δεν μπορούν να εξαχθούν από ένα πρώτο φιλικό τεστ πάρα πολλά και ουσιαστικά συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό της προετοιμασίας των μόλις πέντε ημερών. Είναι αναμφίβολα πολύ πρόωρο. Η Κράσνονταρ που είναι ανερχόμενη δύναμη στην Ρωσία και ξεκινάει τις υποχρεώσεις της αρκετά πριν τον Ολυμπιακό ήταν λογικό να εμφανιστεί πολύ πιο έτοιμη από τους Πειραιώτες σε αυτό το χρονικό σημείο.
Οι Ρώσοι αν και δεν ήταν... σούπερ αξιοποίησαν την ερυθρόλευκη αμυντική ολιγωρία σε δύο περιπτώσεις με τον Ολυμπιακό πάντως να είχε την δυνατότητα να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Έτσι η Κρασνοντάρ έβαλε δύο γκολ για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στο φιλικό παιχνίδι του Σβατς. Οι ερυθρόλευκοι κρατούν από αυτό το ματς όχι τόσο την συνολική τους παρουσία όσο το πρόσωπο που είχαν αρκετοί παίκτες τους. Στο Β' μέρος πάντως ήταν σαφώς ανώτεροι από το Α'.
Οι Σιόβας, Ντοσεβί, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Γιαταμπαρέ, Ντινγκά, Τσόρι Ντομίνγκες (ο οποίος πιστοποίησε και πάλι πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα του) αλλά και ο Μέγιερι έβγαλαν αρκετά θετικό πρόσημο από το ματς. Ο Αμπιντάλ -που επίσης έκανε ντεμπούτο με την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας- ειδικά προς το τέλος του αγώνα είχε σημαντικά κοψίματα δείχνοντας την εμπειρία και την ποιότητά του ενώ όλοι οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό (δίχως αυτό να σημαίνει πως πήγαν καλά). Το επόμενο φιλικό είναι στις 17 Ιουλίου με τη Ντιναμό Κιέβου (πάλι στο Σβατς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου