ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Λάθη και καλές στιγμές!

Ο ΠΑΟΚ είχε καλά διαστήματα απέναντι στη Σταντάρ, δέχθηκε γκολ από... τραγικό πέναλτι που παραχώρησε ο Βίτορ, σκόραρε με τον Κουλούρη και είχε ευκαιρίες, αλλά έχασε με 2-1 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας.
Η αλήθεια είναι πως τα φιλικά γίνονται κυρίως για τους προπονητές προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα και φυσικά και για τους παίκτες να ξεπιαστούν, να μπουν σε ρυθμούς αγώνων και να πείσουν πως μπορούν να βοηθήσουν. Άλλα συμπεράσματα από τους... ειδήμονες στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Σταντάρ Λιέγης στο Όστενμπερκ δεν μπορούν να βγουν.
Και δεν μπορούν γιατί ναι μεν ο «δικέφαλος του βορρά» ηττήθηκε με 2-1, αλλά εκτός του ότι ήταν το πρώτο του φετινό παιχνίδι, κατέβασε στα δύο ημίχρονα δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Στο πρώτο με πολλούς αναπληρωματικούς δεν έπεισε επιθετικά και με λάθος του Βίτορ δέχθηκε το γκολ με πέναλτι, στο δεύτερο έδειξε ωραία στοιχεία, σκόραρε, πίεσε, αλλά σε μια αντεπίθεση δέχθηκε και το δεύτερο γνωρίζοντας την ήττα, σε ένα ματς στο οποίο οι εντυπώσεις μόνο θετικές μπορούν να είναι.
Με πολλούς μικρούς ο Αναστασιάδης
Ο αγώνας κόντρα στη Σταντάρ ήταν ο πρώτος τους Άγγελου Αναστασιάδη στο πάγκο του ΠΑΟΚ μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, με τον έμπειρο προπονητή να κατεβάζει την ομάδα του με ένα σύστημα 3-5-2 που γινόταν και 3-4-3. Συγκεκριμένα ο «δικέφαλος» ξεκίνησε με τον Γιακουμή στο τέρμα, τους Κατσικά, Βίτορ και Σκόνδρα στην τριάδα της άμυνας, τους Τζανδάρη και Μαντούρο στο κέντρο, με τον Κωνσταντινίδη δεξιά και τον Ποζατζίδη αριστερά, ενώ στην επίθεση Πόζογλου και Μάρτενς παίζουν στα άκρα με τον Παπαδόπουλο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη οι Βέλγοι κατέβηκαν με σύστημα 4-3-3 και τους Τουράμ στο τέρμα, δεξιά τον Σταμ, Μίλιτς αριστερά και τους Τεσέιρα και Αρσλάναγκιτς στο κέντρο της άμυνας. Οι Βαν Νταμ και Λουμάντζα είναι στα χαφ, ο Μπία μπροστά τους, ο Καρσελά και ο Μ' Μπόμπο δεξιά και αριστερά και μπροστά ο Εζεγκίελ.
Χωρίς φάσεις, ένα λάθος και γκολ για Σταντάρ
Στο πρώτο μέρος η εικόνα του ματς δεν ήταν και η καλύτερη, με τους Θεσσαλονικείς ωστόσο να μπαίνουν καλύτερα παρότι τα πόδια τους ήταν πιο βαριά. Οι Βέλγοι από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να κάνουν μια φάση και έπρεπε να φτάσουμε στο 39' για να γίνει το 1-0 για την Σταντάρ. Και έγινε από εκτέλεσε πέναλτι του Μπία, πέναλτι που παραχώρησε με χαζό θα λέγαμε χέρι ο Βίτορ.
Αλλαγές που ανέβασαν τον ΠΑΟΚ
Στο δεύτερο ο Άγγελος Αναστασιάδης άλλαξε εντελώς την ομάδα, βάζοντας 9 παίκτες και κρατώντας μόνο τους Σκόνδρα και Μαντούρο που γύρισαν και στο κέντρο της άμυνας. Συγκεκριμένα μπήκαν οι Μελίσσας Παναγιωτούδης, Πόποβιτς, Σαββίδης, Κίτσιου, Πολύζος Γκολάσα, Αθανασιάδης, Κουλούρης. Το σύστημα μετατράπηκε σε 4-4-2 με τον Μελίσσας στο τέρμα και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κίτσιου, Μαντούρο, Σκόνδρας και Παναγιωτούδης. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Πολύζος και Σαββίδης έχοντας δεξιά τους τον Γκολάσα και αριστερά τους τον Πόποβιτς. Μπροστά ο Κουλούρης αγωνίστηκε λίγα μέτρα πίσω από τον Στέφανο Αθανασιάδη.
Οι αλλαγές αυτές τόνωσαν τον ΠΑΟΚ που στο 60' κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σαββίδη να κάνει το γύρισμα, τον Αθανασιάδη να παίρνει ωραία επάνω τους αμυντικούς και τον Κουλούρη ανενόχλητο να φέρνει το ματς στα ίσια. Πριν προλάβουν να χαρούν όμως, ήρθε αρχικά η ευκαιρία στο 63' με τον Βαν Νταμ να αστοχεί από εξαιρετική θέση και το γκολ του Μπία στο 68' για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 για την Σταντάρ. Οι Βέλγοι έφυγαν ωραία στον αιφνιδιασμό ο σκόρερ του 1-0 βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα και δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.
Οι ενδεκάδες του αγώνα
Σταντάρ Λιέγης: Τουράμ, Πεσέιρα, Σταμ, Βαν Νταμ, Κονσελό, Αρσλάνοβιτς, Εζεκιέλ, Πιά, Μίλετς, Λουμάντα, Μπομπό.
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Μιγκέλ Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Ποζατζίδης, Μαντούρο, Τζανδάρης, Κωνσταντινίδης, Πόζογλου, Μάρτενς και Παπαδόπουλος.
ΠΑΟΚ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μελίσσας, Κίτσιου, Σκόνδρας, Μαντούρο, Παναγιωτούδης, Πολύζος, Σαββίδης, Γκολάσα, Πόποβιτς, Κουλούρης, Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου