ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Το Τορίνο της ανήκει!

Η Μπενφίκα άντεξε ακόμα και με 9 παίκτες κόντρα στην Γιουβέντους στο Τορίνο και με το 0-0 θα επιστρέψει στην πόλη για να παίξει στον τελικό με την Σεβίλλη.
Ο,τι του στέρησε η τύχη πέρυσι, πάει να πάρει φέτος η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς που δείχνοντας εξαιρετικό πρόσωπο στο «Juventus Stadium» πήρε σχετικά εύκολα 0-0 από την Γιουβέντους και σε συνδυασμό με το 2-1 του «Ντα Λουζ» προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπως είχε κάνει και πέρυσι. Οι Αετοί πέταξαν στο γήπεδο που γίνεται ο τελικός, όμως θα είναι αποδεκατισμένοι σε αυτόν αφού Εντσο Πέρες, Εντουάρδο Σάλβιο και Λάζαρ Μάρκοβιτς είδαν κάρτες και χάνουν το μεγάλο ραντεβού που κλείστηκε με την Σεβίλλη. Με δέκα παίκτες έπαιξαν από το 67' οι Λουζιτανοί, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε στο να αντέξουν κόντρα σε μία Γιουβέντους χωρίς ιδέες, αυτοματισμούς και επιλογές στην επίθεση. Η Μεγάλη Κυρία έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που αποκλείεται σε ημιτελικό ενώ ο τελικός διεξάγεται στην έδρα της μετά την Ρεάλ Μαδρίτης (1980) και το Αμβούργο (2010).
Η βροχή έκανε πολύ δύσκολες τις προσπάθειες των παικτών στο δεύτερο μέρος, το οποίο ξεκίνησε με φάση τους Πορτογάλους. Στο 50' ο Ροντρίγκο βρέθηκε μόνος στο πέναλτι, όμως το σουτ υπό πολύ καλές προϋποθέσεις πέρασε πάνω από την εστία του Μπουφόν και στο 62' ο Ομπλακ έβγαλε το φάουλ του Πίρλο, σε μία από τις καλύτερες φάσεις των Ιταλών στην επανάληψη. Στο 61' ο Εντσο Πέρες είδε την πρώτη κίτρινη και χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για την δεύτερη, με την οποία αποβλήθηκε και άφησε τους Αετούς με δέκα παίκτες για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ο Ζόρζε Ζεσούς έκανε διορθωτική κίνηση βάζοντας τον Αλμέιδα, ενώ ο Κόντε απάντησε με Τζιοβίνκο αντί Μπονούτσι. Παρά τους περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες και το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν έδειξε ποτέ επιβλητική στο τερέν. Οι Πορτογάλοι μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και να βγουν επικίνδυνα στην κόντρα, ενώ στην άμυνά τους απειλήθηκαν σε μία φάση που ουσιαστικά δεν υπήρξε τελική αφού στο 80' ο Λιχτστάινερ δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ και να βρεθεί φάτσα με το γκολ. Στο 89' υπήρξε ένταση ανάμεσα σε ανθρώπους και παίκτες των δύο ομάδων, με τους Βούτσινιτς και Μάρκοβιτς να αποβάλλονται ενώ βρίσκονταν στον πάγκο. Κίτρινη κάρτα είχε και ο Εντουάρντο Σάλβιο και χάνει και αυτός τον τελικό για τους Αετούς.
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπονούτσι (73' Μπονούτσι), Κιελίνι, Κάσερες, Λιχτστάινερ, Πίρλο, Βιδάλ (79' Μαρκίζιο), Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (78' Οσβάλντο).
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Ομπλακ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρες, Γκαϊτάν (77' Σάλβιο), Μάρκοβιτς (86' Σουλεϊμάνι), Ροντρίγκο (69' Αντρέ Αλμέιδα), Λίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου