ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Μυθική η Ατλέτικο!

Εξαιρετική η Ατλέτικο Μαδρίτης, νίκησε -με ανατροπή- 3-1 την Τσέλσι στο Λονδίνο, στο δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, θέτοντας σκηνικό μαδριλένικου «εμφύλιου» με τη Ρεάλ στις 24 Μαϊου στη Λισσαβώνα!
Οι «ροχιμπλάνκος» δεν πτοήθηκαν ούτε από το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» ούτε από το γκολ του Φερνάντο Τόρες (δεν το πανηγύρισε) στο 36'. Ισοφάρισαν γρήγορα, πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, με τον Αντριάν στο 44' και στο δεύτερο 45λεπτο έκαναν την ολική ανατροπή.
Στο 60' το εύστοχο πέναλτι του Ντιέγκο Κόστα έφερε το σαφές προβάδισμα για τους Μαδριλένους, ενώ το γκολ του Αρντά Τουράν στο 72' έδιωξε κάθε ελπίδα στους Λονδρέζους και «σφράγισε» την εντυπωσιακή πρόκριση της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε.
Μια πορεία εξαιρετική, αήττητη ως τον τελικό (μοναδική ομάδα φέτος), με απολογισμό 9 νίκες και 3 ισοπαλίες, με το Champions League να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό δύο φιναλίστ από την ίδια πόλη. Μια εξαιρετική παράσταση από τους «ροχιμπλάνκος».
Δοκάρια και ευκαιρίες
Η Ατλέτικο απείλησε πρώτη με το δοκάρι του Κόκε στο 4', πριν η Τσέλσι πάρει την κατοχή, χωρίς να απειλεί, με εξαίρεση το άστοχο φάουλ του Γουίλιαν στο 15' και το «ψαλίδι» του Νταβίντ Λουίζ στο 23'. Στο ίδιο διάστημα η Ατλέτικο πήγε να απειλήσει δύο φορές με τον Ντιέγκο Κόστα (15', 19'), ο οποίος κόπηκε την τελευταία στιγμή.
Το γκολ του Τόρες στο 36' (συγκινημένος, ο πρώην επιθετικός της Ατλέτικο δεν το πανηγύρισε) έδωσε στην Τσέλσι σκορ πρόκρισης, όμως η αμυντική αδράνεια έφερε το 1-1 από τον Αντριάν στο 44'.
Το πέναλτι… του Ετό
Στο δεύτερο 45λεπτο η Τσέλσι «άγγιξε» το 2-1 με τον Τέρι στο 53', αλλά ο Κουρτουά είπε «όχι». Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν απειλήσει πρώτοι με τον Τουράν στο 47', κέρδισαν πέναλτι στο 59' σε ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα από τον Ετό, ο οποίος είχε μπει στο 54' για να βοηθήσει την Τσέλσι να σκοράρει.
Το 2-1 από τον Ντιέγκο Κόστα στο 60' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε σαφές προβάδισμα στην Ατλέτικο. Το «κύκνειο» άσμα της Τσέλσι αποδείχθηκε η ευκαιρία με το δοκάρι του Νταβίντ Λουίζ στο 64'. Εκτοτε οι «μπλε» ουσιαστικά ουδέποτε απείλησαν, ενώ η Ατλέτικο έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Αρντά Τουράν στο 72' και τα πάντα τελείωσαν.
Στη συνέχεια, μόνο οι Ισπανοί ήταν στο γήπεδο, οι Αγγλοι πάλευαν χωρίς νόημα, με τον Κουρτουά να δείχνει και πάλι την κλάση του στην εκπνοή (90'+4') αποκρούοντας το σουτ του Αζάρ.
ΣΚΟΡΕΡ: 36' Τόρες - 44' Αντριάν, 60' πεν. Ντιέγκο Κόστα, 72' Αρντά Τουράν
ΔΟΚΑΡΙΑ: 64' Νταβίντ Λουίζ - 4' Κόκε, 72' Αρντά Τουράν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ριτσόλι (Ιταλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Κέιχιλ - 60' Ντιέγκο Κόστα, 65' Αντριάν
ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (54' Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρεζ, Αθπιλικουέτα, Γουίλιαν (77' Σίρλε), Αζάρ, Τόρες (67 Μπα).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκοντίν, Μιράντα, Σουάρεθ, Τιάγκο, Κόκε, Αρντά Τουράν (83' Κριστιάν Ροντρίγκες), Αντριάν (66' Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα (76' Σόσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου