ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

City of Premier League

Οι Πολίτες πέρασαν με ανατροπή (3-2) από το «Γκούντισον Παρκ», πάτησαν κορυφή και έχουν πλέον τον τίτλο στα... πόδια τους.
Ηταν θέλημα της μοίρας. Η Σίτι έπρεπε να περάσει νικηφόρα από το Μέρσεϊσαϊντ εάν ήθελε να κατακτήσει τον τίτλο. Σε αυτή την κόντρα κορυφής η Λίβερπουλ βασιζόταν στη βοήθεια της άσπονδης συμπολίτισσας Εβερτον, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Οι Πολίτες χωρίς να παίξουν πολύ καλά, έφτασαν στο ζητούμενο και μάλιστα με ανατροπή (3-2), έπιασαν στην 1η θέση τους Κόκκινους, τους οποίους νικούν στην ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς γκολ και πλέον έχουν στα δικά τους... πόδια το δεύτερο πρωτάθλημα στα τρία τελευταία χρόνια.
Το πρόβλημα όμως για την ομάδα του Μάντσεστερ ήταν ότι από τις 15 προηγούμενες φορές που επισκέφτηκαν το «Γκούντισον Παρκ», μόνο μια επέστρεψαν νικητές, με τις τέσσερις πιο πρόσφατες να είναι μόνο ήττες. Η χάλια αυτή παράδοση φάνηκε να επιβεβαιώνεται στο 11', όταν στην πρώτη φάση του ματς, ο Μπάρκλεί έβαλε ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν. Ο νεαρός Αγγλος σούταρε με τη μία έξω αριστερά από την περιοχή, σημαδεύοντας με τρομερά φάλτσα το απέναντι παραθυράκι. Στο 22' ήρθε η απάντηση με τον Αγουέρο να πλασάρει στην κλειστή γωνία του Χάουαρντ που δεν είχε καλή αντίδραση.
Το παιχνίδι είχε πολύ αργό τέμπο και η Σίτι δεν έμοιαζε με ομάδα που καίγεται για τη νίκη τίτλου. Στο 43' όμως ο Χάουαρντ αρχικά σταμάτησε τον Τζέκο, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο Βόσνιος ήταν μόνος του και με κεφαλιά γύρισε το αποτέλεσμα. Με το που ξεκίνησε η επανάληψη ο Χαρτ ανέλαβε να σώσει τους φιλοξενούμενους, καθώς σε πλασέ του Νέισμιθ που πήγαινε μέσα, τέντωσε τα δάκτυλα του και έδιωξε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση (48') η Σίτι σχεδόν κλείδωσε το «τρίποντο», με τον Τζέκο να σκοράρει με κοντινή προβολή μετά από παράλληλη του Νασρί.
Τη στιγμή όμως που η Σίτι φάνηκε να καθαρίζει, τότε ήρθε ο μπελάς. Ο Μπέινς (65') έκανε τη σέντρα και ο Λουκάκου με ψαράκι έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και μέσα. Στο 71' ο Χάουαρντ είπε όχι στο τετ α τετ του Σαμπαλέτα και από εκεί έως και το φινάλε η Εβερτον πίεσε, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Στην καλύτερη στιγμή της ο Ντεουλοφέου αφού πέρασε τρεις αντιπάλους, είδε τον Χαρτα ναβγάζει το πλασέ του. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Σίτι να πανηγυρίζει και πλέον θέλει δύο νίκες στα εντός έδρας με Αστον Βίλα και Γουέστ Χαμ, ώστε να βάλει την κούπα στην τροπαιοθήκη της, ασχέτως του τι θα κάνει η Λίβερπουλ.
* Ο Αγουέρο έγινε αλλαγή επειδή υπέστη ξανά θλάση!
Εβερτον: Χάουαρντ, Αλκαράς, Στόουνς, Γιαγκέλκα (66' Ντεουλοφέου), Μπέινς, Κόλεμαν, ΜακΚάρθι, Οσμαν (83' ΜακΓκίντι), Μπάρκλεϊ, Νέισμιθ, Λουκάκου
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Σαμπαλέτα, Κλισί, Χάβι Γκαρθία, Μίλνερ, Γιάγια Τουρέ (66' Κολάροφ), Νασρί, Αγουέρο (28' Φερναντίνιο), Τζέκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου