ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τετέλεσται!

Με ένα γκολ- φάντασμα, σε ένα ματς ροντέο, ο Άρης (που τέλειωσε με 9) έχασε από τον Πλατανιά με 2-1 και πλέον δεν σώζεται... ούτε με θαύμα!  
Ξύλο, δάκρυα και... υποβιβασμός προ των πυλών! Η μάχη επιβίωσης στην Κρήτη, εξελίχθηκε κυριολεκτικά σε... μάχη, αφού ένα τέρμα του Φαΐσκα στο 77' τίναξε το ματς στον αέρα! Ο Πλατανιάς επικράτησε του Αρη 2-1, αλλά το... σκορ θα ξεχαστεί γρήγορα, μιας και στη μνήμη θα μείνουν οι σκηνές μετά την επίτευξη του τέρματος των Κρητικών! Μια φάση που τα ριπλέι δεν βοήθησαν τόσο, αλλά φαίνεται πως η μπάλα στην κεφαλιά του Φαΐσκα δεν πέρασε τη γραμμή, ήταν αρκετή να βάλει... τέλος στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Αρη επιτέθηκαν άσχημα στον βοηθό Γουργιώτη, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και η ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσει η κατάσταση. Οι άνθρωποι του Αρη είχαν σκέψεις για αποχώρηση από το ματς, ο Σούλης Παπαδόπουλος προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του και όταν οι δυο ομάδες ξαναμπήκαν στο ματς ο Μάνταλος απέβαλε Μπακασέτα, Μπουγαΐδη. Ο Πλατανιάς επικράτησε 2-1, έκανε βήμα παραμονής, αντίθετα οι «κίτρινοι» βλέπουν την football league να είναι προ των πιλών. Στο -7 από τα μπαράζ, στο -3 από τη Βέροια, ενώ ο κίνδυνος τιμωρίας είναι πολύ μεγάλος για τα επεισόδια που συνέβησαν!
Εγινε και ματς...
Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με τον Πλατανιά να έχει την υπεροχή, όχι όμως και τις φάσεις. Μάλιστα, το πρώτο γκολ των Κρητικών ήρθε στην πρώτη καλή τους φάση, στις καθυστερήσεις του α' μέρους. Η εξαιρετική μπαλιά του Μπέλιτς και η πολύ δύσκολη κεφαλιά του Τόρες έφεραν το 1-0, με τον Ισπανό να φτάνει τα 9 γκολ με τη φανέλα του Πλατανιά. Ο Σούλης Παπαδόπουλος στην επανάληψη τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Αγκάνθο και στο 68' ήρθε η ισοφάριση. Πολύ μεγάλη μπαλιά του Τάτου, σουτάρα στην κίνηση του Μανιά για το 1-1. Ο Πλατανιάς ανέβασε ρυθμό μετά το τέρμα και στο 77' έγινε η φάση που... τίναξε το ματς στον αέρα. Ο Βλαχοδήμος έκανε τη σέντρα, ο Διούδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, έφτασε στον Φαΐσκα ο οποίος και πήρε την κεφαλιά. Ο επόπτης έδειξε σέντρα, αφού θεώρησε πως ο Διούδης έδιωξε μέσα από τη γραμμή και εκεί έγινε το... πέσιμο! Μετά την επιστροφή στο ματς και με τον Αρη να παίζει με εννέα μπάλα δεν είδαμε... Μόνο μια μεγάλη ευκαιρία από τον Βλαχοδήμο.
Τόρες και Φαΐσκα πέτυχαν τα δυο τέρματα των Κρητικών και τους έδωσαν οξυγόνο παραμονής. Ο πρώτος έφτασε τα 9 γκολ κάνοντας εξαιρετικό ματς. Πολύ καλός και ο Μπέλιτς, με ασίστ και πολλά τρεξίματα.
Ο Τάτος έκανε ακόμα ένα μεγάλο ματς και σε πολλά σημεία έδειχνε πως προσπαθεί μόνος. Εξαιρετική ασίστ στον Μανιά, πολλά τρεξίματα, ηγετική παρουσία ξανά...
Η άμυνα του Αρη! Οι «κίτρινοι» πιάστηκαν στον ... ύπνο και στις δυο φάσεις των γκολ του Πλατανιά, αφού έχασαν Τόρες και Φαΐσκα. Δεν δέχθηκαν πίεση, αλλά όταν αυτό έγινε τότε τα βρήκαν σκούρα...
Ο Διούδης φέρει ευθύνη στη φάση του δεύτερου γκολ, αφού αν είχε μπλοκάρει στη σέντρα του Βλαχοδήμου δεν θα υπήρχε συνέχεια. Ο μέσος του Πλατανιά έκανε την προσπάθεια, ο γκολκίπερ του Αρη δεν υπολόγισε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Φαΐσκα.
Ολα ήρεμα μέχρι το 76', μόλις δυο κίτρινες κάρτες από τον Μάνταλο σε Αγκάνθο και Βαγγέλη. Ωστόσο, φάση του γκολ στο 77' έφερε τη... διάλυση. Ο επόπτης Γουργιώτης είδε πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή και με σιγουριά κινήθηκε στη σέντρα! Τα ριπλέι δεν βοήθησαν, φαίνεται όμως να μην έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή. Ο Μάνταλος κοκκίνισε δυο παίκτες, Μπακασέτα και Μανιά για την επίθεση στον επόπτη. Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι εγραψε στην έκθεσή του
Ματς που δεν θα ξεχαστεί εύκολα... Τα όσα έγιναν μετά το τέρμα του Φαΐσκο, οι αντιδράσεις των παικτών του Αρη, το κλάμα τους, αλλά και οι «ντόπες» του Σούλη Παπαδόπουλου στιγμάτισαν την αναμέτρηση. Ο Αρης έπειτα από αυτή την ήττα βρέθηκε μια ανάσα από τον υποβιβασμό, μιας και είναι στο -5 από τα μπαράζ, ενώ κινδυνεύει και με βαριά τιμωρία.
Πλατανιάς: Περιστερίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Δημήτρης (73’ Θέρα), Γιαχία, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (60’ Φερνάντες), Βλαχοδήμος, Μπέλιτς, Τόρες.
Αρης: Διούδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης (67’ Παπαδόπουλος), Βαγγέλη, Μπουγαΐδης, Οικονομόπουλος, Τσιάρας (46’ Αγκάνθο), Μανιάς, Τάτος, Κύργιας, Μπακασέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου