ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Για τον προεδρό τους !

Ο Ατρόμητος κέρδισε 2-0 την Ξάνθη, σε ένα ματς που οι πάντες έπαιξαν για τον προφυλακισμένο πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Σπανό! 
Νίκη αφιερωμένη στον Γιώργο Σπανό πέτυχαν το απόγευμα της Κυριακής οι παίκτες του Ατρομήτου. Με γκολ δύο αμυντικών, των Λαζαρίδη και Νάστου επικράτησαν απόλυτα δίκαια με σκορ 2-0 της Ξάνθης στο γήπεδο του Περιστερίου.
Έτσι έπαιξαν
Ο γηπεδούχος Ατρόμητος είχε διάταξη 4-4-2: ο Τσενάμο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Νάστος, τα δύο στόπερ οι Φυτανίδης και Λαζαρίδης, αριστερό ο Γιαννούλης, στον άξονα οι Δημούτσος και Πίτου Γκαρσία, στα άκρα οι Καραμάνος και Ούμπιδες και στην κορυφή της επίθεσης το δίδυμο των Ναπολεόνι και Παπαδόπουλου.
Για την Ξάνθη που είχε σχηματισμό 4-2-3-1 η τοποθέτηση των παικτών της στον αγωνιστικό χώρο ήταν ως εξής: Κυριακίδης στα γκολπόστ, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπέρτος, στο αριστερό ο Μπαξεβανίδης, στην μεσαία γραμμή της οι Μάνταλος και Ντε Γκούζμαν, επιτελικός ο Βασιλακάκης, στα χαφ οι Τριάδης και Κάλβος και μοναδικός προωθημένος ο Ράνος.
Καλύτερος και με γκολ ο Ατρόμητος
Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου από τα πρώτα λεπτά έδειξαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις επιθετικές τους προθέσεις, πιστοποιώντας την ανωτερότητά τους στο γήπεδο. Ο Ατρόμητος είχε αρκετές καλές φάσεις για γκολ (όπως εκείνη με τον Ναπολεόνι στο 33') και τελικώς μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης.
Μετά από το κόρνερ του Ούμπιδες και προβολή του Λαζαρίδη από κοντά οι Περιστεριώτες έκαναν το 1-0. Ο Φυτανίδης ήταν εκείνος που πήρε πρώτος την μπάλα με κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση του Ούμπιδες με τον Κυριακίδη να αποκρούει, την άμυνα να αδρανεί και τον Λαζαρίδη να σκοράρει με άνεση και δίχως καμία πίεση.
Ίδια εικόνα, πάλι σκόρερ αμυντικός
Στο Β' μέρος οι γηπεδούχοι υπήρξαν εκ νέου καλύτεροι της Ξάνθης και μπορούσαν να είχαν σκοράρει και άλλες φορές. Οι Ακρίτες επιχείρησαν -όπως έκαναν και σε κάποια διαστήματα του Α' ημιχρόνου- να ανέβουν ψηλά και να κυνηγήσουν ένα γκολ χωρίς όμως να καταφέρουν να επιφέρουν ουσιαστικά προβλήματα και σοβαρούς κινδύνους στον Ατρόμητο.
Αντίθετα οι Περιστεριώτες εξακολούθησαν να κάνουν ευκαιρίες και με τον Καραμάνο και με τον Ναπολεόνι. Από την μία όμως ο Κυριακίδης και από την άλλη οι τελικές προσπάθειες του Ατρόμητου που σε ειδικά σε κάποιες στιγμές δεν ήταν οι ανάλογες δεν επέτρεψαν να γίνει το σκορ 2-0.
Όλα αυτά όμως μέχρι το 91'. Ο Ατρόμητος βγήκε στην κόντρα επίθεση, ο Μπρίτο βρέθηκε στα πλάγια έκανε την μπαλιά, ο Καραμάνος μπήκε στην πορεία της μπάλας χωρίς να μπορέσει να την κρατήσει και ο επερχόμενος Νάστος... νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο για το τελικό 2-0. Έτσι ο Ατρόμητος πήρε μία σημαντική νίκη και μία καλή... ένεση ψυχολογίας. Μία νίκη που όλοι αφιέρωσαν στον Γιώργο Σπανό.
Ο Ναπολεόνι. Μπορεί να μην σκόραρε όμως αποτέλεσε για μεγάλο διάστημα την μόνιμη πηγή κινδύνων για την Ξάνθη με πολλή και καλή... δουλειά στον δημιουργικό και τον επιθετικό τομέα. Ακόμα μία καλή του εμφάνιση.
Η άμυνα της Ξάνθης. Μία φορά χρειάστηκε επί της ουσίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο ματς (σ.σ. στο κόρνερ του Ούμπιδες από το οποίο προήλθε το γκολ του Λαζαρίδη) και δεν το έπραξε...
Οι Ούμπιδες, Λαζαρίδης και Κυριακίδης είχαν θετικότατη εικόνα στην αναμέτρηση. Από τα πόδια του Ούμπιδες ο Ατρόμητος έβαλε το πρώτο του γκολ, ο Λαζαρίδης εκτός από σκόρερ ήταν καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ ο γκολκίπερ της Ξάνθης έκανε αρκετές καλές επεμβάσεις. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο σκόρερ Νάστος.
Την έχει κάνει η αμυντική γραμμή της Ξάνθης στο γκολ του Λαζαρίδη. Είχε κάκιστη αντίδραση και αδράνεια με συνέπεια να δεχθεί το τέρμα από τον έμπειρο στόπερ.
Ο ρέφερι Καλογερόπουλος με τους βοηθούς του δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στο παιχνίδι. Δεν λήφθηκε κάποια απόφαση που να σηκώνει μεγάλη συζήτηση και δεν έγιναν σοβαρά λάθη.
Αν και επηρεασμένοι από την προφυλάκιση του Γιώργου Σπανού οι παίκτες του Ατρόμητου σημείωσαν μία σπουδαία κυρίως από ψυχολογικής πλευράς νίκη σε βάρος της Ξάνθης. Το τελικό 2-0 κρίνεται αλλά και είναι απόλυτα δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα των δύο αντιπάλων. Οι Περιστεριώτες κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και άλλες φορές ενώ είχαν πρωτοβουλία των κινήσεων και κατοχή μπάλας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο Περιστέρι. Οι Ακρίτες από την άλλη προσπάθησαν έως ένα σημείο να μείνουν στο... κόλπο όμως τα αμυντικά τους προβλήματα δεν τους άφησαν να πάρουν κάτι καλύτερο από το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου