ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βούκιτς και τα... δώρα!

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Βούκιτς σε κέφια (2 γκολ σε 1 λεπτό!!!), ο Πανθρακικός είχε τον τερματοφύλακα του σε... μαύρα χάλια και το 3-0 διατηρεί τον «Δικέφαλο του Βορρά» μόνο του στην 2η θέση!  
Μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες με αντίπαλο τον Πανθρακικό στην Τούμπα. Το τελικό 3-0 δεν ήρθε με εύκολο τρόπο καθώς οι γηπεδούχοι περίμεναν 65’ λεπτά για να πετύχουν γκολ. Στο 65’ ο Κάτσε άνοιξε το σκορ φιλώντας την φανέλα του.
Οι Ακρίτες που πίεζαν την εστία του Γλύκου για την ισοφάριση παραδόθηκαν στο τέλος με δύο γκολ του Βούκιτς στο 85ο και στο 86ο λεπτό. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου στο τέλος χειροκρότησαν τους παίκτες ενώ ζήτησαν… «διπλό στη Λισσαβόνα ΠΑΟΚ ολέ, ολέ».
Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Με 6 αλλαγές στην 11αδα για ένα ακόμα παιχνίδι παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Χουμπ Στεφενς για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό να ξεκινάει το παιχνίδι με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Λίνο με κεντρικό δίδυμο του Κατσουράνη και Τζαβέλλα. Στη μεσαία γραμμή οι Λάζαρ, Κάτσε και Νάτχο. Ενώ στην επίθεση ο Χούσεν στην κορυφή με τους Λούκας και Στοχ στα άκρα.
Ο Άκης Μάντζιος με πολλά αγωνιστικά προβλήματα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 3-5-2 με τους Αθανασιάδη, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Τζάνη, Χρήστου, Καθάριο, Ρομέου, Μπεν Σαμπάτ, Μακρυδημήτρη, Σαρακατσάνο, Ιγκόρ
Κατοχή μπάλας και Λίνο
Μετά το 15’ ο ΠΑΟΚ έπαιξε τον Πανθρακικό στο μισό γήπεδο με την κατοχή της μπάλας να φτάνει στο 70%. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν, ωστόσο δυσκολίες στην τελική πάσα καθώς οι παίκτες της Κομοτηνής πλην του Ίγκορ είχαν αγκυροβολήσει στην περιοχή του Αθανασιάδη. Εκτός από τρία σουτ του Λούκας που εκνεύρισαν Στέφενς και φιλάθλους, ο Δικέφαλος ήταν ακίνδυνος.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο σημειώθηκε στο 23’ με το σουτ του Χούσεν. Ο Στέφενς βλέποντας πως ο Ολλανδός επιθετικός είναι μόνος στην μικρή περιοχή ανέβασε και τον Λάζαρ ζητώντας του να γίνει κρυφός φορ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν γύρει επιθετικά από αριστερά με τον Λίνο παρότι είχε στα πόδια ένα ολόκληρο 90λεπτό με την Μπενφίκα ήταν ορεξάτος. Στο 30’ ο Βραζιλιάνος με ατομική προσπάθεια σούταρε με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει.
Παράπονα από τους μέσους
Ο Πανθρακικός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο χώρο του κέντρου με τους Ρομέου, Τζάνη και Καθάριο να μην μπορούν ανταποκριθούν στη πίεση του ΠΑΟΚ. Ο Μάντζιος ήταν εκνευρισμένος ιδιαίτερα με τον Ρομέου γιατί δεν έπαιζε απλά, κάνοντας διαρκώς το κάτι παραπάνω. Επίσης ζητούσε διαρκώς να μη κλείνονται στην άμυνα δίνοντας στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να είναι μόνιμα στην επίθεση.
Με μια αλλαγή ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το δεύτερο. Μια αλλαγή που κρίθηκε επιβεβλημένη από τον Χιουμπ Στέφενς στο ημίχρονο. Ο Βούκιτς πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Λάζαρ βάζοντας έναν ακόμα παίκτη στην επίθεση. Ο Σέρβος από στημένη μπάλα στο 50’ απείλησε την εστία του Πανθρακικού όμως οι Αθανασιάδης ήταν εκεί και με γροθιές έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χούσεν από πλεονεκτική θέση έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά.
Ο Πανθρακικός για ένα πεντάλεπτο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ και έγινε απειλητικός μπροστά από την εστία του Γλύκου με τα σουτ των Ίγκορ, Καθάριου και Ντίογκο.
Αποθέωση για Κάτσε και 1-0
Ο Δικέφαλος που ήταν νευρικός στο παιχνίδι του κατάφερε να πετύχει το γκολ με τον Κάτσε. Ο διεθνής μέσος στο 65’ βλέποντας τους συμπαίκτες του να είναι κλεισμένοι αποφάσισε να ολοκληρώσει μόνος του την προσπάθεια. Μ’ ένα μακρινό δυνατό σουτ ξεγέλασε τον Αθανασιάδη που είχε κακή αντίδραση γράφοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.  
Η κούραση και τα λάθη
Οι Θεσσαλονικείς μετά το γκολ του Κάτσε προσπάθησαν να διαχειριστούν το 1-0, αλλά και την κούραση. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Πανθρακικός να ανέβει και να πιέσει τον ΠΑΟΚ. Ο Στέφενς ήταν εκνευρισμένος με τις επιλογές των παικτών του καθώς έδιναν το δικαίωμα στους «σταχυοφόρους» να πλησιάζουν πιο πολύ προς την εστία του Γλύκου.  
Όταν έχεις Βούκιτς
Ο Βούκιτς  έβαλε τέλος σ’ ένα αγχωτικό φίναλε που πήγαινε να εξελιχθεί στην Τούμπα με δύο προσωπικά του γκολ σε διάστημα ενός λεπτού. Στο 85’ μετά από πάσα του Νάτχο ο Χούσεν άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Σέρβο επιθετικό και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Δικέφαλος πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Λούκας από τα αριστερά να κάνει μια συρτή σέντρα τον Αθανασιάδη να έχει μια ασταθή απόκρουσή και τον Βούκιτς απλά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.
Ο Έργκους Κάτσε βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στις νίκες. Ο Αλβανός μέσος με δικό του γκολ έδειξε το δρόμο προς την νίκη, ενώ ήταν κυρίαρχος στο κέντρο σ’ όλες τις προσωπικές μονομαχίες που έδωσε. Στα θετικά ότι δεν δέχθηκε κίτρινη κάρτα.
Τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ προήλθαν από λάθη στην άμυνα του Πανθρακικού.
Ο Βούκιτς μπήκε ως αλλαγή και κατάφερε να χριστεί δύο φορές σκόρερ. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται στην προσωπικότητα, τις εμπνεύσεις του Σέρβου επιθετικού σε κάθε παιχνίδι.
Ο Γιώργος Αθανασιάδης που έδειξε μια σταθερότητα στις επεμβάσεις του, στο 65’ εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ από την γωνία που ήλεγχε. 
Παράπονα είχε ο Πανθρακικός από τον Κουκουλάκη καθώς δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα για κράτημα πάνω στο Ρομέου.  
Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τον Πανθρακικό με 3-0. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο πρώτο μέρος, αλλά άσφαιρος, ενώ στην επανάληψη ευτύχισε να πετύχει τρία γκολ με μια μέτρια εικόνα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο(66’ Ινσαουράλδε), Λάζαρ(46’ Βούκιτς), Κάτσε, Νάτχο, Λούκας, Στοχ(60’ Σαλπιγγίδης), Χούσεν.
Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Τζάνης, Χρήστου, Καθάριος(71’ Χασομέρης), Ρομέου, Μπεν Σαμπάτ, Μακρυδημήτρης, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου