ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Boxing ανατροπή για την Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ματς της Boxing Day έκανε τη μεγάλη ανατροπή κι από 2-0 που έχανε από τη Χαλ, κέρδισε με 3-2!
Πολύ καλό ματς στο Χαλ, με την Γιουνάιτεντ να κάνει μεγάλη ανατροπή και να φτάνει στην 5η σερί της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Οι κόκκινοι διάβολοι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0, όμως κατάφεραν να το γυρίσουν και έστω και αν πιέστηκαν στο τέλος, πήραν τους 3 βαθμούς. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Τσέστερ, που σκόραρε και για τους... δύο, και Ρούνεϊ, που έφτασε τα 150 γκολ με την Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ.
Το παιχνίδι δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με χειρότερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, που ήταν εκτός τόπου και χρόνου... Μόλις στο 4' στην πρώτη καλή στιγμή οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Μετά από κόρνερ του Χάντλστοουν (φάουλ ίσως να ήταν, κόρνερ όμως ποτέ), ο Μπρους έπιασε την κεφαλιά και από κοντά ο Τσέστερ έκανε το 1-0. Σκόραρε, μάλιστα, απέναντι στην ομάδα, από της οποίας τις ακαδημίες ξεκίνησε, με το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ!
Η κακή μέρα για την άμυνα της Γιουνάιτεντ είχε φανεί από νωρίς, καθώς αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ που δέχθηκε στην Boxing Day εδώ και 21 χρόνια. Το κακό, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η Χαλ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 13'! Το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο στην άμυνα των κόκκινων διαβόλων, Σαγκμπό και Μέιλερ ήταν στη φάση, ο δεύτερος έκανε αδύναμο σουτ, ο Έβανς έβαλε το πόδι του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα για το 2-0! Δύο τελικές για τους γηπεδούχους, λοιπόν, δύο γκολ, με την Γιουνάιτεντ να δέχεται δύο γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ στα πρώτα 13' για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 1999 (με Σάντερλαντ)...
Η Χαλ στα πρηγούμενα εντός έδρας ματς (8) είχε δεχθεί μόλις 3 γκολ και ποτέ περισσότερα από ένα, ενώ ποτέ ομάδα στην Boxing Day δεν είχε καταφέρει να κερδίσει με μειονέκτημα δύο γκολ. Οι παίκτες του Μόγιες, όμως, δεν τα παράτησαν. Ο Βαλένσια (18') απείλησε και στο 19' ο Σμόλινγκ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Ρούνεϊ, μείωσε σε 2-1. Στιγμές αργότερα ο τραυματίας Ράφαελ έδωσε τη θέση του στον Γιανουζάι και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν. Η κεφαλιά του Γουέλμπεκ (21') κόντραρε στον Τσέστερ και κατέληξε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο ΜακΓκρέγκορ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Κλέβερλι εκτός περιοχής!
Στο 26', όμως, ο γκολκίπερ της Χαλ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν ο Ρούνεϊ με εκπληκτικό σουτ έκανε το 2-2 για το 150ό του γκολ με την Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ! Ο Γιανουζάι άλλαξε την εικόνα των φιλοξενούμενων, όμως ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε. Οι παίκτες του Μόγιες είχαν την πρωτοβουλία, με τον Γκρέιαμ (41') να έχει την τελευταία καλή τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μπρους προσπάθησαν να πάλι να αιφνιδιάσουν. Σαγκμπό (52') και Ντέιβις (54') απείλησαν, με τον ρυθμό να είναι πολύ καλός και τον Φλέτσερ (58') να απειλεί πρώτος για την Γιουνάιτεντ. Οι φιλοξενούμενοι την... γλίτωσαν στο 62' στο σουτ του Χάντλστοουν και στο 63', όταν μετά την κεφαλιά του Μπρους η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Αντί για το 3-2, στιγμές αργότερα ήρθε το 2-3. Στο 66' ο Γιανγκ έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Τσέστερ αυτή τη φορά σκόραρε σε λάθος εστία με κεφαλιά προ του Ρούνεϊ! Ο αμυντικός της Χαλ έγινε ο 4ος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που σκοράρει για πρώτη φορά και στο ίδιο ματς πετυχαίνει και αυτογκόλ!
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια, απείλησαν με το φάουλ του Ρούνεϊ (73'), όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν 4ο γκολ και να τελειώσουν το παιχνίδι, κάτι που στο τέλος παραλίγο να πληρώσουν... Οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι, όμως στο τέλος τα έδωσαν όλα και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Ο Ντε Χέα μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του Γκρέιαμ από εξαιρετική θέση στο 87' και για καλή του τύχη η Γιουνάιτεντ δεν πλήρωσε το λάθος του στο 88'. Στο 90' οι κόκκινοι διάβολοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Βαλένσια αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και στις καθυστερήσεις ο Τσέστερ (90+2', 90+3') δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντε Χέα, που κράτησε το 2-3, ενώ το σουτ του Μπρους κατέληξε άουτ στην τελευταία ευκαιρία στο ματς!
Χαλ (Στιβ Μπρους): ΜακΓκρέγκορ (46' Χάρπερ), Τσέστερ, Μπρους, Ντέιβις, Ελ Μοχαμαντί, Φιγκερόα (73' Μπόιντ), Λίβερμορ, Μέιλερ (46' Κόρεν), Χάντλστοουν, Σαγκμπό, Γκρέιαμ
Μάντσεστερ Γ. (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Εβρά, Σμόλινγκ, Έβανς, Ράφαελ (18' Γιανουζάι), Κλέβερλι, Φλέτσερ (62' Ερνάντες), Γιανγκ (78' Κάρικ), Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου