ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Παίζει και άμυνα η Τσέλσι!

Με αλλαγές, σοβαρότητα στην άμυνα και γκολ του Αζάρ οι Μπλε επικράτησαν 1-0 της Σουόνσι στο Λονδίνο και διατήρησαν την επαφή τους με την κορυφή. 
Το μεγάλο όπλο των ομάδων του Ζοσέ Μουρίνιο αρχίζει να ζεσταίνεται και η Τσέλσι μετά το 0-0 με την Αρσεναλ κράτησε ξανά ανέπαφη την εστία της επικρατώντας της Σουόνσι με 1-0. Ο Special One έκανε rotation δίνοντας φανέλα βασικού σε Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Μάτα, Οσκαρ, Ετό και με τον τελευταίο να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες η 8η εντός έδρας νίκη των Λονδρέζων έγινε στο τέλος αγχωτική.
Οι Μπλε μπήκαν στο ματς με σκοπό να καθαρίσουν από νωρίς και να περιμένουν τους υπόλοιπους που είχαν πιο δύσκολο έργο. Ο Οσκαρ δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την φάση  (10'), το διαγώνιο σουτ του Αζάρ από πάσα του Ετό πέρασε άουτ (15'), το σκαστό του Τέρι έβγαλε ο Τρέμελ (20') και στο 21' χάθηκε η  πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μουρίνιο. Μετά τη σέντρα του Μάτα από δεξιά ο Τέρι βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και την έσπρωξε προς την εστία, όμως ο Γουίλιαμς πριν περάσει τη γραμμή έκοψε.
Το σκορ άνοιξε τελικά στο 30' με τον πρώτο σκόρερ της Τσέλσι στην Premier League και σε όλες τις διοργανώσεις, Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος εξτρέμ συνέκλινε από αριστερά και έκανε το δυνατό σουτ, ο Γουίλιαμς μπέρδεψε τον Τρέμελ και η μπάλα πήγε στα δίχτυα (1-0). Αυτό ήταν το 9ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις. Η Σουόνσι θα μπορούσε να έχει απαντήσει άμεσα (33') όμως μετά τη σέντα του Τέιλορ από αριστερά και την κεφαλιά του Σέλβεϊ, ο Αλβαρο από κοντά νικήθηκε από τον Τσεχ που έστειλε τη μπάλα κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Πριν το τέλος του πρώπου μέρους ο Ετό έχασε μεγάλη ευκαιρία (42') αφού σε καθαρό τετ α τετ μετά από πολύ όμορφη πάσα του Μάτα νικήθηκε από τον Τρέμελ και το 1-0 παρέμεινε.
Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές με την Τσέλσι να είναι απόλυτα σοβαρή στην άμυνα, ενώ δεν δημιούργησε πολλά στην επίθεση. Στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Νταβίντ Λουίζ έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Μάτα βγήκε στα δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ετό, ο οποίος έκανε κακό τελείωμα και νικήθηκε από τον Τρέμελ. Στο 50' ο Καμερουμέζος δοκίμασε το πόδι του από το όριο της περιοχής, όμως δεν ήταν η μέρα του και στην τελευταία φάση της προκοπής για τους γηπεδουύχους, το σουτ του Λάμπαρντ απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του ο πολύ καλός, Τρέμελ.
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Τέρι, Νταβίντ Λουίζ, Μίκελ, Ραμίρες, Μάτα (72' Σίρλε), Οσκαρ (67' Λάμπαρντ), Αζάρ (82' Γουίλιαν), Ετό.
Σουόνσι (Μίκαελ Λάουντρουπ): Τρέμελ, Ράνχελ, Τέιλορ, Αμάτ, Γουίλιαμς, Μπρίτον, Κάνιας (61' Ντε Γκουζμάν), Ράουτλετζ (7' Μπόνι), Ποθουέλο (46' Πάμπλο Ερνάντεθ), Σέλβεϊ, Αλβαρο.
«Δώρο» και πρώτη ήττα για Έβερτον
Το αήττητο της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» έλαβε απροσδόητο τέλος. Ένα απίθανο λάθος του Όσμαν στο 23' κατέληξε σε πέναλτι και στην πρώτη κόκκινη του Τιμ Χάουαρντ στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ! Ο Κι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, για να δώσει στη Σάντερλαντ μία υπερπολύτιμη νίκη με 1-0. Το κακό απόγευμα φάνηκε από το ξεκίνημα για τα ζαχαρωτά, που δεν βρήκαν ρυθμό και ήταν επιπόλαιοι στην άμυνα. Μετά το γκολ λίγα άλλαξαν, με τον Μιραλάς να... εξαφανίζεται στα αποδυτήρια με στομαχικό πρόβλημα και να βγαίνει τελικά στο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Τσελούστκα και Λάρσον με το ξεκίνημα της επανάληψης, ενώ η είσοδος του Μπάρκλεϊ στη θέση του Βέλγου επέτρεψε στους γηπεδούχους να ανεβάσουν ρυθμό και να πιέσουν. Ο Μανόνε, όμως, έκανε εξαιρετική εμφάνιση, κρατώντας το μηδέν. Γιαγκέλκα, Μπάρκλεϊ και Γέλαβιτς έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, με τον Μπορίνι να σώζει την προσπάθεια του τελευταίου στην γραμμή και τον Λουκάκου να χάνει τεράστια ευκαιρία στο τέλος. Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε με την Σάντερλαντ να φεύγει με τη νίκη από το Λίβερπουλ.
Γκέλα η Τότεναμ
Στο πρώτο ματς του Τιμ Σέργουντ ως μόνιμος προπονητής και μετά το μεγάλο διπλό στο Σαουθάμπτον, οι Σπερς πέταξαν βαθμούς το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με αντίπαλο την Γουέστ Μπρομ, που δεν έχει καν τεχνικό (1-1). Η Τότεναμ προηγήθηκε στο 36' με φάουλ του Κρίστιαν Ερικσεν, όμως μόλις δύο λεπτά μετά, ο σκόρερ έκανε φάουλ και ο Ολσον ισοφάρισε από κοντά μετά από αδυναμία της άμυνας να διώξει (1-1). Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Σπερς βρίσκονται στην 8η θεση της Premier League και το -8 από την κορυφή.
Ξέσπασε στην Κάρντιφ η Σαουθάμπτον
Την πρώτη της νίκη στα τελευταία 7 ματς στην Premier League πέτυχε η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο που έκανε εκπληκτικό πρώτο μισάωρο στην Ουαλία κόντρα στην Κάρντιφ και επικράτησε άνετα (0-3) έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Τζέι Ροδρίγες που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ. Ο Αγγλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 14' αφού ο Λαλάνα έσπασε το οφσάιντ και έδωσε ασίστ (0-1) και στο 20' μετά από ανυπαρξία της άμυνας των γηπεδούχων και ωραία πάσα του Λαμπέρτ έγραψε από κοντά το 0-2 φτάνονας τα 9 γκολ στη σεζόν. Το πάρτι συνεχίστηκε στο 28' με τον Λαμπέρτ να γίνεται σκόρερ μετά από σέντρα που πέρασε απ' όλους, με το 0-3 να μένει μέχρι το τέλος και να βυθίζει τους νεοφώτιστους και να φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον προπονητή τους, Μαλκί Μακάι.
Πεντάρα η Νιούκαστλ
Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, το απόγευμα εξελίχθηκε εξαιρετικά για τη Νιούκαστλ. Η Στόουκ έμεινε με 9 παίκτες από το πρώτο μέρος και οι «καρακάξες» ξέσπασαν στην επανάληψη, για να φτάσουν στη νίκη 5-1. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πανέξυπνα από το ξεκίνημα και με κορυφαίο τον Άνταμ έκαναν το παιχνίδι τους, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση του γηπεδούχους. Η ανωτερότητα των παικτών του Χιουζ καρποφόρησε στο 29', με τον Ασαϊντί να κάνει το 0-1. Η χαρά τους, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 40' ο Γουίλαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ανόητο μαρκάρισμα στον Καμπάγ.
Ο Χιουζ διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποβλήθηκε και αυτός, όμως δεν έμελλε να είναι ο τελευταίος για την Στόουκ, καθώς στο 45' ο Γουίλσον έκανε πέναλτι στον Ρεμί και αντίκρισε απευθείας κόκκινη! Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Σόρενσεν να τον νικάει, όμως τον Γάλλο να παίρνει το αίμα του πίσω στιγμές αργότερα, όταν έκανε το σουτ και η μπάλα μετά από δύο κόντρες κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1! Όπως ήταν φυσικό, οι φιλοξενούμενοι δεν άντεξαν στην επανάληψη. Ο Γκουφράν έκανε το 2-1 στο 48', για να σκοράρει για 5ο σερί εντός έδρας ματς, κάτι που στο Νιούκαστλ είχαν να δουν από τις μέρες του Άλαν Σίρερ το 1997! Ο Ρεμί έκανε το 3-1 στο 56', ο Καμπάγ το 4-1 στο 66', ενώ στο 80' ο Σισέ ευστόχησε σε πέναλτι, για να σκοράρει μετά από 20 ώρες και 8 λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ για το τελικό 5-1!
Ανατροπή και... ελπίδα για Φούλαμ
Με εκπληκτικό τρόπο ο Σκοτ Πάρκερ σκόραρε στο 87', ολοκλήρωσε την ανατροπή και η Φούλαμ έφυγε με μεγάλη νίκη 2-1 από το Νόριτς. Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους, όμως στο 13' ο Χούπερ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Χιουζ και κατέληξε στα δίχτυα του Στόκντεϊλ για το 1-0. Στο 32' οι Λονδρέζοι σκόραραν, όμως το γκολ του Πάρκερ ακυρώθηκε. Δεν πέρασαν και πολλά δευτερόλεπτα, όμως, πριν τελικά βρουν το γκολ της ισοφάρισης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κασάμι στο 33'. Στην επανάληψη οι παίκτες του Χιούτον μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 53', όταν ο Ρίτερ έσωσε πάνω στην γραμμή την προσπάθεια του Φερ! Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, όμως εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ο Ρονταγιέγκα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 78', όμως τελικά ήταν ο Πάρκερ που έδωσε την μεγάλη νίκη στην Φούλαμ.
«Ξεκόλλησε» η Πάλας
Με γκολ του Γκέιλ στις καθυστερήσεις η Κρίσταλ Πάλας έφυγε με νίκη 1-0 επί της Άστον Βίλα από το Μπέρμιγχαμ και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού! Το παιχνίδι ήταν μέτριο, με τις ομάδες να προσέχουν κυρίως τις άμυνές τους στο πρώτο μέρος, με την καλύτερη στιγμλη να έρχεται στις καθυστερήσεις, όταν ο Μαριάπα παραλίγο να σκοράρει εναντίον της ομάδας του, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Σπερόνι. Η εικόνα ήταν διαφορετική στην επανάληψη, με τον Παντσίον να φτάνει δύο φορές κοντά στο γκολ για τους φιλοξενούμενους και τον Βάιμαν δύο για τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα λήξει ισόπαλο, ήρθε ο Γκέιλ να λυτρώσει τους Λονδρέζους στο 90+2' για το τελικό 0-1!
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Πέμπτη (26/12)
Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3
(4' Τσέστερ, 13' Μέιλερ - 19' Σμόλινγκ, 26' Ρούνεϊ, 66' Τσέστερ αυτ.)
Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας 0-1
(90+2' Γκέιλ)
Κάρντιφ-Σαουθάμπτον 0-3
(14', 20' Ροντρίγκες, 27' Λάμπερτ)
Τσέλσι-Σουόνσι 1-0
(29' Αζάρ)
Έβερτον-Σάντερλαντ 0-1
(25' πεν. Κι)
Νιούκαστλ-Στόουκ 5-1
(44', 56' Ρεμί, 48' Γκουφράν, 66' Καμπάγ, 80' πεν. Σισέ - 29' Ασαϊντί)
Νόριτς-Φούλαμ 1-2
(13' Χούπερ - 33' Κασάμι, 87' Πάρκερ)
Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ 1-1
(36' Έρικσεν - 38' Όλσον)
Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 1-3
(46' Κ. Κόουλ - 68', 71' Γουόλκοτ, 79' Ποντόλσκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου