ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

InterCity!

Τρένο η Μάντσεστερ Σίτι που γύρισε το ματς με την Λίβερπουλ (2-1) και βρέθηκε ξανά στο -1 από την πρωτοπόρο, Αρσεναλ. 
Σε ένα εξαιρετικό και χορταστικό ματς στο «Etihad» η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έδειξ μέταλλο πρωταθλήτριας και παρότι βρέθηκε να χάνει πήρε το σπουδαίο παιχνιδι και είναι κολλητά με την πρώτη θέση. Η Σίτι σκόραρε για 59ο σερί ματς στην έδρα της, που έχει πλέον 9x9 τη φετινή σεζόν στην Premier League. Φοβερό ματς από τον Αλβαρο Νεγρέδο που πέτυχε το νικητήριο γκολ και έκανε ενέργεια για highlight, μεγάλο λάθος του βοηθού στο πρώτο μέρος ενώ το σκορ ήταν 0-0 αφού ενώ ο Στέρλινγκ ήταν πίσω ένα μέτρο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τη Σίτι, με τον Χεσούς Νάβας να παίρνει την κεφαλιά από «σκοτωμένη» σέντρα και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι! Παρά το ότι η Σίτι προσπάθησε να πάρει αμέσως τον έλεγχο και να πιέσει αμέσως, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που ήταν καλύτερη και το απέδειξε αφού είχε πρώτα 1-2 φάσεις με τον Σουάρες. Στο 19' ο βοηθός σταμάτησε με απίστευτο λάθος τους Reds. Ο Σουάρες πέρασε πολύ έξυπνα στον Στέρλινγκ που έφευγε μόνος απέναντι στον Χαρτ όμως το σημαιάκι σηκώθηκε ενώ ο Αγγλος καλυπτόταν για ένα μέτρο!
Η τάξη πάντως αποκαταστάθηκε πέντε λεπτά αργότερα με ένα πολύ ωραίο γκολ από την Λίβερπουλ. Ο Χέντερσον έδωσε στον Σουάρες που έβγαλε με τη μία τετ α τετ τον Στέρλινγκ, εκείνος πέρασε τον Χαρτ και η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Κουτίνιο που σκόραρε στην κενή εστία (0-1).
Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει και σιγά-σιγά μετέφερε το παιχνίδι στο μισό των φιλοξενούμενων. Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός των Πολιτών δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο γρήγηρα θα γυρίσει το ματς. Στο 31' μετά από κόρνερ του Σίλβα ο Κομπανί νίκησε στον αέρα τον Σκρτελ και έκανε το 1-1 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων -σε αντεπίθεση για σεμινάριο- ο Νεγρέδο μετά από πάσα του Νάβας και λάθος του Μινιολέ έγραψε το 2-1.
Παρότι το ματς είχε εξαιρετική ποιότητα, οι καθαρές φάσεις έλλειψαν στην επανάληψη, με την Σίτι να προσπαθεί να ελέγξει και να παγώσει τον ρυθμό με κατοχή και κυκλοφορία. Η Λίβερπουλ ανέβηκε στο τελευταίο 20λεπτο και πάλεψε μέχρι το τέλος για το γκολ που θα της έδινε τον βαθμό. Στο 71' το τακουνάκι του Χέντερσον μπλόκαρε ο Χαρτ και στο 73' χάθηκε το άχαστο για τους Reds όταν ο Σουάρες έδωσε πάρε-βάλε στον Στέρλινγκ ο οποίος μόνος του μετά τη σέντρα από αριστερά έστειλε τη μπάλα ψηλά! Με προσεκτικές κινήσεις από τον πάγκο ο Πελεγκρίνι θωράκισε την Σίτι όσο χρειαζόταν για να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη που την ξανα-φέρνει στη 2η θέση.
Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Λέσκοτ, Κομπανί, Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί (72' Μίλνερ), Νάβας, Σίλβα (87' Χάβι Γκαρθία), Νεγρέδο (77' Τζέκο).
Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Σισοκό, Σακό, Σκρτελ, Λούκας (82' Ιάγο Ασπας), Αλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (68' Μόζες), Σουάρες.
Διαιτητής: Λι Μέισον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου