ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

«Κανονιές» κορυφής!

Η Άρσεναλ έκανε την ανατροπή (δύο γκολ ο Γουόλκοτ, ένα ο Ποντόλσκι), επιβλήθηκε 3-1 της Γουέστ Χαμ και μένει στην κορυφή. 
Η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο μέρος, έδειχνε να έχει ξεμείνει από ιδέες στην επίθεση, έμεινε πίσω στο σκορ, κινδύνευσε και με το 2-0, όμως μετά το 60' «καθάρισε», με τον Γουόλκοτ να σκοράρει δύο φορές, τον Ποντόλσκι να επιστρέφει με ασίστ και το γκολ και το τελικό 1-3 να την κρατάει στην κορυφή (με ή χωρίς την Λίβερπουλ).
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρώς καλύτεροι και να έχουν μπλοκάρει τους παίκτες του Βενγκέρ. Σέζνι και Αντριάν έβγαλαν δύσκολα τις προσπάθειες των Νόλαν (10') και Καθόρλα (16') στις πρώτες καλές στιγμές, ενώ στο 25' ο γκολκίπερ της Άρσεναλ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το δυνατό μακρινό σουτ του Ντιαμέ. Οι κανονιέρηδες δεν έπαιζαν στο γνωστό τους τέμπο και έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 26', όταν ο Γουόλκοτ βιάστηκε, πήγε να τελειώσει στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται απειλητικοί, με τους Καθόρλα (33'), Ζιρού (33') και Ράμσεϊ (35') να χάνουν καλές ευκαιρίες. Ο Αρτέτα είχε την τελευταία καλή στιγμή στο 44', με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο και τους παίκτες του Βενγκέρ να βρίσκουν τα πατήματά τους.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε, με τα «σφυριά» να σκοράρουν νωρίς-νωρίς. Στο 46' δύο λάθη στην άμυνα της Άρσεναλ έδωσαν την ευκαιρία στην Γουέστ Χαμ να πάρει το προβάδισμα. Αρχικά, ο Αρτέτα δεν κατάφερε να διώξει και έστειλε την μπάλα πάνω στον Νόλαν, που έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στη συνέχεια ο Σέζνι δεν κατάφερε να συγκρατήσει, με τον Κάρλτον Κόουλ να κάνει το 1-0 από κοντά!
Στο 51' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι και πέναλτι μετά το σουτ του Μερτεζάκερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Σέζνι κράτησε την Άρσεναλ στο ματς, σώζοντας στο τετ α τετ με τον Τζάρβις! Στο 54' οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Ντιαμέ ο Ο Μπράιεν δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το κρεσέντο συνεχίστηκε στο 56', με τον Κόουλ να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά!
Τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για την Άρσεναλ, όμως οι κανονιέρηδες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Καθόρλα (58') απείλησε, ενώ στο 60' ο Αντριάν έκανε μεγάλη διπλή απόκρουση στα σουτ αρχικά του Ισπανού και στη συνέχεια του Οζίλ! Η κίνηση που άλλαξε την ροή ήταν η αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Ράμσεϊ με τον Ποντόλσκι στο 65' για την πρώτη εμφάνιση του Γερμανού μετά τον περασμένο Αύγουστο.
Στο 68' ήρθε η ισοφάριση. Ο Γουόλκοτ βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το αδύναμο σουτ και χάρη στο λάθος του Αντριάν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1! Το σουτ του Ποντόλσκι (70') στη συνέχεια πέρασε άουτ, όμως στο 71' μετά από ασίστ του Γερμανού, ο Τόμκινς έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Γουόλκοτ με δεύτερη έκανε το 1-2! Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο του γκολ με το κεφάλι στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι κανονιέρηδες στη συνέχεια κυριάρχησαν.
Ο Ποντόλσκι (73') έχασε το τετ α τετ με τον Αντριάν, το σουτ του Καθόρλα (75') πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 79' ήρθε και το 1-3. Ο Ζιρού έστρωσε στον Ποντόλσκι και εκείνος με άψογο τελείωμα νίκησε τον Αντριάν. Μπέντνερ (90') και Τζο Κόουλ (90+3') είχαν τις τελευταίες καλές ευκαιρίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Γουέστ Χαμ (Σαμ Άλαρνταϊς): Αντριάν, ΜακΚάρθι, Τόμκινς, Κόλινς (38' Ρατ), Ο Μπράιεν (63' Ντεμέλ), Νομπλ, Νόλαν (75' Τέιλορ), Ντιαμέ, Τζ. Κόουλ, Τζάρβις, Κ. Κόουλ
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Αρτέτα, Ράμσεϊ (65' Ποντόλσκι), Οζίλ (81' Φλαμινί), Καθόρλα, Γουόλκοτ, Ζιρού (85' Μπέντνερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου