ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Αθλητική ανασκόπηση 2013

Αυτά ήταν τα κορυφαία γεγονότα στο χώρο του αθλητισμού.
Ο… γέρος χρόνος… νούμερο 2013 βρίσκεται με το ενάμιση πόδι έξω από την… πόρτα, εκεί που τον περιμένει ο… νέος και ελπίζουμε πολύ πιο… ωραίος, 2014 και με περισσότερες επιτυχίες για τις ελληνικές ομάδες. Τουλάχιστον… αγωνιστικά, το 2013 μας άφησε… προίκα σημαντικές επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα.
Το… κυριότερο γράφτηκε τους τελευταίους μήνες του έτους, όταν η Εθνική Ελλάδα εξασφάλισε την παρουσία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του έδειξαν κόντρα στην Ρουμανία πως τη δεδομένη στιγμή είναι πιο… ομάδα από τους… απόγονους του Χάτζι και πλέον το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο, δίνοντας το «παρών» σε ένα ακόμα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.
Τώρα, στα… εντός των τειχών, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός και ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους, κατακτώντας το νταμπλ. Οι «πράσινοι» με πειστικές εμφανίσεις στους τελικούς της Α1 Ανδρών… σκούπισαν τον δις Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και επέστρεψε στον… θρόνο του στην Ελλάδα, βάζοντας στην τροπαιοθήκη του και το Κύπελλο, μια και λίγους μήνες νωρίτερα είχε επικρατήσει των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Ελληνικού.
Μάλιστα, αυτή ήταν η μοναδική… απώλεια τίτλου σε συλλογικό επίπεδο για ανδρική ομάδα των Πειραιωτών, καθώς το ποδοσφαιρικό τμήμα κατέκτησε το νταμπλ, η ομάδα βόλεϊ το τρεμπλ και η ομάδα του πόλο σήκωσε και τους δύο εγχώριους τίτλους στην Ελλάδα.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του τίτλου στα… τέλη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, μπήκε σε… κλειστό κλαμπ ευρωπαϊκών ομάδων, που έχουν κατακτήσει 40 φορές τα εγχώρια πρωταθλήματά τους και έραψαν το 4ο αστέρι στη φανέλα τους.
Πάντως και το μπασκετικό τμήμα δεν έμεινε… άτιτλο, μια και κατάφερε να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα, επικρατώντας στον τελικό του Final 4 του Λονδίνου της Ρεάλ Μαδρίτης και διατήρησε τα… σκήπτρα για τρίτη στη σειρά φορά σε ελληνικό σύλλογο, δείχνοντας πως τουλάχιστον το μπάσκετ ταιριάζει περισσότερο στους Έλληνες.
«Πράσινο» άνοιγμα στην Κίνα
Το καλοκαίρι του 2013 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πρωτοπόρησε για μία ακόμα φορά, καθώς έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που μετέβη στην Κίνα για να παίξει φιλικό παιχνίδι με σύλλογο της χώρας, κάτι που ακολούθησε στην συνέχεια και η Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, οι «πράσινοι» προχώρησαν ακόμα… παρακάτω, βάζοντας στο ρόστερ τους τον Κινέζο γίγαντα Πινγκ Σανγκ.
«Ερυθρόλευκο» ντελίριο για Σαβιόλα
Παράλληλα, το καλοκαίρι του 2013 ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός προχώρησε στην πιο ηχηρή μεταγραφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα, σε μία περίοδο ανασύνταξης, με πολλά πρόσωπα να αλλάζουν στου Ρέντη.
Ανάλογο… σχέδιο ακολούθησε και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με τον Ιβάν Σαββίδη στην ηγεσία και τον Χουμπ Στέφενς στο «τιμόνι» έβαλε ψηλά τον πήχη, έφερε στην Τούμπα ποδοσφαιριστές που μπορούν να αλλάξουν επίπεδο τον «Δικέφαλο» και έδειξε πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο. Όμως, στο πρώτο… μισό της Super League δεν κατάφερε να ακολουθήσει την… ασταμάτητη πορεία του Ολυμπιακού, ο οποίος έσπασε το σερί των αήττητων εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, ενώ σημείωσε και την καλύτερη εκκίνηση.
Επανεκκίνηση με τον κόσμο
Το καλοκαίρι του 2013 αποτέλεσε την αρχή για μία ακόμα ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έμειναν εκτός Ευρώπης έπειτα από απόφαση της UEFA και άρχισαν την πορεία τους για την εξυγίανση. Μπορεί τα πρώτα δείγματα να μην ήταν θετικά, αλλά με την απίστευτη στήριξη των οπαδών τους, οι «πράσινοι» δείχνουν πως έχουν μπει οι σωστές βάσεις, για τα επόμενα χρόνια με μία ομάδα που στηρίζεται στα δικά της παιδιά, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες.
Κοντά σε ένα ακόμα «πράσινο» νταμπλ στο μπάσκετ
Λίγο πριν την δύση του 2013 ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» του Αργύρη Πεδουλάκη ήθελαν περισσότερο τη νίκη και συνάμα την πρόκριση, δεν… θορυβήθηκαν από το 23-0 του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις και πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό του Ηρακλείου, απέναντι στον Άρη, αποτελώντας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση.
Μάλιστα, το «τριφύλλι» βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και όπως όλα δείχνουν θα πάει με το απόλυτο πλεονέκτημα στα play offs και τους τελικούς της Α1 πιθανότατα κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας και πάλι τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.
Δείτε βίντεο απ' όλον τον πλανήτη
Διαβάστε ακόμα:
Super League: Στην κορυφή ο Ολυμπιακός, υποβιβασμός ΑΕΚ και το… άγνωστο
Football League: Μαραθώνιες… συγκινήσεις!
Ελλάδα: Για πάντα στην καρδιά μας… (photos)
Οι κορυφαίες φωτογραφίες του 2013 (photos)
Βόλεϊ: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, «φτωχότερο» το άθλημα
Eurocup: Ελληνική κυριαρχία (video+photos)
Εθνική Ελλάδας: Το ναυάγιο στη Σλοβενία και ο Αντετοκούμπο (videos+photos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου