ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Καλή χρονιά Σίτι!

Σαν να μην άλλαξε ο χρόνος για τους Citizens που πέρασαν από την έδρα της Σουόνσι (2-3), έφτασαν τις 5 σερί νίκες και πάτησαν κορυφή. 
Με το δεξί των Φερναντίνιο, Τουρέ, Κολάροφ μπήκε στο 2014 η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της μακριά από το «Etihad» και με αγώνα περισσότερο άφησε την Αρσεναλ στη 2η θέση και την Τσέλσι στο -4. Σε ένα πολύ ωραίο ματς που έγινε κάτω από δυνατή βροχή, η Σίτι επικράτησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ των Κύκνων που παρά τα δύο γκολ του Μπόνι πήραν μόνο εμπειρίες από το ματς. Εγραψε ιστορία ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος έγινε ο πρώτος κεντρικός μέσος των Πολιτών που βάζει 10 γκολ σε μία σεζόν επί των ημερών της Premier League.
Ο Φερναντίνιο με ωραίο σουτ από το όριο της περιοχής πέτυχε στο 14' το πρώτο γκολ του 2014, όμως η Σίτι παρότι είχε τον έλεγχο του αγώνα δεν πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη. Και αυτό έγινε εξαιτίας λάθους του βοηθού. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ντε Γκουζμάν έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπόνι -που δεν είχε προλάβει να καλυφθεί- με ωραία κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο στον Χαρτ (1-1).
Στην επανάληψη η Σίτι αποκατέστησε γρήγορα την τάξη. Στο 58' οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διώξουν καλά και επιπλέον άφησαν τον Γιάγια Τουρέ να γυρίσει όπως ήθελε και να πυροβολήσει και ο σούπερ φορμαρισμένος Ιβοριανός τους έκανε να πληρώσουν με εξαιρετικό δεξί διγώνιο σουτ (1-2).
Οκτώ λεπτά μετά, το ματς κλείδωσε. Ο Κολάροφ έκλεψε τη μπάλα από τον Ράουτλετζ στη γραμμή και πίσω από το κέντρο, έκανε όλη την απόσταση μέχρι την αντίπαλη περιοχή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με πολύ δυνατό δεξί πήρε μέσα τα χέρια του Τρέμελ (1-3). Στις καθυστερήσεις σημειώθηκε ένα ακόμα πολύ ωραίο γκολ, το δεύτερο στο ματς από τον Μπόνι που εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Χαρτ για το τελικό 2-3.
Σουόνσι (Μίκαελ Λάουντρουπ): Τρέμελ, Γουίλιαμς, Ανχελ Ράνχελ, Τσίκο Φλόρες, Ντέιβις, Ντε Γκουζμάν, Ράουτλετζ, Ράουτλετζ, Σέλβεϊ (81' Ποθουέλο), Πάμπλο Ερνάντεθ (10' Λαμάχ), Κάνιας, Μπόνι.
Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Νάστασιτς, Νασρί (69' Μίλνερ), Τουρέ, Νάβας (90' Ρόντγουελ), Φερναντίνιο, Νεγρέδο (60' Χάβι Γκαρθία), Τζέκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου