ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γκολάρες και... Ξάνθη!

Σε ένα ματς που ξεχώρισαν τα πανέμορφα γκολ του Θεοδωρίδη και του Μάνταλου, η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του Παναιτωλικού και πήρε μια μεγάλη νίκη! «Θέμα» με Ντιέ! 
Πως ξεκίνησαν 
Για την Ξάνθη, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τσέμα με τους Γούτα, Φλίσκα μπροστά του, τον Μπαξεβανίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Παΐτο στο αριστερό. Στον άξονα βρέθηκε ο Ντιέ με τον Ντε Γκουζμάν, με τους Μάνταλο, Σολτάνι και Κάλβο να είναι η τριάδα πίσω από τον Σολάρι.
Στην αντίπερα όχθη, την εστία του Παναιτωλικού υπερασπίστηκε ο Ράφαελ με τους Μπικέι και Κούσα κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Γκάλο, Μελισσά στα άκρα. Στον άξονα έπαιξε ο Τζούνιορ με τον Γοδόι και τον Θεοδωρίδη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Αιχμή του δόρατος ήταν ο Μπόγιοβιτς, με τους Καμαρά και Μπακάκη στα άκρα της επίθεσης.
Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με ξεκάθαρη πρόθεση να πιέσει και να ψάξει το γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα, τα «καναρίνια» έφτασαν δύο φορές κοντά στην επίτευξη του στόχου τους, όμως ο Μπακάκης στο 5' νικήθηκε από τον Τσέμα, ενώ το σουτ του Θεοδωρίδη στο 8' πέρασε ελάχιστα άουτ.
Γκολ κόντρα στην ροή
Η Ξάνθη, που στα πρώτα λεπτά έμοιαζε υπνωτισμένη, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα, στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ντιέ στο 12', βρήκε με εκπληκτική σέντρα τον Σολτάνι στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και αυτός με προβολή δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας.
Σόου Θεοδωρίδη 
Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση, αφού πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ο Θεοδωρίδης ανάγκασε την κερκίδα να χειροκροτήσει ένα εκπληκτικό τέρμα. Ο έμπειρος μέσος της ομάδας από το Αγρίνιο, με ένα τρομερό σουτ από πολύ μακριά νίκησε τον Τσέμα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό και ειδικά μετά τα δύο γκολ ο ρυθμός έγινε πολύ γρήγορος. Οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ και είχαν καλές ευκαιρίες για να το πετύχουν. Αυτές που ξεχώρισαν ήταν μία κοντινή κεφαλιά του Μάνταλου, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ράφαελ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το νέο, τρομερό σουτ του Θεοδωρίδη, ο οποίος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων.
Άλλος Παναιτωλικός στην επανάληψη 
Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ νωθρά, καθώς έχασε την μάχη του κέντρου και έμοιαζε... υπνωτισμένος, όπως δηλαδή είχαν μπει οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο. Όμως, η κατάληξη δεν ήταν αντίστοιχη, αφού τα «καναρίνια» το πλήρωσαν. Ήταν το 56ο λεπτό, όταν μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό, ο Παΐτο έγινε κάτοχος της μπάλας, έβγαλε ωραία σέντρα για τον Μάνταλο που ήταν ξεχασμένος στην μεγάλη περιοχή και αυτός με τρομερό απευθείας βολέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ράφαελ.
Μετά το γκολ, ο Παναιωλικός έδειξα να... ξυπνάει κάπως και να ανεβάζει και πάλι την απόδοσή του. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ η Ξάνθη εκμεταλλευόταν τους κενούς χώρους που άφηνε η προώθηση των «καναρινιών». Έτσι, ο Σολάρι στο 76' κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι, καθώς μετά από πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα του Κάλβο, με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Κάλβο και έγραψε το τελικό 3-1.
Επεισόδιο με Ντιε! 
Ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό εξελίχθηκε στο γήπεδο της Ξάνθης, καθώς ο Ντιέ αντέδρασε άσχημα στην αλλαγή του, με το γήπεδο να χειροκροτεί τον παίκτη των Ακριτών. Ο έμπειρος μέσος πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια, υπό το χειροκρότημα της κερκίδας. Μάλιστα, οι φίλοι του συλλόγου έδειξαν την δυσφορία τους για την αλλαγή αυτή και αργότερα, καθώς στο πρώτο λάθος του Μπαξεβανίδη, που αντικατάστησε τον Ντιέ, αποδοκίμασαν έντονα, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα στον Μάουρερ.
ΞΑΝΘΗ (Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Ντιέ (63’ Βασιλακάκης) , Ντε Γκουζμαν, Μάνταλος, Σολάρι (88’ Ράνος), Σολτάνι, Κάλβο.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Ραφαελ, Μπικέι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά (80’ Ιωάννου), Γκάλο, Γοδόι, Ζούνιορ, Θεοδωρίδης, Μελισσάς (69’ Μπελόν), Κούσας, Μπακάκης (69’ Γκόλιας). 
Η τριάδα πίσω από τον Σολάρι για την Ξάνθη έκανε τρομερή δουλειά, με τον Μάνταλο και τον Σολτάνι να πετυχαίνουν από ένα τέρμα. Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο τρίτος της... παρέας, ο Κάλβο, που πέρα από την ασίστ στο τρίτο τέρμα, έκανε και μία τρομερή εμφάνιση.
Θεοδωρίδης. Με διαφορά από τον δεύτερο ο καλύτερος του Παναιτωλικού, ίσως και του γηπέδου. Έχει πετύχει ένα τρομερό τέρμα, έχει άλλα δύο πολύ καλά σουτ και γενικά η παρουσία του ήταν πάρα πολύ θετική, όμως δεν τον βοήθησαν οι συμπαίκτες του.
Όλος ο Παναιτωλικός στο δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το παιχνίδι δυνατά, αλλά στην επανάληψη έπαθαν... μπλακ άουτ. Δεν μπορούσαν να βγουν στην επίθεση, ήταν ασταθείς αμυντικά και γενικά απογοήτευσαν.
Η αντίδραση του Ντιέ στην αλλαγή του. Μπορεί να μην του αρέσει, μπορεί και να είναι λάθος του προπονητή, όμως δεν είναι δική του δουλειά να κρίνει τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου