ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Αφεντικό... με το ζόρι ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ... πάτησε τον Άρη, που όμως προηγήθηκε και του έβαλε δύσκολα! Τελικά ο «δικέφαλος» με γκολ των Λούκας, Αθανασιάδη και Βούκιτς πήρε την νίκη!   
Ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο rotation στην 11αδα του ΠΑΟΚ αφήνοντας τους Στοχ, Λοιύκας και Κατσικά στον πάγκο. Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Τζαβέλλα στη θέση του κεντρικού αμυντικού δίπλα στον Κατσουράνη. Έτσι λοιπόν με σχηματισμό 4-2-3-1 ο Δικέφαλος ξεκίνησε με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Κίτσιου και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Τζιόλης, στις πτέρυγες οι Ολίσε και Σαλπιγγίδης, στον άξονα ο Λόρενς και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς χωρίς τους Πουλίδο και Αγκάνθο και σε σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ψυχογιός και αριστερά ο Μαργαρίτης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ελσνερ και Κύργιας, αμυντικά χαφ οι Τριανταφυλλάκος και Ηρακλής. Στις πτέρυγες οι Ουντότζι και Μανιάς, στον άξονα ο Τάτος και στην επίθεση ο Αγγελούδης.
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έδειξε τις διαθέσεις του με την κατοχή της μπάλας και τον Άρη ν’ αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει. Η πίεση του Δικεφάλου δεν κράτησε πολύ καθώς οι «κίτρινοι» πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι μέχρι το πρώτο 20λεπτο έγινε στο κέντρο. Ο Μιλίνκοβιτς πολύ γρήγορα έκανε την πρώτη του αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική καθώς ο Τριανταφυλλάκος τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Νταμαρλής.
Τον έκλεισε στα καρέ του
Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο άρχισε να φαίνεται πλέον μετά το 20λεπτό. Οι «ασπρόμαυροι» ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να γυρίσουν όλοι πίσω από την γραμμή του κέντρου και προς την εστία του Διούδη. Οι επιθέσεις του Δικεφάλου έβγαιναν οι περισσότερες από την δεξιά με τους Κίτσιου, Σαλπιγγίδη και Λόρενς, να κάνουν παιχνίδι. Πολλά τα προβλήματα για τον Άρη στην αριστερή του πλευρά με τους Μαργαρίτη και Μανία να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Ο Μιλίνκοβιτς δεν έμεινε ευχαριστημένος από την μεσαία του γραμμή με το Ηρακλή και Νταμαρλή να μην μπορούν να κλείσουν τους χώρους, αλλά και να περιορίσουν τους Λάζαρ και Τζιόλη.
Είχε Διούδη
Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα χάθηκε στο 23’ για τον ΠΑΟΚ. Ο Κίτσιου με τον Λόρενς έπαιξαν πολύ ωραία το ένα- δύο με νεαρό αμυντικό να κάνει ένα δυνατό συρτό σουτ με τον Διούδη να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 27' ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια μεγάλη φάση με πρωταγωνιστές τους Κατσουράνη και Διούδη. Κόρνερ του Λίνο, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Κατσουράνης σουτάρει από τη μικρή περιοχή, ο Μαργαρίτης διώχνει πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κατσουράνης σουτάρει μόνος του μέσα από την περιοχή, με τον Διούδη να κάνει μεγάλη απόκρουση. Στο 30’ άλλη μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Λόρενς να βρίσκει τον Κατσουράνη, αυτός κάνει το γύρισμα, ο Διούδης χάνει αρχικά, ο Σαλπιγγίδης προσπαθεί να επωφεληθεί και διώχνουν οι αμυντικοί του Άρη.
Ότι διαβάσατε παραπάνω κρατήστε το γιατί στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πάθος, ένταση και δύναμη από τους 22 ποδοσφαιριστές. Ο Άρης συμμαζεύτηκε στο κέντρο περιορίζοντας τις κάθετες πάσες, αλλά τις μπούκες. Ο Άρης στο 49’ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Αγγελούδη να κάνει την κεφαλιά και τον Γλύκο να μπλοκάρει. Στην φάση αυτή υπήρξαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες από τον κόσμο του ΠΑΟΚ προς τους παίκτες της ομάδας.
Το κάρφωσε ο Ουντότζι
Ο Άρης που έβγαινε συχνά πυκνά στην κόντρα πέτυχε το γκολ με τον Ουντότζι στο 60λεπτό. Ο Μανιάς έφυγε στον αιφνιδιασμό αλλά το σουτ του απέκρουσε ωραία ο Γλύκος με την μπάλα να πηγαίνει στον Ουντότζι που με νέο σουτ να κάνει το 0-1 παγώνοντας την Τούμπα. Οι φίλαθλοι ξέσπασαν σε νέες αποδοκιμασίες για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη.
Δεν έδωσε πέναλτι
Ο ΠΑΟΚ στο 62’ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ηρακλή μέσα στην περιοχή με τον Σιδηρόπουλο να μην δίνει το πέναλτι.
Δοκάρι με τον «Κλάους»
Την μεγαλύτερη του ευκαιρία του ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη την έχασε στο 67' με τον Αθανασιάδη να πιάνει το γυριστό σουτ και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Διούδη.
Γκολ με Λούκας
Στο 72’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ισοφάριση με τον Λούκας. Οι Στοχ και Λίνο συνδυάστηκαν, από τα αριστερά με τον Διούδη να διώχνει αρχικά με την μπάλα να πηγαίνει στον αμαρκάριστο Λούκας και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.
Ανατροπή με Κλάους
Ο Δικέφαλος του Βορρά στη συνέχεια έπαιξε δαιμονισμένα. Αναζητούσε το γκολ της νίκης πιέζοντας την εστία του Διούδη και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αμυντικών του Άρη. Στο 80' Ο Διούδης νίκησε τον Αθανασιάδη σε τετ α τετ, πραγματοποιώντας μία ακόμα εξαιρετική επέμβαση. Όχι όμως και στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Στοχ έκανε το δυνατό σουτ, ο Διούδης απέκρουσε, ο Αθανασιάδης όμως ήταν εκεί και με σουτ έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ κάνοντας το 2-1
Το κερασάκι ο Βούκιτς
Το τελικό σκορ γράφτηκε με το γκολ του Βούκιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Λούκας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σέρβος με κεφαλιά, πέτυχε το τελικό 3-1.
Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν ο παίκτης που έφερε την ανατροπή στην Τούμπα. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ είχε και δοκάρι.
Και από τις δύο ομάδες υπήρχαν παίκτες οι οποίοι έμειναν σε ρηχά νερά. Ο Τάτος για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν βοήθησε εκεί που τον ήθελε η ομάδα του στον να κρατάει την μπάλα όταν ο ΠΑΟΚ σφυροκοπούσε. Ο Μαργαρτίτης που δεν μπορούσε να κρατήσει τον Κίτσιου με τις επελάσεις του. Ο Ολίσε πήρε μια ακόμα ευκαιρία σήμερα από τον Στέφενς όμως και αυτή την φορά δεν την έπιασε από τα μαλλιά.
Ο Σωκράτης Διούδης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη καθώς με τις επεμβάσεις που έκανε σήμερα και παρά την ήττα της ομάδας του κράτησε χαμηλό το σκορ
Τα γκολ που μπήκαν σήμερα στην Τούμπα προήλθαν από λάθη στις δύο άμυνες. Λάθη παιδικά που σίγουρα οι δύο προπονητές τα έχουν επισημάνει και έχουν δουλέψει πάνω σ’ αυτά. Όμως αυτές οι ασθένειες δεν φεύγουν εύκολα.
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έκανε το μεγάλο καθώς δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε χέρι του Ηρακλή.
Το αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη τα είχε όλα. Γκολ, φάσεις, δοκάρι, νεύρα, αποδοκιμασίες. Ο Δικέφαλο του Βορρά ήταν ο μεγάλος νικητής με τον τρόπο που συνηθίσει. Δηλαδή να βρίσκεται πίσω στο σκορ και να πετυχαίνει την ανατροπή. Η ομάδα του Στέφενς άλλαξε πρόσωπο με την είσοδο των Βούκιτς, Στόχ και Λούκας. Ο Άρης με τις απουσίες των Αγκάνθο και Πουλίδο κράτησε μέχρι να δεχθεί την ισοφάριση στο 72’ Στη συνέχεια χάθηκε η ηρεμία και τα λάθη ήταν πολλά και σημαντικά.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Λάζαρ, Τζιόλης, Ολίσε(64’ Στοχ), Σαλπιγγίδης(68’ Λούκας), Λόρενς(57’ Βούκιτς), Αθανασιάδης.
Άρης: Διούδης, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κύργιας, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος(18’ Νταμαρλής), Ηρακλής, Τάτος, Ουντόιτζι, Μανιάς(69’ Σταυρόπουλος), Αγγελούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου