ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Διπλό... Σόλ-ο!

Σολάρι (1 ασίστ, χατ τρικ) και Σολτάνι (2 ασίστ, 2 γκολ) έκαναν ό,τι ήθελαν την Καλλονή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η Ξάνθη κέρδισε 1-5 την Καλλονή. 
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Για την Καλλονή ο Σιδεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Λεάντρο δεξιά στην άμυνα, ο Ποντάνι αριστερά και οι Αναστασιάδης, Γκάσιτς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σιλιγαρδάκης, Γκοϊανίρα και μπροστά τους ο Χουανλού δεξιά, ο Γκαρσία αριστερά και ο Λεοζίνιο στον άξονα. Στην κορυφή ο Καζάκης.
Για τη Ξάνθη ο Ζαρόπουλος προτιμήθηκε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μπαξεβανίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Παΐτο το αριστερό και τους Βάλλα, Γούτα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Φλίσκας, Ντιέ, με τους Κάλβο (δεξιά), Σολτάνι (αριστερά) και Σουάρες (άξονα) να είναι οι τρεις μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Σολάρι.
Δυνατά η Καλλονή, φωνάζει για πέναλτι
Το ματς ξεκίνησε δυνατά για την Καλλονή, που έψαξε εξ' αρχής το γκολ, το οποίο θα έβαζε σε θέση οδηγού τους τυπικά γηπεδούχους. Μόλις στο 1' απείλησε ο σύλλογος της Μυτιλήνης, με μια κεφαλιά του Καζάκη να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Ζαρόπουλου, που απέκρουσε στο 3' το σουτ του Χουανλού.
Ο Λεοζίνιο ζήτησε πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Γιάχο να μην του κάνει το χατίρι να το δώσει, αφού υπήρξε ανατροπή. Στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Γκοϊανίρα κατέληξε άουτ, ενώ αυτό του Χουανλού στο 8' κόντραρε για να περάσει κόρνερ η μπάλα. Η ΑΕΛΚ συνέχισε να πιέζει για το πρώτο γκολ του ματς, με άλλο ένα σουτ του Γκοϊανίρα στο 9' να φεύγει δίπλα από την εστία του Ζαρόπουλου.
Σέντρα και γκολ!
Κάπου εκεί... ξύπνησε η Ξάνθη, που πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη ευκαιρία της να ανοίγει το σκορ, αφού δεν το έπραξε με δυο σουτ ο Λεοζίνιο στο 21' να σταματάει ο Ζαρόπουλος. Στο 24', λοιπόν, ο Σουάρες εκτέλεσε δυνατά απευθείας το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Σιδεράκης απέκρουσε δύσκολα για να παραχωρήσει κόρνερ.
Από την εκτέλεση αυτού η μπάλα έφτασε στον Παΐτο, που έβγαλε τη σέντρα, με τον Σολάρι να κινείται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά να νικάει τον γκολκίπερ της Καλλονής. Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο η Σκόντα σημείωσε και δεύτερο τέρμα στο 32'. Ο Κάλβο σέντραρε αυτή τη φορά από δεξιά και ο Σολτάνι με κοντινή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.
Το... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα!
Ωστόσο, οι ακρίτες... πλήρωσαν μια αδράνεια στην άμυνα με... το ίδιο νόμισμα, αφού από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο στο 41' η ΑΕΛΚ μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά του Γκοϊανίρα.
Σολτάνι, Σολάρι και 1-3!
Παρά ταύτα, η Σκόντα δεν πτοήθηκε και πήρε εκ νέου... κεφάλι με δυο γκολ πριν την ανάπαυλα χάρη στο δεύτερο του Σολάρι. Ο Σουάρες συνδυάστηκε άψογα με τον Σολτάνι και ο τελευταίος γύρισε για τον φορ των φιλοξενούμενων, που δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κοντινό πλασέ προ κενής εστίας.
Αντιστροφή ρόλων για το τέταρτο
Έτσι, η Ξάνθη πήγε με αυτό το προβάδισμα στα αποδυτήρια και στην επανάληψη... προειδοποίησε ο Κάλβο στο 51', όταν σούταρε ψηλά άουτ, και στο 54' οι πρωταγωνιστές του τρίτου γκολ αντέστρεψαν τους ρόλους τους για το τέταρτο τέρμα. Ο Σολάρι έδωσε στον Σολτάνι, με τους δυο παίκτες να έχουν μοναδικό αντίπαλο τον Σιδεράκη και τον δεύτερο να πλασάρει για το 1-4.
Φάσεις και χατ τρικ Σολάρι
Η συνέχεια έφερε τις αλλαγές από τους δυο προπονητές, με τις φάσεις να συνεχίζονται από αμφότερες τις ομάδες. Ο Βασιλακάκης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή στις σέντρες των Παΐτο, Κάλβο στο 68', ενώ σούταρε άουτ στο αμέσως επόμενο λεπτό, αφού δέχτηκε την ασίστ από τον Σολάρι.
Ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Λεοζίνιο στο 75', αφού είχε εξουδερετωθεί ο Ζαρόπουλος, ενώ το σουτ του Αγρίτη στο 83' έφυγε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Ξάνθης. Ένα σουτ του Χοσέμι απέκρουσε ο Σιδεράκης στο 89' και το ματς ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη Σκόντα.
Σολτάνι και Σολάρι συνεργάστηκαν ξανά, ο πρώτος γύρισε στον τελευταίο, που σημάδεψε αρχικά το οριζόντιο δοκάρι και πήρε το... ριμπάουντ για να διαμορφώσει με χατ τρικ το τελικό αποτέλεσμα.
Τον τίτλο μοιράζονται οι Εστέμπαν Σολάρι και Καρίμ Σολτάνι. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στα 4 από τα 5 γκολ της Ξάνθης, με τον πρώτο να πετυχαίνει χατ τρικ και να έχει 1 ασίστ και τον δεύτερο να βγάζει 2 ασίστ και να σημειώνει 2 τέρματα.
Η άμυνα της Καλλονής παρουσίασε αρκετά κενά, τα οποία πλήρωσε με 5 γκολ και βαριά ήττα.
Καλό παιχνίδι και από τον Κάρλος Κάλβο, από πλευράς Ξάνθης, που... έφτιαξε το πρώτο γκολ και φρόντιζε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του καθ' όλη τη διάρκεια του ματς μέχρι να αποχωρήσει από αυτό. Καλά τα πήγαν, επίσης, και οι Σουάρες, Βασιλακάκης. Από μεριάς Καλλονής, οι Λεοζίνιο, Γκοϊανίρα, Χουανλού είχαν τις περισσότερες προσπάθειες, με τον δεύτερο να σημειώνει και το μοναδικό τέρμα της ΑΕΛΚ.
Την έκανε ο Ζαρόπουλος στο 83', όταν δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον Αγρίτη να κάνει το σουτ. Ωστόσο, δεν το πλήρωσε με δεύτερο γκολ της Καλλονής, το οποίο δε θα άλλαζε κάτι στην εικόνα του αγώνα.
Καλή η διαιτησία σε γενικές γραμμές από τον Γιάχο και τους βοηθούς του. Μοναδικό μελανό σημείο ένα πέναλτι που δεν έδωσε σε ανατροπή του Λεοζίνιο στο 7'.
Σολάρι και Σολτάνι είχαν μεγάλα κέφια. Όπως γράψαμε και πιο πάνω, συνδυάστηκαν στα 4 από τα 5 τέρματα της Ξάνθης, με τον πρώτο να πετυχαίνει χατ τρικ και να δημιουργεί το δεύτερο γκολ. Ο δεύτερος... έφτιαξε 2 εξ' αυτών και σημείωσε άλλα 2. Η Καλλονή δεν ήταν σε θέση να τους σταματήσει και η Ξάνθη έφυγε με νίκη (1-5) από το «Κλεάνθης Βικελίδης» σ' ένα ματς με καλό ρυθμό, πολλές φάσεις και 6 συνολικά γκολ.
Συνθέσεις ομάδων
Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς (59' Χωριανόπουλος), Πίντο, Ποντάνι, Άλβες, Σιλιγαρδάκης (58' Αγρίτης), Λεοζίνιο, Χουανλού (66' Γάλας), Γκαρσία, Καζάκης.
Σκόντα Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Παΐτο, Γούτας, Σουάρες (63' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Ντιέ (73' Χοσέμι), Σολάρι, Κάλβο (84' Ράνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου