ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Το... κάστρο έπεσε από μέσα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος από το 2002 στην Λεωφόρο για 65 ματς, όμως Καπίνο και άμυνα... έσβησαν το ρεκόρ με το «διπλό» του Πανθρακικού (1-2)!  
O Πανθρακικός είχε την ουσία!
Αν κρίνουμε από την ανάπτυξη, την κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων, ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένας από τους καλύτερους της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Με εξαιρετικό κάθετο ποδόσφαιρο, τον Μπεργκ να δημιουργεί συνέχεια χώρους για τους συμπαίκτες του και τον Νάνο να δείχνει τον καλύτερο του εαυτό από αριστερά μαζί με τον Κλωναρίδη, το «τριφύλλι» πίεζε, είχε ευκαιρίες αλλά δεν είχε το γκολ. Δεν του έλειψε τόσο η καλή εκτέλεση, όσο το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.
Αυτή του την αστοχία την πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στο 18', στη μία και μοναδική στιγμή που η άμυνα του... πιάστηκε στον ύπνο και που ο Πανθρακικός απείλησε την εστία του Καπίνο. Σέντρα πάρε- βάλε του Ντιόγκο, κεφαλιά για σεμινάριο από τον Ζεκίνια και... 0-1!
Οι στόπερ των «πρασίνων» έχασαν τον φορ των φιλοξενούμενων και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Από το άνοιγμα του σκορ μέχρι και την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά, έστησε πολιορκία αλλά δίχως αποτέλεσμα, καθώς άφηνε όλες του τις επιθετικές προσπάθειες ημιτελείς παρά την καλή του εικόνα.
11 χρόνια και 65 ματς μετά!
Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έχασε στο... φρούριο του, ήταν το 2002 από την Προοδευτική. Έντεκα χρόνια μετά, ο Ρομέου και η κεφαλιά που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον Πανθρακικό έγραψε ιστορία και έδωσε ένα σπουδαίο «διπλό» στην ομάδα της Θράκης που έσπασε το καταπληκτικό σερί του «τριφυλλιού». Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, όντας πίσω στο σκορ, ρίσκαρε με το... καλησπέρα της επανάληψης, παίζοντας φουλ επίθεση. Παραλίγο να το πληρώσει, βέβαια αλλά ο Κάσας σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά ήταν ρίσκο με αποτέλεσμα, μιας και ο Φιγκερόα στο 67' έφερε ττο παιχνίδι στα ίσια. Εκεί το γήπεδο άρχισε να γέρνει προς την εστία των φιλοξενούμενων αλλά ξανά ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα γκολ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.
Στο 75' ο Ρομέου είπε... ευχαριστώ στην τραγική αμυντική συμπεριφορά των «πρασίνων» και στην λάθος έξοδο του Καπίνο, στην συνέχεια οι γιόμες πήγαν σύννεφο από τους «πράσινους» που δεν κατάφεραν να επιστρέψουν.
Αν ψηφίζαμε για τον πιο πολύτιμο αυτός θα ήταν ο Σέρεμετ που έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, με εξαιρετικές επεμβάσεις και τέλειες αντιδράσεις στις εξόδους του. Επειδή, όμως, μιλάμε για τον ''άνθρωπο του αγώνα'' αυτός είναι δίχως άλλο ο Ρομέου. Βρέθηκε την κατάλληλη ώρα στην κατάλληλη στιγμή και χάρισε με το γκολ του ένα σπουδαίο «διπλό» στην ομάδα του.
Λουτσιάνο Φιγκερόα. Τι και αν έλειπε το τελευταίο δεκαήμερο στην Αργεντινή, τι και αν ήρθε πάλι από τον πάγκο. Ο Αργεντινός στράικερ έκανε ξανά την δουλειά. Έστειλε την μπάλα στο πλεκτό αλλά δεν έφτανε το γκολ του για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός.
Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Σε ένα παιχνίδι που δεν δέχθηκε την παραμικρή πίεση, το «τριφύλλι»... κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ, πληρώνοντας την αδυναμία του στον αέρα. Στο πρώτο γκολ Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλος χάνουν τον Ζεκίνια ενώ στο δεύτερο 0 Ρομέου είναι αμαρκάριστος, με τον Νάνο να του δίνει το δικαίωμα να σκοράρει σαν σε προπόνηση. Σε παιχνίδια σαν το σημερινό, όπου ο Παναθηναϊκός πίεζε σαν... τρελός και άφηνε χώρους, η άμυνα του θα έπρεπε να βρίσκεται στον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης. Δεν το είχε.
Ο Παναθηναϊκός τόσο πριν ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 όσο και μετά, επέλεξε να παίξει από τα άκρα και να πάει σε αρκετές σέντρες. Ζήτημα είναι αν μία από αυτές κατέληξαν σε «πράσινο» κεφάλι η πόδια. Τραγικές επιλογές κυρίως από τον Νάνο, τον Πράνιτς, τον Μαρινάκη. Φουλ της... γιόμας αλλά με τραγικά ποσοστά για τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου.
Ο Κουκουλάκης μπορεί να είχε σωστές επιλογές, ωστόσο, ο πρώτος του βοηθός Φραγκιαδάκης τον παίρνει στο λαιμό του στη φάση του πέναλτι πάνω στον Μαρινάκη, καθώς υπέδειξε ένα οφ-σάιντ που δεν υπήρχε ποτέ, με αποτέλεσμα ο ρέφερι να πάρει πίσω την αρχική του απόφαση.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, πιο δημιουργικός αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις με τις εντυπώσεις και τις τελικές φάσεις. Ο Πανθρακικός είχε την ουσία, δεν άφησε να περάσουν έτσι τα λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων και μετά το 2002 γίνεται η πρώτη ομάδα που φεύγει με «τρίποντο» πρωταθλήματος από την Αλεξάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου