ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Και στο κύπελλο τεζ-Άρης!

Μετά την τραγική εικόνα στο πρωτάθλημα, ο Άρης γνώρισε κάζο και στο κύπελλο αφού δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό Βόλου (0-0) κι αποκλείστηκε!   
Ο Άρης δεν μπόρεσε να ανατρέψει το γκολ του Κατσίκη από το πρώτο παιχνίδι με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει το Κύπελλο. Οι Θεσσαλονικείς ήταν κακοί στο παιχνίδι τους, χωρίς φαντασία και δυνάμεις στο παιχνίδι τους. Οι Βολιώτες που πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του θεσμού είχαν στρατηγική στο παιχνίδι δίνοντας χώρο στον Άρη και «χτυπούσαν» στις αντεπιθέσεις. Οι φίλαθλοι του Άρη που βρέθηκαν στο Βικελίδης αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες του Μιλίνκοβιτς για την νέα οικτρή εμφάνιση αυτή την φορά κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.  
Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης ήταν η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση για ποδόσφαιρο σε σχέση με τους Βολίωτες που αρκέστηκαν να παίξουν αμυντικά με μοναδικό προωθημένο τον Γκέσιο. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού από τους Θεσσαλονικείς γινόταν από τα πλάγια, αλλά και με γιόμες από την άμυνα για τον Αγκάνθο. Και οι δύο επιλογές δεν απέδωσαν καθώς η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα προήλθε από στημένη μπάλα. Στο 16ο λεπτό ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ, ο Έλσνερ ξεχασμένος από την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως η κεφαλιά πέρασε άουτ.
Ο ρυθμός του αγώνα μετά το μισάωρο έπεσε αισθητά με τους «κίτρινους» ναι μεν να έχουν την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 54%, όμως να είναι ανούσια. Όλοι έψαχναν τον Αγκάνθο με τον Ισπανό να είναι πολύ καλά κλεισμένος και να μην μπορεί να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά και να ανησυχήσει με τις επισκέψεις του την εστία του Διούδη. Η πρώτη φάση για τους Θεσσαλούς  χάθηκε στο 45’  με το σουτ του Γιενγκά να περνάει άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας δύο σουτ με τους Γιενγκά (48’) και Καπετάνο στο (55’). Ο Άρης έδειχνε να χολώνει στο κέντρο χωρίς να υπάρχει το αντίδοτο, ενώ τα πρώτα σφυρίγματα από την κερκίδα ακούστηκαν στο 57ο λεπτό του αγώνα.
Στο 60’ ο Άρης θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ ύστερα από λάθος του Μελλίση. Ο αμυντικός του Βόλου έκανε το λάθος με τον Τάτο να κερδίζει και να κάνει την σέντρα για τον Αγκάνθο όμως ο Γκίτκος βγήκε και έδιωξε πριν έρθει το μοιραίο.
Η εικόνα του αγώνα αντί να βελτιώνεται όλο και χειροτέρευε κυρίως για τους γηπεδούχους. Τα πόδια άρχισαν να βαραίνουν τα λάθη ήταν διαδοχικά, ενώ όταν προσπαθούσαν να βγάλουν κάποια επίθεση αυτή ήταν και πάλι με γιόμες. Ο Μιλίνκοβιτς μπορεί να φόρτωσε την ομάδα του με πιο επιθετικούς παίκτες όμως από ανάπτυξη μηδέν.
Οι βολιώτες που ήταν ανίκητοι στην άμυνα τους με διπλή ζώνη άμυνας και κοντά τις γραμμές δεν δυσκολευόντουσαν να κρατήσουν μακριά τους επιθετικούς του Άρη. Άλλωστε το 1-0 του πρώτου αγώνα τους έδινε μια σιγουριά στο παιχνίδι τους.
Την μεγάλη φάση του αγώνα την έχασε ο Άρης στο 75’. Ο Τάτος μετά από προσωπική του ενέργεια έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά με τον Αγγελούδη από την μικρή περιοχή και χωρίς ιδιαίτερη πίεση να μην μπορεί να βρει στόχο.
Ο Ολυμπιακός Βόλου στη τελευταία φάση του αγώνα στο 88’ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Γκούρμα από τον Μαργαρίτρη όμως ο Σιδηρόπουλος συνέχισε το παιχνίδι.
Άρης(Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Ελσνερ, Ηρακλής(62’Νταμαρλής), Οικονομόπουλος, Σταυρόπουλος(70’ Αγγελούδης), Σουνάς(62’Μανιάς), Τάτος, Αγκάνθο.
Ολυμπιακός Βόλου (Ρόκκα): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Αρβανίτης, Μελλίσης, Ρόκας(83’ Κωστούλας), Καπετάνος, Πινδώνης, Γκέσιος(68’ Πόνσε), Πένκα, Μπρέσκα(74’ Γκούρμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου