ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Με... διπλή ροπαλιά στους 16!

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, ο Ηρακλής με το 2-2 στην Ξάνθη πήρε την πανηγυρική πρόκριση στους «16»! Πέρασε και ο ΟΦΗ, 1-1 με την Καλλιθέα!
Με τους αγώνες σε Γεντί Κουλέ και Πηγάδια συνεχίστηκαν οι αγώνες Κυπέλλου. Στην Κρήτη ο ΟΦΗ με την Καλλιθέα έμειναν στο 1-1, οι Ηρακλειώτες προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού, αλλά σε ένα ακόμα παιχνίδι απογοήτευσαν με την απόδοσή τους. Στην Θράκη οι ακρίτες έδειχναν να καθαρίζουν άνετα την πρόκριση, έκαναν το 2-0, αλλά ο Ηρακλής με δύο… ροπαλιές έκανε το 2-2, πήρε αυτός την πρόκριση και πέταξε μία ακόμα ομάδα από την Σούπερ Λίγκα εκτός Κυπέλλου.
«Γηραιός» από τα παλιά…
Στα Πηγάδια και στο Ξάνθη-Ηρακλής, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που καιγόντουσαν περισσότερο μετά το 1-0 του «γηραιού» στην Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Το καλό τους ξεκίνημα εκτός από τις φάσεις συνδυάστηκε και με γκολ. Γκολ που μπήκαν μέσα σε τρία λεπτά και τους έφεραν κοντά στην πρόκριση.
Αρχικά στο 30’ ο Μάνταλος έκανε το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πέτυχε ένα ακόμα τέρμα, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Ξάνθη που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου.
Ο Ηρακλής όμως δεν είχε πει την τελευταία λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση. Και είναι μεγάλη όχι μόνο για τον συγκεκριμένο θεσμό, αλλά και για το δύσκολο έργο που θα έχει στην Football League, με την συγκεκριμένη επιτυχία να τον βοηθάει στο ψυχολογικό κομμάτι. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν αρχικά στο 77’ με τον Σιατραβάνη να πάρουν σκορ πρόκρισης, μειώνοντας σε 2-1, αλλά για να είναι πιο σίγουροι ισοφάρισαν στο 90’ με τον Πουρτουλίδη, κάνοντας ακόμα πιο μεγάλη την σημερινή τους επιτυχία και ικανοποιώντας στο έπακρο τους φιλάθλους τους που βρέθηκαν στα Πηγάδια ενισχύοντάς τους.
Ξάνθη (Μάουρερ): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο (69' Σολτάνι), Μάνταλος, Φλίσκας, Γούτας, Σολάρι, Μαρίν (85' Ράνος), Χοσέμι, Βασιλακάκης (85' Εστράδα).
Ηρακλής (Γ. Καραϊσκος-Φ. Γκιζέλης): Κηπουρός, Σαββίδης, Λίμα, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Σιατραβάνης, Κυριάκος (46' Ματσούκας), Μπάμπα (66' Πουρτουλίδης), Μπριλάκης, Ονουάτσι (73' Χιονίδης), Τσιλιανίδης.
Πρόκριση με αγγαρεία για ΟΦΗ
Στο Γεντί Κουλέ το φαβορί ΟΦΗ προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ωστόσο απογοήτευσε τον κόσμο, που με την σειρά του δεν δίστασε να αποδοκιμάσει του παίκτες του Σα Πίντο για μία ακόμα κάκιστη εμφάνιση. Μια εμφάνιση που μετά και τη νίκη μέσα στο Ελ Πάσο με 1-0, θύμισε περισσότερο αγγαρεία.
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ νωρίς και μετά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Από την άλλη πλευρά η Καλλιθέα πάλεψε και με το παραπάνω, ισοφάρισε σε 1-1 και θα μπορούσε να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την πρόκριση, αν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν της είχε ακυρωθεί γκολ ως οφσάιντ σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση που θα μπορούσε άνετα να μετρήσει το γκολ.
Στα του αγώνα όπως είπαμε ο ΟΦΗ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 8’ με τον Παπάζογλου και ουσιαστικά εκεί ήταν σαν να τελείωσε το παιχνίδι. Οι Κρητικοί έχοντας το προβάδισμα ήταν να σκέφτονταν περισσότερο τον Άρη και το ματς του πρωταθλήματος που έρχεται. Αυτό πήγαν να το πληρώσουν με τον Πίκολο να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτους μέρους και τον βοηθό να ακυρώνει το τέρμα.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν ακόμα πιο αργός, οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο των Κρητικών έκαναν την εμφάνισή τους και θα την είχαν κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό, αν η Καλλιθέα δεν είχε ισοφαρίσει στο 90’ όπως έκανε με τον Φαγιέ, αλλά το είχε κάνει πιο νωρίς και είχε μπει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΟΦΗ στους «16» και την Καλλιθέα με το γαμώτο μιας και θα μπορούσε να διεκδικήσει κα΄τι καλύτερο.
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Παπάζογλου (66' Μακουκούλα), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (46' Κουτσιανικούλης), Ζβασίγια, Φραγκουλάκης (87' Νιμανί), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης
Καλλιθέα (Βαζέχα): Λυμπερόπουλος, Μουσταφίδης, Παγώνης, Θεολόγου, Πίκολο, Καλαμιώτης, Φαγιέ, Σταύρου, Κατσικογιάννης, Γκαλάν, Τόρες (63' Χαϊκάλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου