ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Βούκιτς, αυτός ο άνθρωπος, αυτός...

Ο μόνιμος λυτρωτής του ΠΑΟΚ, Ζβόνιμιρ Βούκιτς σκόραρε με απευθείας φάουλ στο 93' έδωσε την νίκη στην ομάδα του επί του Εργοτέλη και τον έστειλε στην πρώτη θέση! 
Ο Χουμπ Στέφενς έκανε την έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, αφήνοντας στον πάγκο τον Τζάβελλα που ήταν στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο Ολλανδός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι από το ξεκίνημα του αγώνα τον Κατσικά δίπλα στον Βίτορ με τον Κατσουράνη να προωθείται στα χαφ. Ο Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Λίνο ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λόπεθ και Κατσικάς. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Κατσουράνης. Στις πτέρυγες οι Στοχ και Λούκας, στον άξονα ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπίγγίδης
Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1 με τους Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ρέντζας, αριστερά ο Κοιλιάρας ενώ κεντρικό δίδυμο οι Μεχία και Γιοβάνοβιτς. Αμυντικά χαφ οι Πελέ και Καρντόζο, στις πτέρυγες οι Διαμαντάκος και Χαντί. Στον άξονα ο Μπουχαλάκης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Βερπακόβσκις.
Πλέον έχει γίνει συνήθεια στον ΠΑΟΚ να δέχεται πρώτος γκολ. Έτσι έγινε και σήμερα με τον Εργοτέλη ν’ ανοίγει το σκορ στο 13’ με τον Βερπακόφσκις. Οι κρητικοί σε μια υποδειγματική αντεπίθεση έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Μπουχαλάκη να βγάζει με εσωτερικό φάλτσο σέντρα με τον Λετονό φορ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ν’ ανεβάσει ρυθμό μετά το γκολ και να πιέσει την εστία του Αθανασίου με σουτ, αλλά και στημένες μπάλες, όμως ήταν εύκολη τροφή για τους κρητικούς. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να πατήσουν εύκολα περιοχή καθώς η αμυντική γραμμή του Εργοτέλη κρατούσε. Η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ του Δικεφάλου με συντριπτικό ποσοστό όμως αυτό δεν έφτανε για να έρθει το γκολ.
Το γήπεδο είχε γύρει από την δεξιά πλευρά για τον ΠΑΟΚ με τους Κίτσιου και Λούκας να προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι μιας και ο Κατσουράνης ήταν μπλοκαρισμένος πολύ καλά. Ο Λάζαρ δεν μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι, ενώ ο Νίνης τα άκουσε ουκ ολίγες φορές από τον Στέφενς για τις επιλογές του. Εκτός με Ολυμπιακό Μέσα σε όλα ήρθε και ο τραυματισμός του Βίτορ για να δέσει το γλυκό. Ο Πορτογάλος τραυματίστηκε στο γόνατο και παρότι προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι δεν τα κατάφερε.
Ο Βίτορ χτύπησε στον εσω πλάγιο στο αριστερό γόνατο και θα κάνει εξετάσεις αύριο το πρωί για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του. Ρεσιτάλ από Αθανασίου Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη μέσα σε ένα δίλεπτο έκανε τις αποκρούσεις του αγώνα διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα και την Τούμπα να αναστενάζει. Στο 38΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο Αθανασίου με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα σουτ του Νίνη με το πόδι ο πορτιέρο του Εργοτέλη έδιωξε σε κόρνερ. Σε κενή εστία άουτ Στο 43’ ο Εργοτέλης έχασε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά. Ο Χακόμπο έδωσε συρτά στον Λόπεθ με τον Ισπανό να γλιστρά και να κλέβει την μπάλα ο Βερπακόφσκις. Ο φορ του Εργοτέλη σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο Στέφενς αποφάσισε να ρίξει στο δεύτερο ημίχρονο τον Βούκιτς στη θέση του Νίνη θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να πατήσει περισσότερο στην περιοχή του Εργοτέλη, αλλά και να ψηλώσει επιθετικά. Η πρώτη οργανωμένη επίθεση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι χάθηκε στο 60’ με τον Λόπεθ να βρίσκει τον Λούκας. Ο Ισπανός έβγαλε στον άξονα για τον Βούκιτς με το πλασέ του να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Αθανασίου.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε την στιγμή που έδειχνε να είναι αγχωμένος και να μένει από ενέργεια το γκολ της ισοφάρισης με τον Κατσουράνη και πάλι από στημένη μπάλα. Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ, ο διεθνής αμυντικός μέσος έκανε την... κλασική του κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά θα φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους παίκτες του Στέφενς, αλλά και την Τούμπα που ξύπνησε και είχε παλμό.
Η φωτοβολίδα του Πελέ Στο 70’ η Τούμπα θα πάθαινε έμφραγμα αν πρώτα ο Χακόμπο και στην συνέχεια ο Κατσικάς δεν έσωζαν τον ΠΑΟΚ. Από τα 40 μέτρα ο Βραζιλιανός μέσος έπιασε έναν κεραυνό με τον Χακόμπο να αιφνιδιάζεται με τα φάλτσα που πήρε η μπάλα. Ο Ισπανός έδιωξε όπως μπορούσε με την μπάλα να μην απομακρύνεται από την εστία του. Πριν προλάβει και βάλει το πόδι του ο Διαμαντάκος έδωσε ο Κατσικά διώχνοντας σε κόρνερ.
Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της ανατροπής όμως με ανορθόδοξο τρόπο. Κι ενώ όλα έδειχνα πως το παιχνίδι θα έρθει ισόπαλο ο Βούκιτς δεν είπε την τελευταία κουβέντα. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Σέρβος με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους πάντες στην Τούμπα να πηγαίνουν στον 7ο ουρανό.
Λυτρωτή θα πρέπει να ονομάζουν τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Ο Σέρβος επιθετικός στο τελευταίο των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ της ανατροπής δίνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΠΑΟΚ.
Η ομάδα του ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Για 75 λεπτά να πάλευε να ισοφαρίσει το παιχνίδι και στη συνέχεια να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Το κατάφερε στο φινάλε όμως και πάλι ήταν εκνευριστικό για τον κόσμο που δεν μπορεί να ευχαριστηθεί στην Τούμπα τουλάχιστον ένα παιχνίδι χωρίς άγχος.
Ο Γρηγόρης Αθανασίου με τις επεμβάσεις που έκανε έδειξε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Για τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του δεν φέρει ευθύνη
Στις δύο άμυνες που δέχθηκαν γκολ από καθαρά λάθη στην αμυντική τους λειτουργία.
Ο Κάκος δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος. Ήταν σωστός στις υποδείξεις του, αλλά και στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο πρώτος βοηθός του Δημήτρης Τάτσης είχε κάποιες λάθος υποδείξεις εις βάρος του ΠΑΟΚ.
Το κοκαλάκι της νυχτερίδας έχει τελικά ο ΠΑΟΚ καθώς στις καθυστερήσεις του αγώνα πήρε ίσως το πολυτιμότερο τρίποντο του Πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να είναι τυχεροί παρότι σήμερα αυτό που τους άξιζε ήταν μόνο ο βαθμός της ισοπαλίας. Για πόσο θα συνεχιστεί αυτό κανείς δεν ξέρει. Όμως καλό θα ήταν όλοι να βελτιωθούν από το τεχνικό τιμ μέχρι τους παίκτες.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ(35’ Λόπεθ), Κατσουράνης, Λάζαρ, Νίνης(53’ Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης(75’ Νέτσιντ).
Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόζο(69’ Κοζορώνης), Μπουχαλάκης, Χαντί, Βερπακόβσκις, Διαμαντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου