ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Σοβαρεύτηκε και... έκανε πάρτι!

Ο τραγικός Ολυμπιακός του πρώτου μέρους, μεταμορφώθηκε, γύρισε το 1-0 και επικράτησε 1-4 του Πλατανιά ο οποίος κατέρρευσε στην επανάληψη! 
Έτσι άρχισαν
Για τον γηπεδούχο Πλατανιά ο Γιωργαλλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Φερνάντες, Φαΐσκα, Ραφαέλ, Ζουμπουλάκης και στον άξονα οι Τετέ και Στόλερ. Οι Αγκιλέρα (σ.σ. ως επιτελικός) Μοράλ, Μπέλιτς τοποθετήθηκαν πίσω από τον βασικό φορ, Τόρες.
Βασικός γκολκίπερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Παπάζογλου ενώ η είδηση ήταν πως στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός στο πρωτάθλημα ο Παπαδόπουλος με τον Μανωλά.
Οι Ντινγκά και Σάμαρης ήταν στο κέντρο, στα δύο άκρα οι Φουστέρ και Βάις και ο Σαβιόλα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου. 4-2-3-1 ήταν ο σχηματισμός για τους Χανιώτες και 4-4-1-1 για τους ερυθρόλευκους.
1-0 στο 2' και πολλά προβλήματα για Ολυμπιακό
Ο Πλατανιάς εκμεταλλευόμενος αδράνεια στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ. Ο Τόρες βγήκε στην πλάτη της οπισθοφυλακής των ερυθρολεύκων μετά από ωραία μπαλιά του Μπέλιτς και από κοντά και ανάμεσα σε Ντινγκά και Σάμαρη σκόραρε για το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.
Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε λοιπόν από νωρίς και του πήρε αρκετά λεπτά ώστε να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο. Στο 16ο λεπτό κατάφερε να απειλήσει αισθητά με ένα πολύ καλό χτύπημα φάουλ του Μήτρογλου, που απέκρουσε δύσκολα ο Γιωργαλλίδης.
Στο 20ό λεπτό ο Σαλίνο βρήκε χώρο για να γυρίσει την μπάλα στον Σαβιόλα με το σουτ στην κίνηση του Αργεντινού να φεύγει άουτ. Οι Πειραιώτες αν και με λίγο ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης έφτασαν και πάλι κοντά στην αντίπαλη εστία με το σουτ του Σάμαρη στο 25' να περνάει έξω.
Τα προβλήματα του Ολυμπιακού σε άξονα και άμυνα ανέβασαν πάλι ψηλά τον Πλατανιά που έβγαλε και άλλες φάσεις στην συνέχεια. Οι Χανιώτες ήταν πολύ καλά στημένοι και στις αντεπιθέσεις τους δημιουργούσαν πονοκεφάλους στους φιλοξενούμενους.
Το πρώτο μέρος κύλησε με ουκ ολίγα προβλήματα σε όλους τους τομείς για τους παίκτες του Μίτσελ που έδειξαν ιδιαίτερα κακή εικόνα. Σχεδόν τίποτα δεν τους πήγε καλά με τον Πλατανιά να παρουσιάζει σαφώς πιο καλό πρόσωπο στα πρώτα 45 λεπτά.
Μαζεμένες αλλαγές από Μίτσελ, φάσεις ο Πλατανιάς
Με την έναρξη της αναμέτρησης στο Β' μέρος ο Μίτσελ θέλησε να βοηθήσει την ομάδα του με αλλαγές, βγάζοντας εκτός ματς τους αρνητικούς Ντινγκά και Φουστέρ για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Τσόρι Ντομίνγκες και τον Κάμπελ. Ωστόσο το πρόσωπο του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε. Ο Πλατανιάς συνέχισε από εκεί που... σταμάτησε στο πρώτο μέρος. Στο 56' ο Μπέλιτς έκανε μία εξαιρετική κίνηση από τα πλάγια και σούταρε με τον Ρομπέρτο να βγάζει δύσκολα την προσπάθειά του. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ...
Ακύρωση και... ανατροπή!
Στο 62' ο Αμπάρκιολης ακύρωσε σωστά το γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ. Στο 67' ο Πλατανιάς έμελλε να ισοφαριστεί από λάθος παίκτη του. Ο Τσόρι Ντομίνγκες πάσαρε στον Κάμπελ εκείνος “έσκαψε” την μπάλα με τον Φερνάντες να βάζει αυτογκόλ με κεφαλιά. Με αυτόν τον τρόπο έγινε το 1-1. Στο 68' ο Μήτρογλου ήταν ο παίκτης που “καθάρισε” τον αγώνα.
Ο φορ του Ολυμπιακού με κεφαλιά-ψαράκι έπειτα από μπαλιά που του έγινε από την συνεργασία των Παπάζογλου και Ντομίνγκες με τον Αργεντινό να κάνει την τελική μπαλιά έκανε δύο τα τέρματα των Πειραιωτών για το 2-1. Για το γκολ αυτό οι Χανιώτες φώναξαν για οφσάιντ.
1-3 με Σαβιόλα και φωνές για πέναλτι
Στο 73' ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού βρήκε εκ νέου δίχτυα για το 3-1. Ο Μανιάτης έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Μήτρογλου, εκείνος γύρισε την μπάλα στον Σαβιόλα που από πολύ κοντά σκόραρε.
Στο 75' ο Πλατανιάς διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε μία φάση με την συμμετοχή του Μανιάτη. Όπως φάνηκε από το ριπλέι ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει βρει την μπάλα με το χέρι του με τον Αμπάρκιολη όμως να συνεχίσει την αναμέτρηση.
Κατάρρευση από Πλατανιά, το “τελείωσε” ο Βάις
Ο Πλατανιάς έχοντας παρουσιάσει από ένα σημείο και έπειτα φανερά δείγματα κατάρρευσης δέχθηκε και άλλο γκολ. Στο 87' ο Βάις αύξησε τον δείκτη του σκορ με ένα υπέροχο τέρμα. Έπειτα από διώξιμο του Κάμπελ στην περιοχή του Ολυμπιακού έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε μία εξαιρετική κούρσα και με ωραίο τελείωμα έγραψε το τελικό 1-4.
Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός μπήκε στον αγώνα δίνοντας ουσιαστικές δημιουργικές και επιθετικές λύσεις για την ομάδα του Ολυμπιακού με συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του. Φανέρωσε έτσι πόσο σημαντικός είναι για τον σύλλογό του.
Ο Φερνάντες με το αυτογκόλ του και η άμυνα του Πλατανιά στο Β' μέρος. Η οπισθοφυλακή των Χανιωτών δεν στάθηκε όσο καλά έπρεπε στην επανάληψη. Για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ντινγκά και ο Φουστέρ. Εκτός κλίματος και αγώνα και οι δύο και ειδικά ο πρώτος που έχει κάνει αρκετά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής ενώ από εκείνον προέκυψε το γκολ του Τόρες.
Οι Γιωργαλλίδης και Μπέλιτς έχουν κάνει ένα καλό ματς για τον Πλατανιά. Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν κυρίως οι σκόρερ Μήτρογλου και Σαβιόλα (σ.σ. για τα τέρματά τους) και ο Κάμπελ.
Η πιο μεγάλη γκάφα του αγώνα είναι το δίχως άλλο το αυτογκόλ του Φερνάντες που αποτελεί το έναυσμα για την μίνι... αντεπίθεση του Ολυμπιακού και το 1-4. Επίσης γκάφα έχει κάνει ο Ντινγκά στην φάση του γκολ του Πλατανιά. Το λανθασμένο διώξιμο του Κογκολέζου προς τα πίσω σε συνδυασμό με την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού απέφεραν το γκολ του Τόρες.
Πολλά παράπονα από τους Χανιώτες για την διαιτησία του Αμπάρκιολη, που υπέπεσε σε λάθη, όπως και οι βοηθοί του. Και οι τρεις ελέγχονται στο πειθαρχικό κομμάτι για φάουλ που έχουν δοθεί, για κάρτες που βγήκαν καθώς και για χτυπήματα εκτός φάσεων από τους Σαβιόλα και Μήτρογλου ενώ στην φάση του Μανιάτη υπάρχει πέναλτι. Επίσης ο Πλατανιάς φωνάζει για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.
Τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Πλατανιά κράτησαν μέχρι το 60'. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν σε μία αρκετά δύσκολη έδρα με έναν επικίνδυνο αντίπαλο να αφήσουν πίσω τους το πρώτο ημίχρονο που ήταν κάκιστοι, να γυρίσουν το ματς από το 1-0 σε 1-4 και να πάρουν μία ακόμα νίκη μακριά από το γήπεδό τους. Οι Χανιώτες τα... έδωσαν όλα κυρίως στα πρώτα 50 λεπτά του αγώνα, προηγήθηκαν, απέδωσαν θετικά όμως στην επανάληψη το παιχνίδι... στράβωσε για τα καλά με λάθη στην άμυνα και κατάρρευση. Η είσοδος των Τσόρι Ντομίνγκες (ιδίως) και Κάμπελ έδωσε μεγάλη βοήθεια στους Πειραιώτες που βρήκαν τον τρόπο και τους διαδρόμους για να βάλουν 4 γκολ και να φτάσουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γεωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ράφαελ, Αγκιλέρα, Τετέ (77' Μπεριάν), Μπέλιτς (88' Πόποβιτς), Τόρες, Στόλερ, Μοράλ (64' Γουνδουλάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Παπαδόπουλος (65' Μανιάτης), Σάμαρης, Ντινγκά (46' Κάμπελ), Βάις, Φουστέρ (46' Ντομίνγκες), Σαβιόλα, Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου