ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

V for Vitor!

Ο Βίτορ με δύο γκολ έκλεψε την δόξα από τον... διαιτητή Ιωαννίδη που ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής και ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σε τροχιά κορυφής, 2-0 τον Αστέρα!  
Κέρδισε Ιωαννίδη, αλλά και τον κακό του δαίμονα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Βίτορ από στημένες μπάλες. Απολαυστικό το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες, απ’ αυτές που λες ότι δεν χάνονται.
Ο Χουμπ Στέφενς ξεκίνησε το παιχνίδι με σχήμα 4-2-3-1 και τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Βίτορ. Αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Λάζαρ, στις πτέρυγες οι Στοχ και Σαλπιγγίδης. Στον άξονα ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης
Ο Στάικος Βεργέτης στην πρεμιέρα του ως προπονητής του Αστέρα παρέταξε σε σχηματισμό 4-3-3 τους Ερνάντεζ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ναβάρο και αριστερά ο Πιπίνης με τους Γκοϊάν και Πιπίνη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή οι Σέτι, Εντό και Ουσέρο. Στις πτέρυγες οι Ντε Μπλάσι και Ουρτάδο και στην επίθεση ο Μπαράλες.
Το πολυπρόσωπο κέντρο του Αστέρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς από τα πλάγια προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, ενώ οι Αρκάδες με τον Εντό από τον άξονα να «χτυπήσουν» επιθετικά τον Δικέφαλο του Βορρά    
Μετά το πρώτο κρύο και νευρικό πρώτο τέταρτο άρχισαν να βγαίνουν και οι πρώτες φάσεις στο παιχνίδι. Στο 16’ μετά από πάσα του Κατσουράνη ο Στοχ βρήκε με τακουνάκι τον Αθανασιάδη που δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 21' από θέση οφσαίτ με τον Ντε Μπλάσις να βρίσκει εξαιρετικά τον Ουρτάδο που ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα λίγο άουτ. 
Δεν είδε πέναλτι
Ένα λεπτό αργότερα η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι για την απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Στο 22’ ο Λάζαρ μπήκε στην περιοχή βάζοντας πλάτη τον Κουρμπέλη. Ο αμυντικός του Αστέρα κράτησε και ανέτρεψε τον Ρουμάνο μέσο  με τον Ιωαννίδη να ζητάει να συνεχιστεί το παιχνίδι. 
Τα άκουσε, ενώ απείλησε με διακοπή
Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης έγινε για την συνέχεια ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο διαιτητής από την Αργολίδα και κάτοικος Πειραιά κόντεψε να τινάξει το ματς στον αέρα. Από το ξεκίνημα του αγώνα υπήρχαν πολλές λανθασμένες υποδείξεις με τις περισσότερες να είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ. Μετά το 30’ το παιχνίδι διεκόπη έστω και για λίγα λεπτά
καθώς οι φίλαθλοι έβριζαν τον διαιτητή. 
Βίτορ και 1-0
Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που αναζήτησε το γκολ όπως στο 36’ με τον Ερνάντεζ να νικάει στο τετ α τετ τον Αθανασιάδη και να κρατάει το μηδέν. Στο 40’ οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν το γκολ από στημένη φάση.  Ο Στοχ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ερνάντεζ έκανε κακή έξοδο  και ανάμεσα από τα βαριά κορμιά της άμυνας του Αστέρα ο Βίτορ με κεφαλιά πέτυχε το γκολ.
Το χρυσό κεφάλι του Βίτορ
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη. Πίεσε τον Αστέρα αναζητώντας το δεύτερο γκολ που θα του έδινε ηρεμία στο παιχνίδι του. Στο 57’ έγινε το 2-0 με τον πρώτο σκόρερ του Δικεφάλου Μιγκέλ Βίτορ. Ο Πορτογάλος που έχει πετύχει τέσσερα γκολ στο Πρωτάθλημα έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, σαν σε προπόνηση, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Λίνο, πετυχαίνονται το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. 
Χαμένες ευκαιρίες 
Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν επιθετικά, ενώ ακολούθησαν και οι Αρκάδες  δημιουργώντας, αλλά και χάνοντας ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ και ν’ ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Στο 61'δυνατό σουτ του Νίνη με τον Ερνάντεζ να διώχνει με δυσκολία. Η ομάδα του Αστέρα έφτασε δύο φορές στο γκολ  65' και στο 67’ με τους Κάφα και Ουσέρο, αλλά ο Χακόμπο κράτησε το μηδέν στην άμυνα του. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 68’ με τον Κλάους να στέλνει την μπάλα άουτ απέναντι από τον Ερνάντεζ.
Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα η ομάδα της Τρίπολης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής. Όμως ένας πρώην, ο Χακόμπο είπε σε 3-4 όχι κρατώντας το μηδέν στην άμυνα του. 
Ο Μιγκέλ Βίτορ με τα δύο γκολ που πέτυχε σήμερα έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΠΑΟΚ. Ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στο Πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος αμυντικός αποδεικνύεται λίρα 100 για τους Θεσσαλονικείς που το Καλοκαίρι ήρθε στην Τούμπα με πολύ λίγα χρήματα    
Όταν τρως δύο γκολ καρμπόν από στημένες φάσεις τότε έχεις πρόβλημα. Αμυντικά ο Αστέρας πνίγηκε στα ρηχά και δεν υπήρξε καμία βοήθεια από τον πάγκο.
Ο Χακόμπο στο επιθετικό μονόλογο του Αστέρα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα έδειξε το πλούσιο ταλέντο του, αλλά και την σταθερότητα που έχει στα τελευταία παιχνίδια
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης δύο φορές έχασε τον Βίτορ και τις δύο φορές η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Ερνάντεθ.
Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης κόντεψε να τινάξει το παιχνίδι με τις υποδείξεις στο πρώτο ημίχρονο. Αρνήθηκε δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ τα περισσότερα σφυρίγματα ήταν υπέρ του Αστέρα. Όταν σοβάρεψε το παιχνίδι κύλισε ομαλά. 
Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο μη αγχωτικό τρίποντο απέναντι στον κακό του δαίμονα που λέγεται Αστέρας. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και μόνο όταν χαλάρωσαν λόγω Μακάμπι φάνηκε ο Αστέρας Τρίπολης. Η διακοπή ωφέλησε τους Θεσσαλονικείς που ήταν φρέσκοι στον αγώνα. Οι Αρκάδες χρειάζονται αρκετή δουλειά δουλεύοντας στα λάθη τους που σήμερα ήταν αρκετά και όλα στην άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου