ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κόλλησαν στο μηδέν

Ξάνθη και Εργοτέλης αναδείχτηκαν ισόπαλοι στα Πηγάδια (0-0) με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, με δέκα ολοκλήρωσαν οι Κρητικοί.  
Πως ξεκίνησαν
Για την Ξάνθη, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσέμα, Βάλλας, Γούτας μπροστά του, με τον Μπέρτο στα δεξιά και τον Παΐτο στα αριστερά της άμυνας. Ντιέ και Ντε Γκουζμάν ήταν στον άξονα, με τον Μαρσελίνιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Μαρίν και Μάνταλος ήταν στα... φτερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Σολάρι.
Στην αντίπερα όχθη, οι Κρητικοί ξεκίνησαν με τον Αθανασίου τερματοφύλακα, Πίτσος και Σαρρής στο κέντρο της άμυνας, ενώ Τζανακάκης και Ρεντζάς κάλυψαν το δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Στο κέντρο έπαιξε ο Καρντόσο με τον Κοζορώνη και πιο προωθημένο τον Μπαμ Μπαμ. Στα δεξιά του ξεκίνησε ο Μπαντιμπαγκά, στα αριστερά ο Χαντί ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν και πάλι ο Αναστασάκος.
Άστοχοι οι γηπεδούχοι
Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Ξάνθη. Τόσο στο 7' με τον Σολάρι, όσο και στο 10' με τον Μάνταλο, οι Ακρίτες θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, όμως αποδείχτηκαν αρκετά άστοχοι.
Σταδιακά, οι γηπεδούχοι πήραν και τον έλεγχο του κέντρου, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα που παρουσίαζε η άμυνα του Εργοτέλη. Παρά την πίεση όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, με τον Αθανασίου να πραγματοποιεί μία απίστευτη απόκρουση στο 43'.
Μάλιστα, τα πολλά λάθη και οι κάρτες που δέχτηκαν οι αμυντικοί των Κρητικών, ανάγκασαν τον τεχνικό του Εργοτέλη, Γιάννη Πετράκη, να περάσει στο παιχνίδι στο 43' τον Γιοβάνοβιτς, αντί του Ρέντζα, μετατοπίζοντας έτσι τον Πίτσο στην φυσική του θέση, στο αριστερό δηλαδή άκρο της άμυνας.
Το... μάζεψε στην επανάληψη
Η αλλαγή του Πετράκη άλλαξε την εικόνα του Εργοτέλη, ο οποίος ισορρόπησε το παιχνίδι στην επανάληψη, έκλεισε τους χώρους στην Ξάνθη και κατάφερε να πιέσει για ένα γκολ. Τόσο ο Αναστασάκος όμως, όσο και ο μπαμ Μπαμ δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν τον Τσέμα, με το 0-0 να παραμένει.
Από ένα δοκάρι
Οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, οι οποίες μάλιστα είχαν και την ίδια κατάληξη, το δοκάρι! Την αρχή έκανε ο Μπαντιμπαγκά, με δυνατό σουτ μετά από γύρισμα του Χαντί. Η απάντηση ήρθε από τον Βάλλα, ο οποίος μετά από κόρνερ του Κάλβο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δε του έκανε το χατήρι, καθώς βρήκε στο δοκάρι του Αθανασίου και πέρασε άουτ.
Με δέκα οι Κρητικοί
Ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, αφού ο Πίτσος στις καθυστερήσεις αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη, κάτι που δεν τους επηρέασε ιδιαίτερα, αφού αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία φάση του αγώνα.
Ξάνθη (Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος (66’ Μπαξεβανίδης), Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Μάνταλος (76’ Τριάδης), Μαρσελίνιο (57’ Κάλβο), Σολάρι
Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (43’ Γιοβάνοβιτς), Πίτσος, Σαρρής, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Καρντόζο, Μπαντιμπανγκά, Μπαμ Μπαμ (70’ Ρομάνο), Αναστασάκος, Χάντι
Αθανασίου. Σταθερός όποτε χρειάστηκε και με μία... φανταστική απόκρουση κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Για ακόμα μία φορά πολύ καλός ο 29χρονος πορτιέρο.
Πίτσος. Στο πρώτο μέρος είχε σοβαρά προβλήματα, καθώς αγωνιζόταν στο κέντρο της άμυνας. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρέντζα, αλλα η εμπειρία των δύο δεν συγκρίνεται, οπότε η ευθύνη πέφτει στην πλάτη του Πίτσου. Στα αρνητικά και η κόκκινη που δέχτηκε, η οποία τον αφήνει εκτός πλάνων από το επόμενο παιχνίδι.
Μπαντιμπαγκά. Πολύ κινητικός, έδειξε για ακόμα μία φορά τις... αρετές του, ενώ είχε και δοκάρι. Θα μπορούσε να μπει και Σολάρι σε αυτή τη κατηγορία, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση, όμως είχε πρόβλημα, όπως όλη η Ξάνθη, στην τελική προσπάθεια.
Καλή η διαιτησία του Κάκου, δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, καθώς δεν υπήρξε και... δύσκολη φάση στο παιχνίδι. Μοναδικό ερωτηματικό η φάση της 2ης κίτρινης στον Πίτσο, για την οποία δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.
Η Ξάνθη έκανε ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο μέρος, όμως έχει σοβαρό πρόβλημα στο τελείωμα της φάσης. Από την μεριά τους οι Κρητικοί, έδειξαν καλά οργανωμένοι, έχουν ταλέντο, αλλά ακόμα θέλουν αρκετή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου