ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι... σπόντες έφεραν ισοπαλία και «πράσινη» γκέλα!

Δύο γκολ από… σπόντες, από τους Αμπεϊντ στο 44' και τον Μοχάμεντ στο 54' διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Βέροια, για την 3η αγωνιστική και έφεραν την πρώτη «πράσινη» απώλεια στη Λεωφόρο.
Ο Παναθηναϊκός, αν και δεν έπιασε καλή απόδοση, ήταν ανώτερος, κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με ποσοστά κατοχής μπάλας 73% - 27% στο ημίχρονο και 74% - 26% στη λήξη της αναμέτρησης, όμως βρήκε καλά οργανωμένη την αμυντική λειτουργία της «βασίλισσας του Βορρά» (παραμένει αήττητη) και είχε δυσκολία να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες.
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (42' Μπεργκ - 61' Μοχάμεντ), με τον Παναθηναϊκό να έχει σαφώς τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες, αλλά να μην έχει το «καθαρό μυαλό» στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια. Ετσι, έχει απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα ως τώρα, την ώρα που η Βέροια πανηγύρισε το θετικό αποτέλεσμα και έχει ως τώρα μία νίκη και δύο ισοπαλίες!
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση του γκολ της Βέροιας, στην εκτέλεση του φάουλ, ο Μοχάμεντ είναι σε θέση οφσάιντ, καθώς ο Κουτρουμπής (που αρχικά διώχνει την μπάλα) καλύπτει μόνο τον Μρντάκοβιτς και στη συνέχεια ο σκόρερ «μπαίνει στη φάση», παίρνει την μπάλα από την κόντρα και ισοφαρίζει.
Με Μπεργκ στην 11άδα
Με δεδομένες τις απουσίες των Μέντες (τιμωρημένος) και Σίλντενφελντ (τραυματίας), το 4-3-3 του Γιάννη Αναστασίου είχε τον Καπίνο στην εστία, με τους , Μαρινάκη, Νάνο, Τρινταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή στην άμυνα. Λαγός, Ζέκα και Αμπέιντ ήταν οι τρεις του κέντρου, με τους Μπαϊράμι, Ντίνα και Μπεργκ να είναι στην επίθεση, στην πρώτη παρουσία του τελευταίου σε αρχική 11άδα.
Από την άλλη πλευρά ο υπηρεσιακός προπονητής της Βέροιας, Στέφανος Γαϊτάνος (διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Γκόραν Στεβάνοβιτς), παρέταξε την «βασίλισσα του Βορρά» με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αναστασόπουλος, ενώ η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Γεωργιάδη, Αμαραντίδη, Μπάρμπα και Ορέστες.
Όστοιτς και Γκιγέρμο ήταν οι δύο του κεντρικού άξονα, με τους Καλτσά, Μοχάμεντ και Μπαργκάν πίσω από τον Μρντάκοβιτς.
Συντριπτική κατοχή, τυχερό γκολ
Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή του Παναθηναϊκού ήταν καθολική. Ενδεικτικό γεγονός το 73% - 37% της κατοχής μπάλας και οι μηδέν τελικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά, πίεσαν, αλλά η καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία της Βέροιας δεν του επέτρεψε να μπει απειλητικά στην περιοχή της και να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.
Καλές στιγμές είχε με τον Μπεργκ, στο 10', στο 14' και κυρίως με το δοκάρι σε κεφαλιά στο 42', απείλησε και με τον Τριανταφυλλόπουλο (43') πριν φτάσει σε τυχερό γκολ με… κόντρα του Αμπεϊντ στο 44', σε προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας από τον Αναστασόπουλο. Στο ίδιο διάστημα η Βέροια είχε τελείως παθητικό ρόλο, αν και θα μπορούσε να απειλήσει με τον Μοχάμεντ στο 14'.
Γρήγορο «σοκ»
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη σημαντική ευκαιρία του Μπαϊράμι (47') για τον Παναθηναϊκό, αλλά η Βέροια έδειξε να «βγαίνει από το καβούκι της» και με εσωτερικές αλλαγές θέσεων των μεσοεπιθετικών της, είχε πιο επιθετικές βλέψεις και στάθηκε τυχερή, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 54' με τον Μοχάμεντ (είναι οφσάιντ στην αρχή της φάσης, καθώς ο Κουτρουμπής καλύπτει τον Μρντάκοβιτς), αξιοποιώντας την «καραμπόλα» στην προσπάθεια απομάκρυνσης του Κουτρουμπή πάνω στον Μπεργκ.
Το 1-1 αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό και έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν εκ νέου με τον Μρντάκοβιτς (57'). Στο 61' έγιναν δυο φάσεις στις οποίες αρχικά οι «πράσινοι» άγγιξαν το 2-1 με τον Μπαϊράμι και στην εξέλιξη είδαν την Βέροια να έχει δοκάρι με τον Μοχάμεντ… σε κόντρα που έβαλε σε προσπάθεια απομάκρυνσης του Καπίνο (φάση ανάλογη με το γκολ του Παναθηναϊκού)!
Ο Παναθηναϊκός σιγά-σιγά άρχισε και πάλι να πιέζει για δεύτερο γκολ, χωρίς, πάντως, να έχει το «καθαρό» μυαλό στην τελική πάσα ή στην τελική εκτέλεση. Ετσι, ουσιαστικά, με εξαίρεση το σουτ του Μπεργκ στο 79', δεν «άγγιξε» άλλη φορά το νικητήριο γκολ.
Από την άλλη πλευρά η Βέροια μετά το 1-1 έκλεισε πάλι «ασφυκτικά» τους χώρους και προσπάθησε να απειλήσει με στημένες φάσεις, έχοντας δύο καλές στιγμές από αυτές με τους Ορέστες (66') και Τραπ (78').
Στην εκπνοή ο Χουχούμης δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Αναστασόπουλο μέσα από την περιοχή και έτσι το 1-1 δεν άλλαξε.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 44' Αμπεϊντ - 54' Μοχάμεντ
ΔΟΚΑΡΙΑ: 42' Μπεργκ - 61' Μοχάμεντ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Ζέκα, 90' Μαρινάκης. 90'+4' Τριανταφυλλόπουλος - 39' Γεωργιάδης, 58' Οστοϊτς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο (90'+1' Αποστολόπουλος), Τρινταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Αμπεϊντ (79' Χουχούμης), Μπαϊράμι (75' Καρέλης), Ντίνας, Μπεργκ.
ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης (84' Αποστολόπουλος), Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Ορέστες, Όστοιτς, Γκιγέρμο, Καλτσάς (71' Τραπ), Μοχάμεντ, Μπαργκάν (41' Σεγκούντο), Μρντάκοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου