ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κέρδος ο «Τσόρι»

Καλές εντυπώσεις άφησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την Στουτγκάρδη και μέχρι το 60' είχαν πολύ καλή εικόνα κι αν είχαν καλύτερα τελειώματα θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο τους «Σουηβούς».
Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Τσόρι Ντομίνγκες που δέσποζε στον χώρο του κέντρου, ενώ αρκετές προωθήσεις έκανε κι ο Σαλίνο από το δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο, στα ανασταλτικά του καθήκοντα αντιμετώπισε κάποια προβληματάκια.
Θετικός ήταν κι ο Μέγερι, που όποτε χρειάστηκε επενέβη. Μεστό και ώριμο παιχνίδι από τον Φετφατζίδη, που έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού στη φετινή σεζόν.
Ετσι έπαιξε
Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 με τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, ο Σαλίνο έπαιξε δεξιά, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σιόβας στο κέντρο κι ο Χολέβας αριστερά. Κόφτες ήταν οι Φέισα και Μανιάτης και μπροστά τους η τριάδα, Φετφατζίδης, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κώστας Μήτρογλου.
Μουδιασμένο ξεκίνημα, δική του η συνέχεια
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς με τους Γερμανούς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να απειλούν πρώτοι στο 14' με το σουτ του Μαξίμ. Από το τέταρτο και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κυριάρχησε στο κέντρο.
Ο Ολυμπιακός απείλησε με το σουτ του Μανιάτη στην κίνηση έπειτα από κόρνερ του Τσόρι στο 15', όμως μπλόκαρε ο αντίπαλος κίπερ. Στο 18' ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Μανιάτη, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Οι Γερμανοί απείλησαν εκ νέου με τον Μαξίμ που πρόλαβε τα στόπερ, βγήκε μπροστά από τον Μέγερι, όμως πλάσαρε άτσαλα άουτ στο 22'.
Στο 43' ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα, με τον Ντομίνγκεζ να παίρνει εξαιρετική κάθετη από τον Φέτφα.
Ο Τσόρι, που δέσποζε με την παρουσία του στο κέντρο και μοίραζε εξαιρετικά το παιχνίδι, είχε τη δυνατότητα να τελειώσει τη φάση, όμως προτίμησε να το σιγουρέψει δίνοντας στον Μήτρογλου, αλλά ο αμυντικός της γερμανικής ομάδας πρόλαβε και έκοψε την τελευταία στιγμή!
Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου άνηκε στον Ολυμπιακό με τον Φετφατζίδη να βγαίνει τετ α τετ, όμως ο πορτιέρε των «Σουηβών» έδιωξε σε κόρνερ.
Αλλαγές και ντεμπούτο Μεντζανί
Στην επανάληψη μπήκαν στο ματς ο Μανωλάς αντί του Αβραάμ, ο Παπάζογλου αντί του Σαλίνο κι ο Μασάντο αντί του Φουστέρ. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά και στο 51' ο Μανιάτης είχε την ευκαιρία να σκοράρει, όμως έδιωξε ο Ουλράιχ που είχε πολύ καλή απόδοση.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ψηλά και να παίρνει μπάλες κι έχασε άλλες δυο καλές ευκαιρίες. Στο 61' με τον Μανιάτη και στο 63' ήρθε η κορυφαία ευκαιρία του αγώνα. Η πίεση που προαναφέραμε έφερε το κλέψιμο, ο Φέισα πέρασε ωραία κάθετη στον Μήτρογλου, αλλά ο «Γερμανός» νικήθηκε στο τετ α τετ από τον εξαιρετικό Ουλράιχ.
Στο 64' ο Μίτσελ άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα αφήνοντας μέσα μόνο τους τρεις που μπήκαν στην αρχή της επανάληψης.
Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης, δεξιά ο Παπάζογλου, αριστερά ο Λυκογιάννης, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Μεντζανί, που έπαιξε στο πλευρό του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Σάμαρης, Μασάντο ήταν οι κόφτες, ο Ντε Βινσέντι 10άρι, δεξιά ο Ολαϊτάν, αριστερά ο Ιμπαγάσα και στην κορυφή ο Διαμαντάκος.
Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε όσο περνούσε η ώρα. Οι Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για ένα γκολ του Ιμπίσεβιτς που χρεώθηκε ως οφσάιντ. Επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού την Κυριακή το μεσημέρι με τη Χοφενχάιμ.
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Ούλραιχ, Σβάαμπ, Ταστσί, Ρίντιγκερ, Σακάι, Λάιτνερ, Μποκά, Βέρνερ, Μαξίμ, Τραορέ, Ιμπίσεβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Ντομίνγκες, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μήτρογλου.
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Στο 46' οι Παπάζογλου, Μανωλάς, Μασάντο στις θέσεις των Σαλίνο, Αβραάμ και Φουστέρ. Στο 65' μπήκαν οι Γιαννιώτης, Μετζανί, Λυκογιάννης, Ντε Βινσέντι, Σάμαρης, Ιμπαγάσα, Ολαϊτάν και Διαμαντάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου