ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ηττήθηκε, αλλά άρεσε ο Αρης

Η Ρόμα κατάφερε να νικήσει τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που κατακλύστηκε από κόσμο, ωστόσο, τις εντυπώσεις έκλεψε η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου.
Παρά το 2-1 υπέρ των «τζαλορόσι» οι «κίτρινοι» καταχειροκροτήθηκαν από τους οπαδούς τους που σχεδόν γέμισαν το γήπεδο, καθώς οι Ρωμαίοι με τα πρωτοκλασάτα τους ονόματα... έφτυσαν αίμα για να νικήσουν τους Θεσσαλονικείς.
Οι «κίτρινοι» όχι μόνο άντεξαν στην πίεση των Ιταλών, αλλά προηγήθηκαν και στο σκορ με τον Ουντότζι στο 17ο λεπτό, όμως οι Ιταλοί το γύρισαν με τα γκολ των Οσβάλντο (70'), Μπράντλεϊ (80'). Εξαιρετικός ήταν ο Διούδης, αρχηγός της Ρόμα ο Βασίλης Τοροσίδης!
Ετσι έπαιξε
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου παρέταξε τους «κίτρινους» με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, δεξιά ο Ηρακλής και αριστερά ο Μαργαρίτης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Πουλίδο και Κύργιας. Κόφτες ήταν οι Οικονομόπουλος και Παπαδόπουλος. Στα «φτερά» έπαιξαν Σταυρόπουλος και Ουντότζι, στον άξονα ο Τριανταφυλλάκος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς.
Με Τόρο αρχηγό!
Ο Ρούντι Γκαρσία κατέβασε τη Ρόμα με Σκορούπσκι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Τοροσίδη, που ήταν κι αρχηγός κι αριστερά τον Ντοντό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Καστάν και Μπενάτια. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Στρουτμαν και Πιάνιτς, εξτρέμ οι Καπράρι και Λαμέλα, 10άρι ο Μαρκίνιο και στην κορυφή ο Μποριέλο.
Δυνατά η Ρόμα, διπλή ζώνη άμυνας ο Αρης
Ο Αρης ήταν πολύ καλά διαβασμένος και παρατάχθηκε με διπλή ζώνη άμυνας, μπλοκάροντας εύκολα τις επιθέσεις των Ιταλών. Στο δημιουργικό κομμάτι αυτός που έθελξε ήταν Ουντότζι. Μάλιστα ο Νιγηριανός μέσος στο 17ο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ πανηγυρίζοντας έξαλλα! Οι προσπάθειες των Μποριέλο (28') και Λαμέλα δεν είχαν ευτυχή κατάλληξη.
Οι «τζαλορόσι» διατηρούσαν τα ηνία του αγώνα, όμως ο Μποριέλο που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών τους προσπαθειών δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Κυρίαρχη η Ρόμα
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά και στο 54' μετά από σέντρα του Τότι ο Μαρκίνιο έπιασε εξ' επαφής την κεφαλιά με τον Διούδη να πέφτει και με διπλή προσπάθεια να αποκρούει την μπάλα! Οσο περνούσε η ώρα, οι δυο προπονητές προχωρούσαν σε αλλαγές με αποτέλεσμα να αλλάξει και η εικόνα του αγώνα.
Οι Ιταλοί συνέχισαν να... σφυροκοπούν παρόλα αυτά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 70' με κοντινή κεφαλιά του Οσβάλντο. Ο Αρης προσπάθησε να απαντήσει, όμως η «βολίδ» του Νταμαρλή πήγε στο δοκάρι, αφού ο Σκορούπσκι την έδιωξε πρώτα με τα ακροδάχτυλα! Στο 80' ήρθε το δεύτερο γκολ των Ρωμαίων με τον Μπαλζαρέτι από τα αριστερά να βγάζει την σέντρα με τον επερχόμενο Μπράντλεϊ να πλασάρει στην κίνηση για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
ΑΡΗΣ: Διούδης (57' Μπουζάνης), Ηρακλής, Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Οικονομόπουλος, Σταυρόπουλος(61' Κοτσαρίδης), Ουντότζι(61' Σουνάς), Τριανταφυλλάκος, Μανιάς(57' Αγγελούδης).
ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Καστάν, Στρούτμαν, Μαρκίνο, Λαμέλα, Πιάνιτς, Μπενάτια, Καρπάρι, Ντοντό, Μποριέλο, Τοροσίδης.
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Ρομανιόλι, Μπράντλεϊ, Τότι, Τάλο, Βέρε, Ταντέι, Οσβάλντο, Μπαρτζαρέτι και Γερβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου