ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Μαραμένο... Τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός στο δυνατότερο μέχρι τώρα φιλικό του προβλημάτισε με την εικόνα του γνωρίζοντας την ήττα με 4-0 από την Βαλενσιέν.
Το τελικό σκορ δεν αντανακλά επακριβώς την διαφορά των δύο ομάδων αλλά η αλήθεια είναι πως οι «πράσινοι» παρουσίασαν πολλά κενά και λάθη στην αμυντική τους λειτουργία, ειδικά στο πρώτο μέρος όπου δέχτηκε τα τρία από τα τέσσερα γκολ. Κακή εμφάνιση από τον Μέντες που φέρει ευθύνη για το πρώτο τέρμα των Γάλλων και σημείωσε με αυτογκόλ το τρίτο.
Επόμενο φιλικό για τον Παναθηναϊκό στις 4 Αυγούστου κόντρα στην Λάτσιο στην Λεωφόρο με τον Γιάννη Αναστασίου να ελπίζει πως θα έχει στην διάθεση του κάποιους νέους παίκτες ώστε να ενισχυθεί η ομάδα. Το μόνο θετικό για το «Τριφύλλι» η βελτιωμένη εικόνα που έδειξε στο δεύτερο μέρος.
Παρά την προσπάθεια του να παίξει επιθετικά και να πιέσει ψηλά ο Παναθηναϊκός είχε τραγική ανασταλτική λειτουργία και άφησε τεράστιους κενούς χώρους στην άμυνα του με αποτέλεσμα οι μεσοεπιθετικοί της Βαλενσιέν να κάνουν ότι ήθελαν.
Εμπαζε πίσω
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Νάνο στην τετράδα της άμυνας, τους Μέντες, Δώνη, Ζέκα στη μεσαία γραμμή και τους Μουζακίτη, Μπαϊράμι, Ντίνα στην επίθεση.
Στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να πιέσει ψηλά αλλά οι ταχύτατοι επιθετικοί της Βαλενσιέν εκμεταλλεύτηκαν τις αργές επιστροφές των μεσοεπιθετικών του Τριφυλλιού και μετέτρεψαν το πρώτο ημίχρονο σε πάρτι.
Στο 12' ο Μέντες έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Ντα Σίλβα πήρε τη μπάλα και σούταρε από μακρινή απόσταση, αιφνιδίασε τον Καπίνο και άνοιξε το σκορ. Εξι λεπτά αργότερα, ο Ντοσεβί με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Οι πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 21', απείλησαν για πρώτη φορά με μακρινό σουτ του Μουζακίτη. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα επιτεύχθηκε το τρίτο γκολ των Γάλλων, με τον Ντοσεβί να παίρνει τη μπάλα από τον Τριανταφυλλόπουλο, να κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Καπίνο δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μέντες στην προσπάθεια του να διώξει, σημείωσε αυτογκόλ με την φτέρνα!
Ο Μουζακίτης έχασε μια καλή ευκαιρία στο 36', όταν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ, προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να σκοράρει. Η Βαλενσιέν άγγιξε το 4-0 ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο το πλασέ του Ντοσεβί πέρασε παράλληλα από το τέρμα του Καπίνο.
Βελτιωμένος μεν, λίγος δε
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο αλλαγές για τον Παναθηναϊκό, με τους Ρισβάνη και Γιαννιτσάνη να αντικαθιστούν τους Τριανταφυλλόπουλο και Μουζακίτη. Ο δεύτερος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης και ο Ντίνας κάλυψε το δεξί άκρο.
Ωστόσο η Βαλενσιέν απείλησε πρώτη στο 50', όμως αυτή τη φορά ο Καπίνο απέκρουσε σε τετ α τετ του Κουζόλ. Στο 57' ο Ζέκα βρήκε με σέντρα τον Μπαϊράμι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ με τον Παναθηναϊκό να έχει τα ηνία του ματς και να απειλεί.
Άλλες τρεις αλλαγές έγιναν στο 61', όταν οι Χουχούμης, Αναστασόπουλος, Λαγός, πήραν τις θέσεις των Δώνη, Μαρινάκη, Νάνο. Στο 68', ο Ρισβάνης βρέθηκε στην περιοχή της Βαλενσιέν, με ωραία τρίπλα απέφυγε τον αντίπαλο του, αλλά πριν πλασάρει ο Πενετό μπλόκαρε.
Παρά την βελτιωμένη απόδοσή του Παναθηναϊκού, η Βαλενσιέν στο 78' πέτυχε το τέταρτο γκολ της. Ο Σάεζ σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Καπίνο.
ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ: Πενέτο, Μάτερ, Ροζέ, Μπόνγκ, Νερί, Ντα Σίλβα, Ντουκιουρτιού, Ντοσεβί, Σαέζ, Μέλικσον, Πουζόλ .
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης (61' Αναστασόπουλος), Νάνο (61' Χουχούμης), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (46' Ρισβάνης), Μέντες (74' Κουσίδης), Ζέκα, Δώνης (61' Λαγός), Μπαϊράμι, Μουζακίτης (46' Γιαννιτσάνης), Ντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου