ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συμφώνησε με Πράνιτς ο Παναθηναϊκός


Ενα βήμα πιο κοντά στο... μπαμ του καλοκαιριού και τη μεταγραφή του Ντάνιελ Πράνιτς ήλθε εδώ και λίγα 24ωρα ο Παναθηναϊκός! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» έχουν έλθει σε προφορική συμφωνία με την πλευρά του 31χρονου διεθνούς Κροάτη άσου και πλέον η υπόθεση... μεταφέρεται στις διαπραγματεύσεις του παίκτη με τη Σπόρτινγκ για την αποδέσμευσή του.
Ο Πράνιτς, μαζί με πολλούς ακόμη πρωτοκλασάτους παίκτες των «λιονταριών», έχει τεθεί εκτός πλάνων της πορτογαλικής ομάδας, που προσπαθεί να συμμαζέψει τα οικονομικά της. Στην πλευρά του παίκτη έχει ήδη ξεκαθαριστεί πως έχει το «ελεύθερο» να μιλήσει με άλλες ομάδες, ευελπιστώντας πως θα μπορέσουν να σπάσουν το συμβόλαιό του που λήγει το 2015. Οι «πράσινοι» προχώρησαν το θέμα τις τελευταίες ημέρες κι όπως αναφέραμε κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με τον πολυσύνθετο Κροάτη πρώην άσο της Μπάγερν (έχουν ήδη μιλήσει μαζί του οι Αναστασίου και Νταμπίζας), που προορίζεται για αριστερός εσωτερικός χαφ, αλλά μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις και στις άλλες δύο θέσεις της αριστερής πλευράς.
Το... μπαλάκι πλέον πάει στον Πράνιτς, ο οποίος θα επιχειρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες να βρει τη χρυσή τομή με τη Σπόρτινγκ. Οι Πορτογάλοι του οφείλουν χρήματα από την περσινή σεζόν, τα οποία ο 31χρονος άσος θέλει να πληρωθεί μαζί με ένα μέρος του συμβολαίου της επόμενης περιόδου, προκειμένου να «πατσίσει» έτσι τις απολαβές του μαζί με το ποσό που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός (μία αντίστοιχη περίπτωση Μπεργκ). Ο Κροάτης θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί πως μέσω του «τριφυλλιού» θα του δοθεί η ευκαιρία να διατηρήσει τη θέση του στην εθνική του ομάδα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν εφόσον χρειαστεί την... υπέρβαση για να τον ντύσουν στα πράσινα και η μεταγραφή έχει πλέον πολλές πιθανότητες για να προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εβδομάδα που ξεκινάει θα είναι καθοριστική, ενώ στη λίστα του «τριφυλλιού» είναι κι ακόμα ένα όνομα Ισπανού μέσου.
Γίνεται «πράσινος» ο Νάνο
Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας και με τον Μαριάνο Νάνο Γκονζάλεθ. Ο 29χρονος Ισπανός μπακ-χαφ της Πονφεραντίνα προβάρει πλέον τα πράσινα, καθώς και οι Ισπανοί υπογραμμίζουν πως η ομάδα του δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα για να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.
Χθες μάλιστα τονιζόταν πως το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι (για αυτόματη ανανέωση εάν έπιανε τις 25 συμμετοχές) δεν έχει καμία ισχύ αφού το βασιλικό διάταγμα του 1985, που ρυθμίζει την απασχόληση επαγγελματιών αθλητών, του αναγνωρίζει τη δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως η διοίκηση της Πονφεραντίνα, κατανοώντας πως η «μάχη» είναι πλέον... χαμένη, προχώρησε χθες στην απόκτηση αριστερού οπισθοφύλακα, εντάσσοντας στο δυναμικό της τον Χουλέν Καστανιέδα από τη Β' ομάδα της Ρεάλ Σοσιεσάδ. Στον Παναθηναϊκό περιμένουν σήμερα το πρωί απ' τον Ισπανό ατζέντη του παίκτη να τους στείλει την επιβεβαίωση απ' την Ισπανική Ομοσπονδία πως ο Νάνο δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο. Και μόλις φτάσει και το... τυπικό, θα βγουν τα εισιτήρια για να έρθει ο παίκτης αύριο στην Ελλάδα και να επικυρώσει την προφορική συμφωνία για συμβόλαιο έως το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου