ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κρατάει τη νίκη και τον... Λούκας!

Πραγματοποιώντας εμφάνιση ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με το χθεσινό (13/7) φιλικό κόντρα στην Ζνόιμο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Κυπελλούχου Αυστριάς Πάσινγκ σε τεστ που έγινε και πάλι επί αυστριακού εδάφους (σ.σ. δεύτερη νίκη για τους Θεσσαλονικείς).
Το γκολ του «δικεφάλου» σημείωσε στο 39ο λεπτό ο Βούκιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ντεμπούτο πραγματοποίησαν οι Σπυρόπουλος και Λούκας. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν από τα λίγα θετικά που μπορεί να κρατήσει ο Χούουμπ Στέφενς από το συγκεκριμένο τεστ.
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μπήκε στην επανάληψης και μέχρι να κουραστεί έδειξε δείγματα του ταλέντου του, βοηθώντας στο επιθετικό κομμάτι, εκεί που ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει πρόβλημα. Οσον αφορά τον Ελληνα μπακ, συνεργάστηκε αρκετά καλά με τον Γεωργιάδη στην αριστερή πλευρά και σε γενικές γραμμές έδειξε θετικό πρόσωπο αν και δεν έλειψαν κάποια λάθη.
Γενικότερα ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανασταλτικά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν απο το τεχνικό επιτελείο του «δικεφάλου».
Ο Ολλανδός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 και συγκεκριμένα τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια του, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Σπυρόπουλο, τον Σκόνδρα στο δεξί, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Κατσικάς και Λόπεθ. Στο χώρο του κέντρου χρησιμοποιήθηκαν οι Γκαρσία, Κάτσε, με τον Δεληγιαννίδη στα δεξιά και τον Γεωργιάδη στα αριστερά. Πίσω από το μοναδικό προωθημένο Γιάννου αγωνίστηκε ο Βούκιτς.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν… έθελξε με την απόδοση του, αν και ανώτερος από την αντίπαλό του που ήταν αρκετά χαμηλότερης δυναμικότητάς. Η ομάδα του Στέφενς είχε την κατοχή, ωστόσο η ανάπτυξη ήταν κάπως αργή, ενώ ο «δικέφαλος» δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές κλασικές ευκαιρίες παρότι έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Η επιθετική ανάπτυξη γινόταν κυρίως από τα αριστερά με Γωεργιάδη και Σπυρόπουλο, ενώ όσον αφορά την άμυνα δεν έλειψαν κάποια κενά και ολιγωρίες.
Οι «ασπρόμαυροι» απείλησαν με τους Κατσικά (13' κεφαλιά), Σπυρόπουλο (28' κινήθηκε ως φορ αλλά δεν πρόλαβε την πάσα του Σκόνδρα), ενώ καλύτερη στιγμή από όλες ήταν (στο 30') ένα δυνατό σουτ του Κάτσε λίγο έξω από την περιοχή, μετά από άτσαλη απομάκρυνση με το κεφάλι αμυντικού της Πάσινγκ.
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 39' μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (σ.σ. το κέρδισε ο Γεωργιάδης) του Βούκιτς.
Η Πάσινγκ από την πλευρά της στο μεγαλύτερο διάστημα του α' μέρους είχε παθητικό ρόλο, ωστόσο εκμεταλλευόμενη κάποια κενά η λάθη παικτών του «δικεφάλου» (Σκόνδρας, Σπυρόπουλος) μπόρεσε 2-3 φορές να απειλήσει.
Η κορυφαία στιγμή ήρθε στο 44', όταν ο Μάγιερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως στο δυνατό σουτ του ο Χακόμπο είπε «όχι» πραγματοποιώντας μια δύσκολη απόκρουση.
Ορεξάτος ο Λούκας
Στο δεύτερος μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν βελτιωμένος και σε αυτό συνετέλεσε αρκετά η χρησιμοποίηση του Λούκας από την αρχή της επανάληψης. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν αρκετά ορεξάτος. Είχε διάθεση, ήταν κινητικός και γενικότερα έδωσε επιθετική ώθηση στον ΠΑΟΚ.
Στο 50' μοίρασε κάθετη στον Βούκιτς, στο 56' βγήκε τετ α τετ (από πάσα του Γιάννου όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χόφλερ), ενώ στο 57' προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ(!) για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των αυστριακών. Στη συνέχεια της φάσης ο Γιάννου απείλησε με κεφαλιά.
Τα λάθη ωστόσο δεν έλειψαν και πάλι από τους παίκτες του «δικεφάλου», τόσο από τον Σκόνδρα (στο 59' επωφελήθηκε ο Μάγιερ μπλόκαρε ωραία ο Γιακουμής), όσο και από τον Γεωργιάδη (ολιγωρία στο 60' ενώ στο 61' οι αυστριακοί ζήτησαν πέναλτι σε ένα μαρκάρισμά του σε αντίπαλο).
Μετά το 65' και παρά τις αλλαγές του Στέφενς, ο ρυθμός έπεσε (σ.σ. ο Λούκας έδειξε σημάδια κόπωσης από ένα σημείο και μετά) με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην απειλήσουν ιδιαίτερα. Πάντως η Πάσινγκ είχε μια καλή στιγμή με ένα σουτ του Μπρουκς το οποίο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τελικά έμεινε το 1-0 με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη η οποία θα τον βοηθήσει κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο(46' Γιακουμής), Κατσικάς, Λόπεθ, Σπυρόπουλος(46' Ποζατζίδης), Σκόνδρας(74 Κίτσιου), Γκαρσία(46' Τσαλδάρης, Κάτσε, Δεληγιαννίδης(46' Λούκας), Γεωργιάδης(74' Πόποβιτς), Βούκιτς, Γιάννου(83' Αθανασιάδης).
Πασινγκ: Χόφλερ, Ριντλ, Χαμντεμίρ, Μόσνερ, Γκλίσακ, Φέλμπερ, Τράμερ, Πέτροβιτς, Μάγιερ, Ταλέτα, Οντουμπάντζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου