ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ο Φαν Πέρσι «πλήγωσε» την Αρσεναλ!

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην πρώτη του εμφάνιση στο «Emirates» ως αντίπαλος της Αρσεναλ, «πλήγωσε» την πρώην του ομάδα καθώς με δικό του πέναλτι χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ισοπαλία με 1-1!
Ο Ολλανδός άσος ήταν το πρόσωπο που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του. Αρχικά, μπερδεύτηκε και πήγε να μπει στα αποδυτήρια της Αρσεναλ αντί της Γιουνάιτεντ. Οκτώ χρόνια υπηρέτησε τους «κανονιέρηδες» άλλωστε.
Οι «κανονιέρηδες» υποδέχτηκαν με αψίδα τους «κόκκινους διάβολους» κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο τρίτο λεπτό αλλά το γκολ της δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Θίο Ουόλκοτ που το πέτυχε ήταν σε θέση οφσάιντ όταν του έκανε την κάθετη ο Ροσίτσκι.
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Φιλ Τζόουνς αστόχησε σε κεφαλιά μετά από ωραία ενέργεια του Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός άσος κατάφερε και έστειλε τη μπάλα πάνω στο πρόσωπο του Σέζνι από το ύψος της μικρής περιοχής με το κεφάλι.
Ωστόσο ο 29χρόνος επιθετικός δεν πέταξε στα σκουπίδια το δώρο που του έκανε στο 44' ο Μπακαρί Σανιά. Ο Γάλλος μπακ γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα προς τα πίσω, ο Φαν Πέρσι την έκλεψε και στην συνέχεια ο Σανιά τον ανέτρεψε με τον Φιλ Ντάουντ να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.
Ο Σέζνι έπεσε σωστά αλλά ο Φαν Πέρσι εκτέλεσε καταπληκτικά ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός, αλλά η Γιουνάιτεντ έχασε δύο καλές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη με τους Ρούνεϊ και Γκιγκς.
Τα αποτέλεσμα αφήνει τους «κανονιέρηδες» στην 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, δύο βαθμούς πάνω από τη Τότεναμ που έχει ένα ματς λιγότερο και ένα πίσω από την Τσέλσι που επίσης έχει παιχνίδι λιγότερο. Επιπλέον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί πλέον να σπάσει το ρεκόρ των 95 βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ που έχει η Τσέλσι από το 2005.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι (63' Ουίλσιρ), Αρτέτα, Ουόλκοτ, Ράμσεϊ (78' Οξλεϊντ – Τσάμπερλεϊν), Καθόρλα, Ποντόλσκι (71' Ζερβίνιο)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ραφαέλ (73' Αντερσον), Εβρα, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβανς, Βαλένσια, Κάρικ, Νάνι (82' Γκιγκς), Ρούνεϊ (88' Ερνάντες), Φαν Πέρσι
Ο Λάμπαρντ οδηγεί την Τσέλσι στα «αστέρια»
Η Τσέλσι εδραίωσε την θέση της στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, ύστερα από την άνετη επικράτησή της με 2-0 επί της Σουόνσι.
Ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης. Ο 34χρόνος μέσος πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 24' αντί του τραυματία Ραμίρες και στο 43' έδωσε την ασίστ στον Οσκαρ που άνοιξε το σκορ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μαρκ Κλάντενμπεργκ υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπρίτον στον Μάτα. Ο Λάμπαρντ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έκανε το 2-0.
Αυτό ήταν το 201ο τέρμα του Λάμπαρντ με τη «μπλε» φανέλα. Πλέον απέχει μόλις ένα γκολ από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του λονδρέζικου συλλόγου, Μπόμπι Τάμπλινγκ.
Ισοπαλία και υποβιβασμός για Ρέντινγκ και ΚΠΡ
Ρέντινγκ και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0 στο «Μαντέισκι», αποτέλεσμα που καταδίκασε και μαθηματικά τις δύο ομάδες σε υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ.
Ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Ο Ρώσος επιθετικός είδε τον Μποσίνγκουα να κόβει προσπάθεια του πάνω στην γραμμή του γκολ ενώ στην συνέχεια σούταρε άουτ από καλή θέση μετά από πάσα του ΜακΑναφ.
Από την άλλη πλευρά, σουτ του Εστεμπάν Γκρανέρο «έγλειψε» το δοκάρι. Όμως το 0-0 παρέμεινε και έτσι από τη νέα σεζόν οι δύο ομάδες θα αγωνίζονται στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.
Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 2-1 (28' Αγκουέρο, 83' Γιαγιά Τουρέ / 90' Άντι Κάρολ)
Έβερτον - Φούλαμ 1-0 (16' Πίνααρ)
Σαουθάμπτον - Γουέστ Μπρομ 0-3 (6' Φορτουνέ, 67' Λουκακού, 77' Λονγκ)
Στόουκ - Νόριτς 1-0 (46' Τσάρλι Άνταμ)
Γουίγκαν - Τότεναμ 2-2 (11' Μπόις, 49' ΜακΜάναμαν / 9' Μπέιλ, 89' αυτ. Μπόις)
Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 0-6 (3' Αγκερ, 17', 76' Χέντερσον, 54', 59' Στάριτζ, 74' Μπορίνι)
Κυριακή
Ρέντινγκ - ΚΠΡ 0-0
Τσέλσι - Σουόνσι 2-0 (43' Οσκαρ - 45' πεν. Λάμπαρντ)
Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (3' Oυόλκοτ - 44' πεν. Φαν Πέρσι)
Δευτέρα
Άστον Βίλα - Σάντερλαντ (22:00)
Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 85
2. Μάντσεστερ Σίτι 71*
3. Τσέλσι 65
4. Άρσεναλ 64
5. Τότεναμ 62*
6. Έβερτον 59
7. Λίβερπουλ 54
8. Γουέστ Μπρομ 48*
9. Σουόνσι 42
10. Γουέστ Χαμ 42
11. Φούλαμ 40
12. Στόουκ 40
13. Σαουθάμπτον 39
14. Νόριτς 38
15. Νιούκαστλ 37
16. Σάντερλαντ 37
17. Άστον Βίλα 34
18. Γουίγκαν 32*
19. ΚΠΡ 25
20. Ρέντινγκ 25
*με ένα αστεράκι οι ομάδες που έχουν ένα ματς λιγότερο
**οι 4 πρώτοι Champions League (o 4ος προκριματικά)
***ο 5ος Europa League μαζί με κάτοχο League Cup (Σουόνσι) και κάτοχο FA Cup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου