ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

«Κόκκινος» Αστέρας ο Μήτρογλου!

Η πρόκριση είχε... κλείσει στο 6-2! Χωρίς άγχος ο Μήτρογλου σκόραρε 2 φορές και ο Ολυμπιακός που (ξανα)κέρδισε τον Πανθρακικό (1-2) φουλάρει για νταμπλ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης! 
Ετσι ξεκίνησαν
Για τον Πανθρακικό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βρονταράς, οι Σαρακατσάνος και Σερφά τα δύο στόπερ, δεξιά ο Σκλιοπίδης και αριστερά ο Χρήστου. Στον άξονα ήταν οι Κασελάν και Μακρυδημήτρης, δεξιά στα άκρα ο Τζάνης, αριστερά ο Λουσέρο και πίσω από τον φορ Παπαδόπουλο ο Βαϊρουά.
Ο Ολυμπιακός είχε βασικό γκολκίπερ τον Κάρολ, δεξί μπακ τον Παπάζογλου, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μανωλά και αριστερά τον Λυκογιάννη. Στα χαφ έπαιζαν οι Φέισα, Μανιάτης και Μασάντο. Στα δύο άκρα πήγαν οι Γκρέκο και Φουστέρ (δεξιά ο Ιταλός και αριστερά ο Ισπανός) και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου.
Και οι δύο με πίεση
Ο Πανθρακικός δεν το έβαλε κάτω από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η ομάδα της Κομοτηνής θέλησε να πιέσει αισθητά για να βγάλει φάσεις. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 6' με το σουτ του Μήτρογλου για να απειλήσουν οι γηπεδούχοι με τον Παπαδόπουλο στο 10'. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ανάλογη παρουσία στον άξονά του, βγάζοντας προβλήματα σε ανάπτυξη παιχνιδιού και κυκλοφορία της μπάλας.
Οι μεταβιβάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες και στο πρώτο 20λεπτο δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Από την άλλη ο Πανθρακικός προσπαθούσε διαρκώς να βρει διαδρόμους και να κάνει φάσεις για γκολ. Στο 22' ο Κάρολ υποχρεώθηκε σε πολύ καλή επέμβαση σε δυνατό σουτ του Βαϊρουά, που μέχρι εκείνη την στιγμή αποτέλεσε την πιο καλή στιγμή της αναμέτρησης.
0-1 ο Μήτρογλου και φωνές για οφσάιντ
Ο Ολυμπιακός παρότι όμως δεν είχε την ανάλογη εικόνα μπόρεσε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 27' ο Μανιάτης έβγαλε μπαλιά για τον Μήτρογλου, που βρέθηκε απέναντι στον Βρονταρά, πέρασε από πάνω του την μπάλα με το κεφάλι και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 με τον Πανθρακικό να φωνάζει για οφσάιντ.
Το ριπλέι πάντως έδειξε ότι ο φορ του Ολυμπιακού -που σκόραρε και ενώ ήταν υπό την πίεση δύο παικτών των γηπεδούχων- ήταν στην ίδια ευθεία με τον Σαρακατσάνο και ως εκ τούτου δεν υπήρχε παράβαση. Πάντως ο σύλλογος της Κομοτηνής είχε πολλά παράπονα από την φάση αυτή.
Ο Μήτρογλου, που έφτασε φέτος τα 19 τέρματα, πάντως συνέχισε την.. παράδοση με τους πανηγυρισμούς. Πήγε στον Μανιάτη για να του... γυαλίσει τα παπούτσια μετά την ψιλοκρεμαστή πάσα που του έβγαλε σε πολύ καλή θέση για γκολ.
Μανιάτης-Μήτρογλου και 0-2
Στο 40ό λεπτό ο Μανιάτης βρήκε τον τρόπο να περάσει στα πλάγια και να βγάλει σέντρα για τον Μήτρογλου που με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Ο Μητρογκόλ έσπευσε να γυαλίσει και πάλι τα παπούτσια του συμπαίκτη του ενώ δέχθηκε κίτρινη κάρτα επειδή πανηγύρισε κάνοντας το... πολυβόλο. Έτσι έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει κλειδώσει για τα καλά την πρόκριση στον τελικό με το υπέρ του 0-2.
Ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός, ανέβηκαν οι γηπεδούχοι
Στο 53ο λεπτό ο Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι πάνω στον Γκρέκο, μετά από μαρκάρισμα του Σερφά στην μικρή περιοχή σε μία φάση που δεν φάνηκε να υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Λουσέρο πέρασε παράλληλα με την εστία, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία και ενώ στο 57' ο Πανθρακικός απείλησε ξανά με φάουλ του Μίνγκα, που χτύπησε όμως στην πλάτη του Σερφά.
Στο 63' ο Λουσέρο νικήθηκε από τον Κάρολ και γενικότερα παρά τις προσπάθειες των Θρακιωτών το γκολ δεν ήρθε. Στο 67' μετά από σέντρα του Λουσέρο από αριστερά, ο Μίνγκας έκανε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Κάρολ. Ο παίκτης του Πανθρακικού έκανε τα εύκολα δύσκολα στην συγκεκριμένη φάση χάνοντας τα... άχαστο.
2-1 με πέναλτι ο Πανθρακικός
Στο 83' ο Πανθρακικός βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα. Ο Παπάζογλου φάνηκε να τραβάει τον Λουσέρο και ο Αρετόπουλος έδωσε πέναλτι στο 82' με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αμφισβητούν την απόφαση. Το 2-1 έγινε έπειτα από χτύπημα πέναλτι του Παπαδόπουλου και ενώ είχαν προηγηθεί αρκετές φάσεις από μεριάς των γηπεδούχων, που έψαχναν για ώρα ένα τέρμα.
Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να προσπαθήσει να κάνει ένα πολύ καλό ματς με τον Πανθρακικό και να αποσπάσει τη νίκη. Έτσι και αλλιώς θέμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου (όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης στις 11 Μαϊου στο ΟΑΚΑ) με το 6-2 του πρώτου ημιτελικού δεν υπήρχε. Οι παίκτες του Μίτσελ πάλεψαν αρκετά και παρά το γεγονός ότι δεν έβγαλαν στο γήπεδο την καλύτερη δυνατή τους εικόνα, έχοντας 'πονοκεφάλους' κυρίως στον άξονά τους, έκαναν φάσεις και έβαλαν γκολ για να φύγουν νικητές από την Κομοτηνή. Οι Μανιάτης και Μήτρογλου δέσποσαν με την παρουσία τους από τον Ολυμπιακό ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Κάρολ με αρκετές αποκρούσεις. Ο ένας 'σέρβιρε' και ο άλλος 'σκόραρε' φτάνοντας τα 20 τέρματα φέτος!
Ο Πανθρακικός δεν τα παράτησε από την άλλη. Δεν το έβαλε κάτω και έδωσε ότι είχε για μία αξιοπρεπή εμφάνιση και ειδικά στο Β' μέρος έκανε φάσεις και θα μπορούσε να είχε σκοράρει, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό. Από τους γηπεδούχους πολύ καλό πρόσωπο είχε και δημιουργικά και επιθετικά ο Λουσέρο. Συνολικά ο Ολυμπιακός ήταν κατά κάποια διαστήματα πιο καλός από τον αντίπαλό του, όμως το κύριο συστατικό της νίκης του ήταν η επιθετική του ουσία. Παράπονα από τον Αρετόπουλο έχουν ιδίως από τον Πανθρακικό, φωνάζοντας για οφσάιντ στο πρώτο τέρμα ενώ δεν έλλειψαν τα παράπονα και από τον Ολυμπιακό που ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Σερφά στον Γκρέκο σε μία βραδιά όπου έγιναν διαιτητικά λάθη. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ενστάσεις και για το πέναλτι που δόθηκε στον Πανθρακικό. Ο Αρετόπουλος πάντως γενικά, όπως οι βοηθοί του, πήγαν αρκετά καλά. Πλέον οι Πειραιώτες κοιτάζουν τον επικείμενο τελικό με στόχο μία πολύ καλή εμφάνιση και την κατάκτηση του τροπαίου, που θα τους φέρει το 16ο νταμπλ τους στο λιμάνι.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Τζάνης (48' λ.τ. Μίνγκας), Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (65' Καθάριος), Δ. Παπαδόπουλος, Κασελάν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (λ.τ. 78' Νουκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Αβ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46' λ.τ. Σιόβας), Φέισα (73' Μοντέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Γκρέκο, Φουστέρ (65' Φετφατζίδης), Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου