ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς αντίπαλο...

Η Λεβάντε άφησε βαριά ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός αγχώθηκε με τον Άρη, αλλά πήρε ξανά το ζητούμενο (2-1). Νέο κράξιμο στο φινάλε.
Με δυο πρόσωπα ο Ολυμπιακός, πολύ καλός στο α' μέρος, κακός στην επανάληψη επικράτησε του Αρη 2-1 και θέλει ακόμα δυο νίκες για να στεφθεί πρωταθλητής! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλές ευκαιρίες, όχι όμως υπομονή στην τελική προσπάθεια και θα μπορούσαν να έχουν... καθαρίσει το ματς νωρίτερα!
Επίθεση με το «καλημέρα»
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά με το καλημέρα του ματς, ο Βλαχοδήμος έκανε... πλάκα στο αριστερό άκρο του Αρη και έγινε μόνιμη απειλή κινδύνου για τον Αρη. Στο 6' το πλασέ του Βλαχοδήμου δεν βρήκε στόχο, δυο λεπτά αργότερα ο Διούδης έδιωξε την κεφαλιά του Σιόβα, όμως η τρίτη φάση ήταν και η... φαρμακερή! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας ο Τζιμπούρ άριστα τοποθετημένος στην περιοχή του Άρη δεν συγχώρησε την ολιγωρία της άμυνας των κιτρίνων κάνοντας με βολέ το 1-0 πετυχαίνοντας το 18ο φετινό του γκολ στην Super league!
Το γρήγορο γκολ που ζητούσε ο Μίτσελ ήρθε, ο Ολυμπιακός με ανάπτυξη από τα δυο άκρα, αλλά και κεφάτο τον Μανιάτη έφτανε εύκολα στην εστία του Αρη! Οι Βλαχοδήμος, Χολέμπας δοκίμαζαν τα πόδια τους, αλλά χωρίς στόχο μέχρι το... 2-0! Ο Βλαχοδήμος... είχε εύκολα τον Ζαραδούκα, σε ακόμα μια επίθεσή του έβγαλε τον Μανιάτη σε θέση βολής και ο μέσος των Πειραιωτών πέτυχε το δεύτερο φετινό του γκολ!
Ίδιο σκηνικό...
Οι ευκαιρίες πολλές, αλλά...χαμένες, ο Σιόβας στο 44' δεν μπόρεσε να βρει στόχο από κοντά, ενώ το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Στο 64΄ο Παπάζογλου έχασε μοναδική ευκαιρία και ένα λεπτό αργότερα σε μια ανύποπτη φάση ο Αρης μπήκε στο ματς. Έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του Τάτου και σέντρα του, ο προωθημένος Αγγελούδης εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά μείωσε το σκορ.  Το τέρμα αυτό δεν... ξύπνησε τους Πειραιώτες, ο Αρης συνέχιζε να πιέζει, αλλά η απουσία αξιόπιστης επιθετικής λύσης δεν τον άφησε να ζητήσει περισσότερα... Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός χωρίς να ικανοποιεί και με... σβηστές μηχανές κατάφερε με την είσοδο του Ιμπαγάσα να βρει δρόμους στην εστία του Διούδη!  Η είσοδος του Φετφατζίδη έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στους Πειραιώτες,  Γιαννιώτας, Πουλίδο... πονούσαν, αλλά ο Μιχαλήτσος δεν μπορούσε να κάνει κάτι μιας και η ατυχία τον ανάγκασε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές μέχρι το 56'!
Ευκαιρίες και... κράξιμο!
Οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού πολλές, Τζιμπούρ, Σιόβας, Παπάζογλου βρήκαν απέναντί τους, Διούδη, αλλά και... έλλειψη τύχης και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Η εμφάνιση δεν άρεσε πολύ, ο Ολυμπιακός έδειξε πως και με σβηστές μηχανές δεν έχει αντίπαλο, αλλά η νίκη δεν ήταν ικανή να σβησει από τις μνήμες του κόσμου τη... Λεβάντε. Έτσι, μετά το τέλος του ματς ο κόσμος που δεν έδωσε δυναμικό παρών αποδοκίμασε εκ νέου τους Πειραιώτες.  Αξίζει να σημειωθεί, πως το ματς δεν τελείωσε με τον Σιδηρόπουλο, ένα πρόβλημα τραυματισμού τον ανάγκασε να βγει και τη θέση του πήρε ο Καλογερόπουλος.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα. Μανιάτης, Μασάντο (66' Ιμπαγάσα), Βλαχοδήμος (88' Γκρέκο), Αμπντούν (78' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ.
Αρης: Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Τάτος, Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας (56' Τσουκάνης), Διαμαντάκος, Ηρακλής (46' Αγγελούδης), Κοτσαρίδης (46' Τριανταφυλλάκος).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου