ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πρώτη «κούπα» για τη Σουόνσι

Η 24η Φεβρουαρίου του 2013 θα περαστεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Σουόνσι καθώς η ουαλική ομάδα κατάκτησε για πρώτη φορά σημαντικό τρόπαιο! Οι «κύκνοι» του Μίκαελ Λάουντρουπ συνέτριψαν με 5-0 την Μπράντφορντ, ομάδα της Δ' κατηγορίας της Αγγλίας, και κατέκτησαν το Λιγκ Καπ στο Γουέμπλεϊ!
Η Σουόνσι άνοιξε το σκορ στο 16' όταν ο Ματ Ντιούκ απέκρουσε προσπάθεια του Μίτσου αλλά ο Νέιθαν Ντάιερ σκόραρε στο ριμπάουντ. Ο Μίτσου με το 19ο του τέρμα στην εφετινή σεζόν έκανε το 2-0 στο 40'. Ο Ντάιερ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 3-0 στο 47' και δώδεκα λεπτά αργότερα λογομάχησε με τον συμπαίκτη του Τζόναθαν ντε Γκουζμάν για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ολλανδός μέσος! Στην ίδια φάση αποβλήθηκε ο Ντιούκ.
Ο Ντάιερ ζήτησε επίμονα την μπάλα για να εκτελέσει αυτός το πέναλτι και να πετύχει χατ-τρικ αλλά ο Ντε Γκουζμάν δεν τον άφησε! Τελικά ο Ολλανδός ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών και ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ με τον Ντάιερ να μην πανηγυρίζει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του! Στις καθυστερήσεις ο Ντε Γκουζμάν με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-0 και έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς της ουαλικής ομάδας που τη νέα σεζόν θα παίξει για πρώτη φορά στο Γιουρόπα Λιγκ.
Η Μπράντφορντ που είχε αποκλείσει στους προηγούμενους γύρους, τις Αρσεναλ και Αστον Βίλα, πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην Σούονσι που βρίσκεται 70 θέσεις πιο πάνω της στις επαγγελματικές κατηγορίες!
Μπράντφορντ (Πάρκινσον): Ντιούκ, Ντάρμπι, ΜακΑρντλ, Γκουντ (46' Ντέιβις), Ντόιλ, Ατκινσον, Τζόουνς, Τόμπσον (73' Χάινς), Χάνσον, Ουέλς (57' ΜακΛάφλαν)
Σουόνσι (Λάουντρουπ): Τρεμέλ, Ουίλιαμς, Ρανχέλ, Ντέιβις (84' Τιεντάλι), Ντε Γκουζμάν, Ράουτλετζ, Ντάιερ (78' Λαμά), Κι (62' Μονκ), Μπρίτον, Πάμπλο Ερνάντεθ, Μίτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου