ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ανάσα παραμονής

Νίκη παραμονής πέτυχε ο Πανιώνιος στην Νέα Σμύρνη, όπου επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού και απομακρύνθηκε έτσι από την ζώνη του υποβιβασμού.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά διαβασμένοι και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του Πανιωνίου για βαθμούς. Έτσι, οι παίκτες του Πανθρακικού δεν βγήκαν μπροστά για να κυνηγήσουν κάποιο τέρμα, αφού γνώριζαν πως ο Πανιώνιος σύντομα θα ανέβει ψηλά και θα αφήσει χώρους.
Αυτό όντως έγινε, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει όμορφο και γρήγορο ρυθμό, χωρίς όμως να καταφέρει κάποια από τις δύο ομάδες να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, όμως έβρισκαν απέναντί τους την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας από την Κομοτηνή.
Ο Πανιώνιος ήθελε ένα τέρμα επειγόντως καθώς δεν είχε περιθώρια για άλλη βαθμολογική απώλεια, όμως δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Βροντάρα. Αφού δεν έβρισκε τον τρόπο να φτάσει στην εστία, ο Σάμαρης ανέλαβε να βγάλει από το δύσκολο έργο τους συμπαίκτες του και να σκοράρει από μακριά!
Στο 35ο λεπτό συγκεκριμένα, ο μέσος του Ιστορικού πραγματοποίησε μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από θέση έξω αριστερά, με την μπάλα να χτυπάει στην ρίζα της δοκού του Βρονταρά και στην συνέχεια να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.
Το τέρμα αυτό ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να ανέβουν και να πιέσουν, κάτι που όμως δεν τους βγήκε. Ο Πανιώνιος, με καλή ψυχολογία από το τέρμα που είχε πετύχει, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους διαδρόμους που άνοιξαν στην αντίπαλη άμυνα και να διπλασιάσει τα τέρματά του.
Ο Αραβίδης στο 41' έκανε μία όμορφη κάθετη πάσα, ο Σαρακατσάνος μπερδεύτηκε και έτσι η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Καμπάμπάνταη. Ο έμπειρος επιθετικός μόνος του μπροστά στον Βρονταρά δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού, δίνοντας σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του για την νίκη.
Στην επανάληψη, η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε με ξεκάθαρο σκοπό να πιέσει για την ανατροπή, αφού το εις βάρος της 2-0 δεν της άφηνε περιθώρια να περιμένει. Έτσι, στα πρώτα 15 λεπτά του 2ου μέρους ο Πανθρακικός έκλεισε στα καρέ του τον Πανιώνιο, ο οποίος προσπαθούσε να περισσότερο να υπερασπιστεί το σκορ, παρά να πετύχει κάποιο επιπλέον τέρμα.
Η πίεση πάντως του Πανθρακικού σταδιακά έπεφτε, αφού όσο πέρναγε η ώρα στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να χάνουν την πίστη τους, κάτι που επηρέασε αισθητά την απόδοσή τους. Ο Πανιώνιος που είχε το σκορ που ήθελε οπισθοχώρησε, έκλεισε τους χώρους και δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση να ανησυχεί από τις άναρχες προσπάθειες των «πρασίνων».
Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ιστορικό να πανηγυρίζει την 2η νίκη του στον δεύτερο γύρο και να απομακρύνεται από την ζώνη του υποβιβασμού, η οποία τις τελευταίες αγωνιστικές είχε πλησιάσει επικίνδυνα. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα από την Κομοτηνή έμεινε για ακόμα μία φορά τον τελευταίο καιρό μακριά από το καλό της πρόσωπο και υποχώρησε ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία, αφού την πέρασαν τόσο ο Πανιώνιος, όσο και ο Πλατανιάς.
ΣάμαρηςΠολύ καλή παρουσία από τον μέσο του Πανιωνίου, με το τέρμα του να είναι καταληκτικής σημασίας, αφού ξεκλείδωσε την άμυνα του Πανθρακικού και τον ανάγκασε να βγει στην επίθεση.
Καμπάνταης Αρκετά κινητικός ο έμπειρος επιθετικός του Ιστορικού, προκάλεσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, πίεσε όσο έπρεπε και όταν του δόθηκε η ευκαιρία έκανε την «δουλειά» του και σκόραρε.
Η επιθετική λειτουργία του Πανθρακικού, η οποία δεν ήταν αυτή που μας έχει συνηθίσει. Ακόμα και όταν πίεσε, η ομάδα της Κομοτηνής δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστική και να φοβίσει την άμυνα του Πανιωνίου.
Ο Πανθρακικός με το που δέχτηκε το πρώτο γκολ τα έχασε και βγήκε μπροστά χωρίς να προσέχει τα μετόπισθεν, με σκοπό να πιέσει για την ισοφάριση. Ο τρόπος όμως που έγινε δεν ήταν ορθολογικός, με αποτέλεσμα να ανοίξουν χώροι, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος και έκανε το 2-0, τελειώνοντας έτσι από νωρίς το παιχνίδι.
Κανένα πρόβλημα από τον διαιτητή της αναμέτρησης και τους βοηθούς του, οι οποίοι πέρασαν απαρατήρητοι και δεν είχαν κάποιο σοβαρό παράπτωμα.
Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος):Γιαννακόπουλος, Ρόκας, Παντίδος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Σάμαρης, Κολοβός, Γουνδουλάκης (69’ Μενδρινός), Καμπάνταης, Αραβίδης, Ανδράλας (64’ Κουλουχέρης)
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Βαϊρουά (78’ Κοντογουλίδης), Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Ντιόγκο, Μουνάφο, Τζανής (59’ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης (69’ Καστσελάν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου