ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

One... Τζιμπούρ show!

Δεν πανηγύρισε το γκολ της νίκης (2-1 o Oλυμπιακός), ζήτησε από τους οπαδούς του Πανιωνίου να προστατεύουν την ομάδα τους και χειροκροτήθηκε! Φωνές για Σπάθα από «κυανέρυθρους»!
Έτσι έπαιξαν
Για τον γηπεδούχο Πανιώνιο ο Περιστερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Σπυρόπουλος, τα δύο στόπερ οι Αυλωνίτης και Κουλοχέρης και αριστερά στην άμυνα ο Κούρος.
Στον άξονα ήταν οι Ρόβας, Ρόκας και Γουνδουλάκης. Στα δύο άκρα της επίθεσης οι Οκόγιε και Αραβίδης και μοναδικός προωθημένος ο Καμπάνταης.
Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός είχε τον Κάρολ στα γκολπόστ. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μανιάτης, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς και Κοντρέρας και αριστερά ο Χολέμπας.
Στο κέντρο ήταν οι Μοντέστο, Γκρέκο και πιο μπροστά ο Ιμπαγάσα. Στις δύο πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Αμπντούν και Μασάντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.
Πιο δυνατά ο Πανιώνιος
Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο πρεσάροντας από την αρχή τον Ολυμπιακό. Στο 3ο μόλις λεπτό ο Αραβίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, βοηθήθηκε και από κόντρες με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ.
Στο 5ο λεπτό ήρθε η… απάντηση από τον Ολυμπιακό με ένα ωραίο σουτ του Μασάντο που βγήκε λίγο έξω. Στο 6’ο Πανιώνιος απείλησε πάλι τον Κάρολ με σουτ του Γουνδουλάκη που όμως πήγε αρκετά άουτ.
Τα λεπτά κυλούσαν και οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να προσπαθούν να παίξουν ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πίεζαν όσο περισσότερο μπορούσαν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κυρίως από τα άκρα.
Το 1-0 με Αραβίδη και… τιμωρία Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός παρέμεινε νωχελικός και ράθυμος και ο διψασμένος Πανιώνιος τον… τιμώρησε στο 25ο λεπτό. Ο Αραβίδης έκανε ότι ήθελε τον Κοντρέρας και με πολύ καλό σουτ ‘νίκησε’ τον Κάρολ για το 1-0. Σε αυτήν την φάση φέρει ευθύνη και η άμυνα των ερυθρολεύκων και ο γκολκίπερ της.
Γκάφα Σπυρόπουλου με αυτογκόλ
Ο Πανιώνιος λειτούργησε σχεδόν αμέσως όσο πιο αυτοκαταστροφικά μπορούσε. Ο Ολυμπιακός από μέρους του αποπειράθηκε να αντιδράσει άμεσα και κατάφερε να ισοφαρίσει με αυτογκόλ και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα!
Στο 31’ ο Μασάδο έκανε το σουτ ο Σπυρόπουλος προσπάθησε να διώξει με το δεξί κάνοντας το… τσαφ και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη για το 1-1. «Μόνο αυτό δεν είχες κάνει μέχρι τώρα», ακούστηκε από την κερκίδα για τον παίκτη του Πανιωνίου.
Οι φιλοξενούμενοι πάντως συνέχισαν να μην έχουν τόσο καλή εικόνα στο γήπεδο. Και αυτό παρά την μεγάλη ευκαιρία του Τζιμπούρ στο 45’ που βρέθηκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη σουτάροντας πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Εν συνεχεία ο Μοντέστο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Τρία δοκάρια και… άνοδος για τον Ολυμπιακό
Οι παίκτες του Ζαρντίμ μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο Β’μέρος θέλοντας να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα του, να κάνουν πιο καλή παραγωγή φάσεων και να σημειώσουν και άλλο γκολ κόντρα στον Πανιώνιο. Στο 53’ είχαν διπλή ευκαιρία.
Αρχικά ο Αμπντούν «νικήθηκε» από τον Περιστερίδη, έχοντας πάρει αρχικά την μπάλα με το χέρι. Ακολούθως ο Μήτρογλου έκανε σουτ και ο Τζιμπούρ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πανιωνίου.
Λίγο μετά οι Πειραιώτες είχαν ένα ακόμα δοκάρι. Στο 61’ μετά από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου η μπάλα πήγε ξανά στο δοκάρι του Περιστερίδη μην κάνοντας το χατήρι στον φορ του Ολυμπιακού.
Στο 74’ ο Μήτρογλου είχε ακόμα ένα δοκάρι. Πήρε την κεφαλιά όμως εκ νέου η μπάλα δεν πήγε εκεί όπου θα την ήθελε ο ίδιος. Ο Πανιώνιος είχε κλειστεί για τα καλά στην άμυνά του και δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που προσπάθησε να παίξει ανοιχτά και επιθετικά στο πρώτο μέρος.
Το 1-2, η αποβολή, οι φωνές για Σπάθα και οι διακοπές!
Στο 83’ ο Τζιμπούρ κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Αλγερινός μετά από την κεφαλιά του Μήτρογλου έκανε ανενόχλητος το 1-2 και δεν πανηγύρισε το γκολ τιμώντας έτσι την πρώην ομάδα του, τον Πανιώνιο. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Στο 85’ ο Κουλοχέρης θα δεχθεί μία 2η κίτρινη κάρτα μετά από φάουλ στον Μήτρογλου και εκεί θα ακολουθήσει… χαμός. Ο Σπάθας άκουσε για ακόμα μία φορά από την κερκίδα τα εξ αμάξης (σ.σ. τον είχε βάλει στο στόχαστρο από την αρχή έχοντας πολλά παράπονα απ' αυτόν) και διέκοψε το ματς για λίγο.
Το αποτέλεσμα ήταν υπάρξει μεγάλη ένταση, εκνευρισμός από τον κόσμο και τους παίκτες του Πανιωνίου και προσπάθεια να πειστεί ο ρέφερι του αγώνα να γυρίσει στο γήπεδο. Εν τέλει επέστρεψε για να τελειώσει το παιχνίδι εν μέσω υβριστικών συνθημάτων, ρίψης αντικειμένων και τεταμένου κλίματος.
Μάλιστα υπήρξε ακόμα μία πολύ μικρή διακοπή στο ματς επειδή έπεσαν αντικείμενα στον βοηθό. Γενικότερα το παιχνίδι έγινε… ροντέο από το πουθενά με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Σπάθα ενώ οι παίκτες θα έπρεπε να είναι εκείνοι που θα έκλεβαν την παράσταση.
Σημειώνεται ότι το παιχνίδι είχε οκτώ λεπτά καθυστερήσεων ενώ μέχρι και ο Ζαρντίμ άκουσε ένα σωρό ύβρεις από την κερκίδα. Με άλλα λόγια ο κόσμος τα έβαλε με όλους… Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να δει πάντως τον Αμπντούν να φεύγει τραυματίας από το γήπεδο.
Ο Τζιμπούρ καθαρά εξαιτίας του γεγονότος ότι ‘κλείδωσε’ το ματς για τον Ολυμπιακό. Χάρις στο δικό του γκολ που προήλθε από παρέμβαση από το κεφάλι του Μήτρογλου οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ κατάφεραν να κάνουν το 2-1. Έχει κάνει ωστόσο έναν καλό αγώνα.
Από κοντά του και οι Αραβίδης και Μήτρογλου. Οι δύο παίκτες των Πανιωνίου και Ολυμπιακού έβγαλαν θετικό πρόσημο στο ματς. Ο πρώτος έχει ταλαιπωρήσει αρκετά την αντίπαλη άμυνα ιδίως στο πρώτο μέρος ενώ βάζει ένα πολύ ωραίο γκολ ενώ ο δεύτερος για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην επανάληψη ήταν μία… επίθεση μόνος του για τους ερυθρολεύκους, έχοντας και δύο δοκάρια.
Ο Σπυρόπουλος. Έχει βρεθεί σε κακή μέρα ενώ έχει βάλει το αυτογκόλ με το οποίο έκανε το 1-1 ο Ολυμπιακός. Σχεδόν… άφαντος ήταν ο Καμπάνταης στην κορυφή της επίθεσης. Από κοντά τους και δύο παίκτες από τον άξονα των Πειραιωτών που δεν στάθηκαν στο ύψος τους. Οι Μοντέστο και Γκρέκο. Επίσης δεν πήγε τόσο καλά ούτε ο Μασάντο.
Οι Γουνδουλάκης, Περιστερίδης, Αμπντούν και Ιμπαγάσα. Οι τρεις έκαναν σχετικά καλό παιχνίδι με σημαντικές βοήθειες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι για τις ομάδες τους. Όσο για τον Περιστερίδη με εξαίρεση μία ή δύο φάσεις πήγε ιδιαίτερα καλά. Πιο δραστήριος και πιο κινητικός όλων των παραπάνω ήταν ο Αλγερινός.
Η σούπερ γκάφα του αγώνα ανήκει στον Σπυρόπουλο που έβαλε αυτογκόλ και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει τον αγώνα σε 1-1. Ανήκει επίσης στον Κοντρέρας στην φάση του γκολ του Αραβίδη. Ο Χιλιανός αμυντικός του Ολυμπιακού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τον αντίπαλο και έγινε έτσι το 1-0.
Ο ρέφερι Σπάθας έχει κάνει μία διαιτησία με αρκετά λάθη σε υποδείξεις για φάουλ και όχι μόνο (σ.σ. και για οφσάιντ), όπως και οι βοηθοί του. Όπως ανέκυψε στην πορεία του αγώνα και ο Πανιώνιος (κυρίως) και ο Ολυμπιακός είχαν παράπονα από την απόδοσή του. Γενικά έχει κάνει ένα μέτριο ματς σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε αρκετά εύκολο για έναν διαιτητή του επιπέδου του.
Το 85’ έχει διακόψει τον αγώνα για συνθήματα σε βάρος του, προκαλώντας εκνευρισμό και… χάος στην εξέδρα για να γυρίσει λίγο μετά στο γήπεδο και να τελειώσει την αναμέτρηση μετά από μία ακόμα διακοπή. Παρόλα αυτά πάντως η εικόνα του Β’ μέρους ήταν για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Ο Σπάθας πάντως δεν φάνηκε να επηρεάζει την ροή του αγώνα σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον επηρεάσει.
Σε ένα ματς που σε κάποιες στιγμές είχε καλό ρυθμό και ενώ έγιναν και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδιαίτερα άσχημα στο πρώτο μέρος. Μόνο πειστικός και θετικός δεν ήταν. Δικαίως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από τον Πανιώνιο.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε και έχοντας ήδη ισοφαρίσει σε 1-1 με αυτογκόλ είχε ουκ ολίγες καλές στιγμές για γκολ αλλά και δύο δοκάρια. Οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα ημίχρονο με την διαφορά πως το καλό των Πειραιωτών ήταν το δεύτερο.
Οι Νεοσμυρνιώτες πάλεψαν όσο μπορούσαν όμως από ένα σημείο και έπειτα η διαφορά ποιότητας με τον Ολυμπιακό ήταν εμφανής. Ο Τζιμπούρ ήταν εκείνος που λύτρωσε τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ που στο Β’ μέρος κυριάρχησαν αρκετά του Πανιωνίου που κλείστηκε πίσω και έχασε τον αγώνα.
Έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας έκλεισαν με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα τον πρώτο γύρο. Σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι που τα είχε σχεδόν… όλα επικράτησαν των αντιπάλων τους και τώρα πηγαίνουν με ανεβασμένο ηθικό στο Κύπελλο με την Παναχαϊκή.
Για ακόμα ένα παιχνίδι πάντως ο Ολυμπιακός δεν έστειλε τόσο καλά μηνύματα ως προς το αγωνιστικό κομμάτι. Είχε αρκετά προβλήματα σε οργανωτικό και δημιουργικό επίπεδο κυρίως ενώ είναι ζητήματα και στην άμυνα.
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος: Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας (68’ Γιαννούλης), Κούρος, Ρόβας (90’ Ανδράλας), Γουνδουλάκης, Οκόγιε, Καμπάνταης, Αραβίδης και Κουλοχέρης.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Γκρέκο (46’ Μήτρογλου) και Αμπντούν (90+ λ.τ. Παπάζογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου