ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΕλεύθΑΡΗ πτώση...

Ο Άρης έχασε... τα άχαστα και η κατηφόρα συνεχίζεται! Οι «κίτρινοι» επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ ευκαιριών, όμως γκολ δεν έβαλαν (0-0 με Ξάνθη) και τα... σύννεφα του υποβιβασμού είναι πιο κοντά! Είχαν τις ευκαιρίες, αλλά όχι τα γκολ Άρης και Ξάνθη στο ισόπαλο 0-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κίτρινοι εκτός από τα τετ α τετ των Αγκάνθο και Καραγιάννη ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννιώτα στο 37ο λεπτό. Η Ξάνθη που έπαιξε ανασταλτικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε δύο απίστευτα τετ α τετ χαμένα με τον Ονουάτσι.
Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Ο Λούκας Αλκαράθ επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη με τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Καζναφέρη και αριστερά τον Μαργαρίτη. Στο κέντρο άμυνας οι Πουλίδο και Γιαννίτσης. Στα χαφ οι Σουνάς, Κοέλιο, Παπαστεριανός και Καραγιάννης. Ενώ στην επίθεση ο Αγκάνθο μαζί με τον Γιαννιώτα.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Λόντινγκ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Μπέρτο και αριστερά τον Κομεσίδη. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βάλλας και Γούτας. Αμυντικά χαφ οι Φλίσκας και Ντάνι, στις πτέρυγες οι Μαρίν και Μαρσελίνιο. Στον άξονα ο Μάνταλος και στην επίθεση ο Ονουάτσι.
Δύο κίτρινες κάρτες Καραγιάννη και Παπαστεριανόκαι ένα σουτ του Κοέλιο
στο 15ο λεπτό ήταν η εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Το παιχνίδι δεν προσέφερε συγκινήσεις στους φιλάθλους που άφησαν την ζεστασιά του σπιτιού τους για να έρθουν στο Βικελίδης. Οι δύο μονομάχοι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα με πολλά λάθη τα οποία δεν τα εκμεταλλεύτηκε καμία ομάδα.
Σε ένα από αυτά στο 24ο λεπτό ο Γιαννιώτας έφυγε στην αντεπίθεση με τον Αγκάνθο διπλά του και τρεις παίκτες της Ξάνθης να τον καταδιώκουν. Ο επιθετικός των «κίτρινων» όμως λειτούργησε ατομικά ε αποτέλεσμα ο Κομεσίδης να του κλέψει υτην μπουκιά μέσα από το στόμα.
Λίγο πριν συμπληρωθεί το μισάωρο ο Άρης από στημένη φάση απείλησε την εστία του Λοντιγκίν με τον Αγκάνθο. Ο Σουνάς εκτέλεσε κόρνερ με την άμυνα την Ξάνθης να πελαγοδρομεί με τον Ισπανό επιθετικό των «κίτρινων» εξ’ επαφής να πιάνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα της Skoda να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 33 ο Αγκάνθο επιχείρησε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντιγκίν.
Ζήτησε πέναλτι ο Άρης
Οι «κίτρινοι» που είχαν την κατοχή της μπάλας πίεσε την εστία της Ξάνθης για το γκολ. Στο 37ο λεπτό ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννιώτα από τους Μαρίν και Φλίσκα όμως ο Στυλιάρας ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Το τετ α τετ του Ονουάτσι
Η μεγαλύτερη φάση για την Ξάνθη χάθηκε στο 39ο λεπτό σε μια αντεπίθεση ο Μαρίν γύρισε στην μικρή περιοχή του Άρη με τον Πουλίδο να μην μπορεί να την σταματήσει. Η μπάλα έφτασε στον Ονουάτσι όμως το σουτ απέναντι από τον Βελλίδη ήταν τελείως άστοχο.
Φάτσα με την εστία άουτ
Στην επανάληψη οι δύο προπονητές επέλεξαν να ξεκινήσουν με τα ίδια πρόσωπα και την ίδια τακτική. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι αναζητώντας το γκολ. Στο 54’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Αγκάνθο έδωσε στον Σουνά, αυτός έκανε κάποιες προσποιήσεις όμως το σουτ μπορεί να είχε κατεύθυνση την εστία, αλλά βρήκε σε σώματα αμυντικών της Ξάνθης. Η μπάλα έφτασε στον Κοέλιο, που έκανε νέο σουτ, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει το ριμπάουντ ο Καραγιάννης όμως σε κενή εστία η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Ουζουνίδης αποφάσισε μετά το 70’ το παθητικό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα του να την ανεβάσει περνώντας στο παιχνίδι τον Μαρκόβσκι διεκδικώντας για την συνέχεια του αγώνα κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Ο Αλγκαράθ επέλεξε να βάλει τον Τριανταφυλλάκο, και όχι κάποιον μεσοεπιθετικό που θα μπορεί να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς
Δεύτερο χαμένο τετ α τετ με Ονουάτσι
Στο 82' είχαμε την δεύτερη μεγαλύτερη φάση που δημιουργεί η Ξάνθη. Όπως η πρώτη έτσι και η δεύτερη δεν έιχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ουζουνίδη. Κάθετη πάσα του Μπέρτου στον Ονουάτσι, που έκανε το πλασέ, με τον Βελλίδη να αποκρούει με το πόδι.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Άρης απείλησε και πάλι. Ο Γιαννιώτας μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, με τον Τριανταφυλλάκο να μην κάνει καλά το πλασέ και την μπάλα να φεύγει άουτ.
Ο Γιούρι Λοντιγκίν κράτησε σε δύο-τρείς περιπτώσεις το μηδέν στην άμυνα με τις σωτήριες επεμβάσεις του δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. :Ο Γιάννης Γιαννιώτας θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές της νέας γενιάς. Όμως θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ατομικά, αλλά ομαδικά. Κάτι που δεν έκανε σε πολύ μεγάλο βαθμό σήμερα.
Ο Δημήτρης Σουνάς ήταν σήμερα από τους παίκτες που ξεχώρισαν για λογαριασμό του Άρη. Βοήθησε επιθετικά, όχι όμως με κάποιο γκολ, καθώς οι κατεβασιές του στην εστία της Ξάνθης ήταν επικίνδυνες.
Οι Αγκάνθο, Καραγιάννης και Ονουάτσι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση με αποτέλεσμα μέχρι και το τέλος του αγώνα Άρηςκασι Ξάνθη να παλεύουν για κάποιο γκολ που θα τους έδινε τους βαθμούς της νίκης.
Ο Στυλιάρας υπέπεσε σε λάθη, όπως και οι βοηθοί του, κυρίως ο πρώτος ο Δημητριάδης. Ο Άρης ζήτησε πέναλτι στο 37ο λεπτό σε ανατροπή του Γιαννιώτα από του Μαρίν και Φλίσκα
Βαθμούς, αλλά όχι εντυπώσεις μοιράστηκαν Άρης και Ξάνθη. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά οι παίκτες του Αλκαράθ δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να πετύχουν κάποιο γκολ ή να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος
Άρης: Βελλίδης, Μαργαρίτης, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Αγκάνθο(80’ Αγγελούδης), Παπαστεριανός, Κοέλιο, Σουνάς, Καραγιάννης(77’ Τριανταφυλλάκος), Γιαννιώτας, Καζναφέρης.
Ξάνθη:Λόντιγκιν, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος(79’ Μπαξεβάνος), Μαρσελίνιο(6’ Πλατέλλας), Μαρίν, Ονουάτσι, Φλίσκας, Ντάνι(71’ Μαρκόβσκι), Κομεσιδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου