ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Κόκκινος... σίφουνας, κόκκινο «καμπανάκι»!

Η Λίβερπουλ σκόραρε όποτε ήθελε στο «Λόφτους Ρόουντ», με γκολ των Σουάρες (2) και Άγκερ έφυγε με νίκη 3-0 και «βύθισε» ακόμη περισσότερο την ΚΠΡ στον πάτο της βαθμολογίας.
Το Λονδίνο δεν της πήγαινε, καθώς στα τελευταία 16 παιχνίδια για την Πρέμιερ Λιγκ είχε χάσει τα 9. Πόσο μάλλον το «Λόφτους Ρόουντ», όπου τον περασμένο Μάρτιο βρέθηκε να προηγείται 2-0 της ΚΠΡ στο 72’, όμως… κατάφερε να χάσει στο 1’ των καθυστερήσεων 3-2! Η Λίβερπουλ, όμως, με τον Μπρένταν Ρότζερς να παρακολουθεί το παιχνίδι πιθανότατα από το νοσοκομείο, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση έκανε ό,τι ήθελε την ΚΠΡ στο τελευταίο παιχνίδι για το 2012 και με έναν… σεληνιασμένο Σουάρες έφυγε με νίκη 3-0 στο 600ό παιχνίδι του Χάρι Ρέντναπ στους πάγκους της Πρέμιερ Λιγκ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ουρουγουανό να απειλεί μόλις στο 3’ με μακρινό σουτ και τον Σέζαρ να βγάζει δύσκολα. Στο 10’, όμως, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν ο Σουάρες εξέθεσε όλη την άμυνα των γηπεδούχων για να δώσει το προβάδισμα στους «κόκκινους». Ο Ουρουγουανός πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε για… πλάκα τον Χιλ, οι υπόλοιποι αμυντικοί έκριναν ότι ο Άγγλος μπορεί να τα βγάλει μόνος του πέρα, δεν πήγαν πάνω του και είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Δεν πέρασαν παρά 6’ μέχρι η Λίβερπουλ να κάνει το 2-0 και πάλι με τον Σουάρες. Στο 16’, λοιπόν, ο επιθετικός της Λίβερπουλ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα, όμως ο Ονουόχα στην προσπάθειά του να διώξει την έστρωσε στον Ουρουγουανό, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το 13ο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 8ο του φέτος εκτός έδρας, τα περισσότερα από κάθε άλλον στην κατηγορία, ενώ με αυτό ξεπέρασε ήδη την περσινή του επίδοση, καθώς είχε τελειώσει τη σεζόν με 12.
Η ΚΠΡ έμοιαζε ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με τον Τααράμπ να είναι ο μοναδικός που απειλούσε τον Ρέινα και αυτός μόνο με μακρινά σουτ. Η άμυνα… έμπαζε από παντού, η μεσαία γραμμή ήταν σαν να μην υπήρχε και φυσιολογικά οι Λονδρέζοι παραδόθηκαν στις ορέξεις της Λίβερπουλ, που έφτασε κοντά στο 3-0 με τον Χέντερσον και λίγο αργότερα το πέτυχε με τον Άγκερ. Ο Τζέραρντ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Δανός με κεφαλιά ανάμεσα σε Εμπιά και Χιλ σκόραρε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ μακριά από το «Άνφιλντ»! Αυτή ήταν η πρώτη μετά τον Μάιο του 2011 (5-2 τη Φούλαμ) που η Λίβερπουλ πετυχαίνει 3 γκολ στα πρώτα 30’, ενώ οι «κόκκινοι» έτρεχαν σερί 120 αγώνων χωρίς ήττα, όταν είχαν προβάδισμα τριών γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ (119 νίκες, 1 ισοπαλία με Σάουθαμπτον το 2000)! Φυσικά αυτό δεν άλλαξε ούτε σήμερα.
Έτσι κι αλλιώς, όμως, ήταν εμφανές ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μία ανάσα από το 4-0 στο 37’, όταν ο Νέλσεν έσωσε την ΚΠΡ πάνω στη γραμμή μετά από σουτ του Τζέραρντ, και στο 50’, με τον Σέζαρ να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Σουάρες. Στην επανάληψη, πάντως, οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να επιτεθούν, ο Ρέντναπ βοήθησε από τον πάγκο, ο Γκρανέρο βελτίωσε όλη την εικόνα στην μεσαία γραμμή, όμως απλά δεν… μπορούσαν και δικαιολόγησαν απόλυτα την τελευταία θέση που βρίσκονται…
Μετά τις προσπάθειες των Γκρανέρο και Εμπιά για γκολ χωρίς επιτυχία, το μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος ήταν η είσοδος του Κάραχερ στο παιχνίδι στο 87’ στη θέση του Άλεν. Ο Άγγλος έκανε την 492η εμφάνισή του με τη Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ, με το 0-3 να μένει μέχρι το τέλος και τους κόκκινους να ανεβαίνουν στους 29 βαθμούς και στο -4 από την 5η θέση.
ΚΠΡ (Χάρι Ρέντναπ): Ζούλιο Σέζαρ, Τραορέ, Νέλσεν, Χιλ, Ονουόχα, Εμπιά, Ντιακιτέ (63' Γκρανέρο), Τααράμπ, Ράιτ Φίλιπς (80' Φάμπιο), ΜακΚί, Σισέ (46' Ντέρι)
Λίβερπουλ (Κόλιν Πάσκοου): Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Χοσέ Ενρίκε (71' Σούσο), Άλεν (87' Κάραχερ), Χέντερσον (64' Λούκας), Ντάουνινγκ, Στέρλινγκ, Σουάρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου