ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Σκοράρει από την «έξοδο» ο Λάμπαρντ

Με δυο γκολ του «προς αποχώρηση» Φρανκ Λάμπαρντ, η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα, με ανατροπή, με 2-1 από την έδρα της Έβερτον για την 20ή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις στο 2' η Έβερτον προηγήθηκε με γκολ του Πιενάρ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το φάουλ του Γέλαβιτς ταρακούνησε για τα καλά στο δοκάρι του Τσεχ. Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο 41', ο Φρανκ Λάμπαρτ έπιασε την κεφάλια από τη σέντρα του Ραμίρες και ισοφάρισε για την Τσέλσι (1-1).
Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου στιγματίστηκε από την αποχώρηση του Τσεχ στην 400ή του συμμετοχή με την ομάδα του Λονδίνου. Ο Τσέχος αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο και έδωσε τη θέση του στον 27χρονο Ρος Τέρνμπουλ που έκανε την πρώτη του συμμετοχή φέτος με την Τσέλσι.
Στο 72' ο Λάμπαρτ «ξαναχτύπησε» εκμεταλλευόμενος την κακή απόκρουση του Χάουαρντ μετά το σουτ του Μάτα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Για την Έβερτον, που είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας «μοιραίος» ήταν ο Γέλαβιτς ο οποίος έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στο 71', ένα λεπτό πριν γίνει το 2-1 και στο 93' ο Μπέινς έβγαλε δυο πολύ καλές ασίστ στον Κροάτη που δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει.
Μετά από αυτή την νίκη η Τσέλσι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 38 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο και στο -4 από την Σίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου