ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κέρασαν για χρόνια πολλά!

Γιουνάιτεντ και Σίτι μπήκαν στο 2013 όπως είχαν βγει από το 2012 και κέρασαν με πολλά γκολ Γουίγκαν (0-4) και Στόουκ (3-0) αντίστοιχα. Τρίτη η Τότεναμ!
Χέρι-χέρι συνέχισαν στην πρώτη αγωνιστική του νέου έτους οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ που μέσα σε εορταστικό πνεύμα επικράτησαν πολύ χαλαρά των αντιπάλων τους. Η πρωτοπόρος, Γιουνάιτεντ είχε σε τρελά κέφια τους Φαν Πέρσι και Ερνάντες, που πέτυχαν από δύο γκολ και διαμόρφωσαν το τελικό 0-4 στο «DW» κόντρα στην Γουίγκαν, ενώ οι Citizens αν και ζορίστηκαν από την φουλ άμυνα της Στόουκ για 43' λεπτά έφτασαν στο άνετο -3 και διατηρήθηκαν σε απόσταση 7 πόντων. Συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις και για την Τότεναμ του Αντρέ Βίλας-Μπόας, που επικράτησε 3-1 της Ρέντινγκ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και έφτασε τις 4 νίκες (1 ισοπαλία) στα τελευταία 5 ματς.
Ο Φαν Πέρσι τη διαφορά!
Πριν λίγες ημέρες ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δήλωνε ότι η διαφορά ανάμεσα στις ομάδες του Μάντσεστερ είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι και ο Ολλανδός κάνει ό,τι μπορεί κάθε αγωνιστική για να τον επιβεβαιώσει. Η Γιουνάιτεντ πέρασε με νίκη 4-0 από το DW επί της Γουίγκαν με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Φαν Πέρσι και Ερνάντες, που πέτυχαν από δύο γκολ έκαστος, έκανε ποδαρικό με το δεξί και κράτησε τη διαφορά στην κορυφή στο +7.
Το ξεκίνημα, πάντως, του αγώνα δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση ότι το σκορ θα φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, με το μισάωρο να είναι ισορροπημένο, τους γηπεδούχους να στέκονται πολύ καλά, τις φάσεις να είναι ελάχιστες και την πιο αξιόλογη να είναι το σωστά ακυρωμένο γκολ του Ερνάντες για οφσάιντ στο 12’. Μετά το 30’, όμως, οι παίκτες του Φέργκιουσον ανέβασαν ρυθμό και έφτασαν στο γκολ στο 36’, όταν ο Έβανς βρέθηκε αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Εβρά, ο Γάλλος έκανε το σουτ, ο Αλ Χάμπσι έβγαλε αρχικά, όμως ο Ερνάντες ήταν και πάλι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Δεν πέρασαν παρά 4’ μέχρι να έρθει η ώρα του Φαν Πέρσι, με τον Ολλανδό να σκοράρει άλλη μία… ομορφιά με εκπληκτικό πλασέ με το δεξί!
Η επανάληψη ξεκίνησε με τους «κόκκινους διάβολους» να έχουν τον έλεγχο και να φτάνουν κοντά στο 0-3 σε δύο περιπτώσεις με τον Ερνάντες, πριν ο Μεξικανός καταφέρει να σκοράρει με σουτ στην κίνηση μετά από εκτέλεση φάουλ του Φαν Πέρσι και κόντρα στην περιοχή στο 64’. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 31ο γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ, όλα μέσα από την περιοχή! Η Γουίγκαν κατάφερε να σκοράρει, όμως το γκολ του Αρούνα Κονέ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τη Γιουνάιτεντ να έχει τον έλεγχο και να φτάνει στο τελικό 4-0 με τον Φαν Πέρσι στο 88’. Μποσεζούρ και Μπόις κόντραραν ο ένας πάνω στον άλλο, δίνοντας την ευκαιρία στον Γουέλμπεκ να δώσει πάσα πάρε-βάλε στον Ολλανδό, που πέτυχε το 16ο του γκολ στη σεζόν. Αν δεν κάνει αυτός τη διαφορά, τότε ποιος;
Γουίγκαν (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Αλ Χάμπσι, Φιγκερόα, Κόλντγουελ (70' Σταμ), Ράμις, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Μπόις, Μποσεζούρ, Μαλόνι (86' ΜακΜάναμαν), Κονέ, Ντι Σάντο (70' Γκόμεθ).
Μάντσεστερ Γ. (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ (69' Σμόλινγκ), Έβανς, Ράφαελ, Κάρικ (69' Καγκάβα), Κλέβερλι, Γιανγκ (78' Γουέλμπεκ), Γκιγκς, Ερνάντες, Φαν Πέρσι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου