ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικο «λαχείο» για Τότεναμ

Στην τρίτη θέση –έστω και προσωρινά- βρίσκεται η Τότεναμ, μετά το νικηφόρο πέρασμά της από την έδρα της Σάντερλαντ με σκορ 2-1. Δεύτερο συνεχόμενο διπλό για την ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας. Η Τότεναμ ανέβηκε στην τρίτη θέση, ξεπέρασε την Τσέλσι και περιμένει στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι για να μείνει η διαφορά τους στους τρεις βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα κόντρα στη ροή του ματς, ωστόσο η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική της απόδοση στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους και ανέτρεψαν το σκορ.
Εξαιρετικά γρήγορο τέμπο στο ματς, πολλές οι ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, με τους Λονδρέζους να ελπίζουν σε ένα ακόμη καλύτερο δεύτερο μισό πρωταθλήματος και τη Σάντερλαντ να μένει με την προσδοκία για ένα επιτυχημένο 2013.
Το ματς
Η Σάντερλαντ ήταν αυτή που πήρε το πάνω χέρι στο ματς και κατάφερε να δείξει ικανή για να κάνει τη ζημιά. Αν και η Τότεναμ ήταν καλύτερη μετά το πρώτο τέταρτο και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, η γηπεδούχος ομάδα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, όταν ο Τζον Ο’ Σέι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ούγκο Γιορίς και έκανε το 1-0 στο 40’.
Οι Λονδρέζοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχαν την τύχη να ισοφαρίσουν με το …τρομερό αυτογκόλ του Κάρλος Κουεγιάρ, στο 48’. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άαρον Λένον άδειασε τη μισή άμυνα της Σάντερλαντ και με εξαιρετική ενέργεια έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το ματς απέκτησε ακόμη υψηλότερο τέμπο, η Σάντερλαντ προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά ο Γιορίς αντέδρασε σωστά όπου χρειάστηκε. Την ίδια στιγμή, η Τότεναμ δεν άφησε λεπτό το πόδι από το γκάζι και είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει κι άλλες φορές, με τον Ντεφό να χάνει μοναδικές ευκαιρίες και τον Γκάρεθ Μπέιλ να συνεχίζει τις πολύ καλές του εμφανίσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Σάββατο 29/12 (17:00)
Σάντερλαντ – Τότεναμ 1-2
(40’ Ο’ Σέι , - 48’ αυτ. Κουεγιάρ, 51’ Λένον)
Άστον Βίλα – Γουίγκαν
Φούλαμ – Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Μπρομ
Νόριτς – Μάντσεστερ Σίτι
Ρέντινγκ – Γουέστ Χαμ
Στόουκ – Σαουθάμπτον
Άρσεναλ – Νιούκαστλ (19:30)
Κυριακή 30/12
Έβερτον – Τσέλσι (15:30)
ΚΠΡ – Λίβερπουλ (18:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου