ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Face off στο Μάντσεστερ!

Στην τελευταία αγωνιστική του 2012 είπαν να αλλάξουν πρόσωπα. Η Γιουνάιτεντ νίκησε με το συντηρητικό 2-0 την Γουέστ Μπρομ και η Σίτι με goal feast 3-4 την Νόριτς!
Είπαν μέρες που είναι να κάνουν κάτι διαφορετικό και προσέφεραν στους οπαδούς τους μία νίκη με τρόπο που δεν έχουν συνηθίσει. Οι Κόκκινοι Διάβολοι επικράτησαν με το φτωχό για τα δικά τους δεδομένα 2-0 της Γουέστ Μπρομ στο «Ολντ Τράφορντ» με τον Φαν Πέρσι να σκοράρει ξανά, ενώ οι Citizens παρά την εξαιρετική εμφάνιση των Τζέκο και Αγουέρο πέρασαν δύσκολες στιγμές στο «Κάροου Ρόουντ» (έπαιξαν για ένα ημίχρονο με δέκα) όμως επικράτησαν 3-4 της μαχητικής Νόριτς. Ετσι, η διαφορά των δύο μονομάχων του τίτλου παρέμεινε στους 7 βαθμούς, μετά την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου και τελευταία για το 2012.
Δύσκολα και... κυνικά
Το 2012 μπορεί να έκλεισε χωρίς τίτλο για την Γιουνάιτεντ, όμως φαίνεται (μην τη... ματιάσουμε) ότι στο 2013 η ισορροπία του... σύμπαντος θα αποκατασταθεί, με τους «κόκκινους διάβολους» να κερδίζουν χωρίς να εντυπωσιάσουν 2-0 τη Γουέστ Μπρομ και να κρατάνε το +7 από τη 2η Σίτι. Ο Φέργκιουσον βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, με τον Καγκάβα να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά τον περασμένο Οκτώβριο και να κάνει πολύ καλή εμφάνιση.
Όλα ξεκίνησαν καλά για τη Γιουνάιτεντ, που κυριάρχησε και χωρίς να κάνει πολλές ευκαιρίες, είχε ρυθμό, είχε τον έλεγχο και πήρε το προβάδισμα μόλις στο 9'. Γιανγκ και Καγκάβα έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2, ο Άγγλος έκανε το γύρισμα και ο ΜακΌλεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Ο Ντε Χέα ήταν... θεατής στο πρώτο μέρος, με τους «κόκκινους διάβολους» να μην απειλούνται καθόλου και να φτάνουν σε δύο περιπτώσεις στο 2-0. Αρχικά ο Φόστερ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Γιανγκ, ενώ από το κόρνερ ο Κάρικ έκανε το πλασέ, όμως οι αμυντικοί της Γουέστ Μπρομ κατάφεραν να σώσουν σχεδόν πάνω στη γραμμή. Όλα πήγαιναν καλά για τη Γιουνάιτεντ, όμως ξαφνικά μετά το 60' έκανε κοιλιά, οι φιλοξενούμενοι ανέβσαν ρυθμό και άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση.
Η εικόνα ήταν ανεξήγητη για τους παίκτες του Φέργκιουσον, με τον ΜακΌλεϊ να φτάνει δύο φορές μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν αρχικά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ στο 53', ενώ στη συνέχεια με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 71'! Οι τελικές της Γουέστ Μπρομ ανέβαιναν λεπτό με λεπτό, με τους αμυντικούς της Γιουνάιτεντ να έχουν πολλή δουλειά και να κρατάνε πίσω. Στο 66' έφτασε η ώρα του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
Ο Ολλανδός πήρε τη θέση του Καγκάβα και όχι μόνο έκανε αισθητή την παρουσία του, αλλά ήταν εκείνος που καθάρισε το παιχνίδι, καθώς στο 1' των καθυστερήσεων έκανε το τελικό 2-0. Αυτή ήταν η 30ή νίκη της Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ στο 2012, επίδοση που έχει ξεπεράσει μόλις 2 φορές, το 1993 και το 2009 με 31, και φυσικά οδεύει ολοταχώς προς την επιστροφή στο... θρόνο της.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Εβρά, Βίντιτς, Έβανς, Σμόλινγκ, Κάρικ, Κλέβερλι (83' Σκόουλς), Καγκάβα (66' Φαν Πέρσι), Γιανγκ, Βαλέντσια, Γουέλμπεκ
Γουέστ Μπρομ (Στιβ Κλαρκ): Φόστερ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Ταμάς, Ρίτζγουελ, Θορν, Ντόρανς (83' Φορτουνέ), Μπραντ (75' Μόρισον), Ρόζενμπεργκ (67' Λουκάκου), Οντεμβιγκί, Λονγκ.
Happy... end για την Σίτι
Με ένα από τα πιο χορταστικά ματς αποχαιρέτισε τη χρονιά η πρωταθλήτρια Αγγλίας, που αν και μετά τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι θα έχει εύκολο έργο, χρειάστηκε τελικά να μοχθήσει για να βάλει στο σακούλι της τρεις βαθμούς. Μόλις στο 2' η ομάδα του Μαντσίνι σκόραρε κρύβοντας το τόπι. Μετά από βαθιά μπαλιά του Ζαμπαλέτα, ο Τζέκο έσπασε στον Αγουέρο, ο Αργεντινός πάσαρε στον Σίλβα που είδε τον Τζέκο μέσα στην περιοχή. Ο Βόσνιος με αριστερό πλασέ με τη μία άνοιξε το σκορ (0-1). Πριν καλά καλά κωπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε το δεύτερο γκολ. Σε μία φάση που ξεκίνησε από καθαρό φάουλ (για κάρτα) του Κομπανί με τάκλιν με τα δύο πόδια στο κέντρο, ο Αγουέρο πρόλαβε τον Μπαν και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Τζέκο που κενό τέρμα έγραψε το 0-2.
Ολα πήγαιναν τέλεια για την Σίτι, όμως στο 15' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίλκινγκτον, η μπάλα κόντραρε στον Κλισί και αφού ο Χαρτ ξεγελάστηκε, έγινε το 1-2 για την Νόριτς. Στο 19' ο Σνόντγκρας είχε φιλόδοξο σουτ άουτ, στο 24' ο Μπαν πρόλαβε τελευταία στιγμή το αυτογκόλ, στο 40' ο Γιάγια Τουρέ είχε σουτ, άουτ και στο 44' έγινε η φάση που ουσιαστικά έφερε τα τόσα γκολ στον αγώνα. Ο Μπασόνγκ «έσπασε» τον Νασρί με πολύ δυνατό τάκλιν, που τα πήρε στο κρανίο και έκανε... κοκορομαχία. Η απόφαση του ρέφερι ήταν μάλλον ανάποδη, αφού αντί να δει κόκκινη για το μαρκάρισμα ο αμυντικός των γηπεδούχων την είδε ο μεσοεπιθετικός των Πολιτών χωρίς να έχει χτυπήσει τον αντίπαλό του.
Μόνο η ΚΠΡ (11) έχει περισσότερες αποβολές από την Μάντσεστερ Σίτι (7) από την 1 Αυγούστου του 2011.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Σίτι ξεκίνησε με το γκολ την επανάληψη. Στο 50' μετά από πάσα του Γιάγια Τουρέ ο Αγουέρο έφυγε στην πλάτη του Μπασόνγκ και με ωραίο τσίμπημα έγραψε το 1-3, όμως στο 63' η Νόριτς επέστρεψε ξανά στο ματς, όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν απούσα, ο Μπασόνγκ έκανε κεφαλιά-πάσα για τον Ράσελ Μάρτιν, που με νέα κεφαλιά μείωσε σε 2-3.
Ο Αγουέρο έχει σκοράρει και στα τρία ματς που έχει παίξει κόντρα στην Νόριτς (4 γκολ).
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζέκο δικαίωσε τον Μαντσίνι για την επιλογή του να του δώσει φανέλα βασικού αφού κατέβασε ωραία και με σουτ στο δοκάρι «ανάγκασε» τον Μπαν να πετύχει αυτογκόλ (2-4), όμως ο Ιταλός τεχνικός δεν ήταν γραφτό να χαλαρώσει καθόλου. Στο 70' ο Αγουέρο έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-5, αφού το σκαφτό πλασέ του πέρασε άουτ και στο 75' ο Μάρτιν με σουτ μετά από φάση διαρκείας έστειλε τη μπάλα στο πρόσωπο του Χαρτ και στα δίχτυα για το 3-4 που ήταν το τελικό παρά τις ευκαιρίες του Αγουέρο στο 83' και το 92'.
Ο Ράσελ Μάρτιν είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης που βάζει φέτος δύο γκολ στην Σίτ, ο πρώτος ήταν ο Ρούνεϊ.
Νόριτς (Κρις Χιούτον): Μπαν, Γκαρίδο, Τέρνερ, Μπασόνγκ, Μάρτιν, Τετέι (57' Χόουσον), Χούλαχαν (74' Τζάκσον), Σνόντγκρας, Πίλκινγκτον, Μπράντλεϊ Τζόνσον, Μόρισον (45' Κέιν).
Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Κομπανί, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Νασρί, Μπάρι, Σίλβα (57' Μίλνερ), Γιάγια Τουρέ, Αγουέρο (93' Χάβι Γκαρθία), Τζέκο (82' Λέσκοτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου