ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Κεραυνοί Αλαφούζου κατά Τζίγκερ!

Τον Τζίγκερ κατονόμασε ως υπεύθυνο του ελλείμματος ο Αλαφούζος λέγοντας πως τα χρόνια της πολυμετοχικότητας δεν έβαζε τα χρήματα που του αναλογούσαν. Εγκρίθηκαν μειώσεις στις συνδρομές ύψους 50% και δάνειο 7.5 εκατομμυρίων ευρώ.
Με τις αιχμές από τον Γιάννη Αλαφούζο εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη αναφορικά με το χρέος της ΠΑΕ να... κλέβουν την παράσταση, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Λεωφόρου η Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο πρόεδρος της Π.Σ και της ΠΑΕ απαντώντας σε ερώτηση για τα χρέη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλετε να σας πω ότι το 58% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Ο λόγος που υπήρξαν τα προβλήματα στην πολυμετοχικότητα ήταν γιατί δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι… ελέφαντας».
Και αιχμές για Κόκκλαη-Μαρινάκη
Εκτός από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στο... στόχαστρο του Αλαφούζου μπήκαν και οι Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά σχετικά με την θέση του προέδρου: «Θέλω να σας πω κάτι. Ανέλαβα πρόεδρος γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Εγώ ήθελα να αναλάβω την προεδρία της Συμμαχίας. Όλοι εμείς που προσφέραμε στην Συμμαχία, ήρθαμε στον Παναθηναϊκό όταν δεν ήταν κανένας άλλος… Κανείς δεν έχει έρθει να μου πει ότι θέλει να βάλει χρήματα ή να αναλάβει διευθύνον σύμβουλος και να μοιραστούμε τις ευθύνες. Είναι πολύ μοναχική η θέση. Κάποτε τελειώνουν τα καλά και Πρωταθλήματα να κερδίσουμε. Ο Κόκκαλης που μου είναι αντιπαθής, είδατε τι προσέφερε και πως έφυγε… Παρεμπιπτόντως, εύχομαι να φύγει έτσι και ο Μαρινάκης».
Εγκρίθηκαν μειώσεις και δάνειο
Όσον αφορά τις αποφάσεις οι πιο σημαντικές ήταν η μείωση κατά 50% των εισφορών των μελών. Έτσι εγκρίθηκε 50% μείωση για όλα τα ποσά πλην των ηλεκτρονικών μελών που διατηρούνται στα 20 ευρώ. Άρα τα 175 γίνονται 85, τα 280 γίνονται 140, τα 700 γίνονται 350, τα 4.200 γίνονται 2.100 και τα 7.000 ευρώ γίνονται 3.500.
Ενδεικτικές προτάσεις για τη νέα σεζόν όπως φάνηκαν στον προτζέκτορα:
E-member 30 ευρώ, Family 60 ευρώ, Green member 90 ευρώ, Young elder (18-24 ετών και άνω των 65 ετών) 50 ευρώ, International 110 ευρώ, Golden 3.000 ευρώ.
Επίσης υπήρξε και έγκριση για δάνειο ύψους 7.5 εκατομμυρίων ευρώ με τον Γιάννη Αλαφούζο να αναφέρει σχετικά: «Επόμενο θέμα η χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα έλλειμμα 28 εκατομμυρίων. Η εφετινή σεζόν έχει άνοιγμα, όσο και τα έσοδα. Ελπίζουμε βέβαια να το μειώσουμε λίγο. Χρειαζόμαστε 8 εκατομμύρια. Πριν από δύο εβδομάδες, στην Γ.Σ της ΠΑΕ πήραμε μία απόφαση για αύξηση ύψους 28 εκατομμυρίων που θα ισχύει μέχρι 4/1 για να μπορέσει ο Πρίγκιπας να βάλει τα λεφτά στον Παναθηναϊκό. Μετά από εκείνη την ημέρα, θα προκηρυχτεί αμέσως Γ.Σ για να εισηγηθεί αύξηση 15 εκατομμυρίων. Για να καλυφθεί αυτό το ποσό με ασφάλεια, υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε με δάνειο, είτε να βρεθεί κάποιος Παναθηναϊκός και να βάλει 7,5 εκατομμύρια. Μπορεί η Συμμαχία με προσωπική εγγύηση των μελών της να πάρει αυτό το δάνειο και να αυξήσει το ποσοστό της. Ελπίζω ότι στην αύξηση θα βάλουν και κάποιοι μέτοχοι το ποσοστό τους. Πρέπει να αποφασίσουμε σαν Συμμαχία, αν θα πάρουμε δάνειο με προσωπικές εγγυήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου