ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Μαύρα Χριστούγεννα...

Η γκολάρα του Σταματή (66') έβγαζε την ΑΕΚ από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά ο Ιγκλέσιας (76) την επανέφερε εκεί δίνοντας το 1-1 στον Ατρόμητο.Στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοιχτά από το ξεκίνμα της αναμέτησης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι σχετικά καλός. Οσο καλός, δηλαδή, θα μπορούσε να είναι... Καλός είναι και ο Ατρόμητος στο να κάνει φάσεις και η Ένωση το κατάλαβε νωρίς αλλά ο Κωνσταντόπουλος αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Νάστου.
Οι Περιστεριώτες, γενικά, έδειχναν να στοχεύουν περισσότερο στο να κάνουν τη ζημιά στην κόντρα, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και να είναι περισσότερη ώρα μπροστά. Οσες πρωτοβουλίες, όμως, προσπαθούσε να πάρει ο Γκερέιρο δεν του έβγαιναν και έτσι οι Κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί μέσα από στημένες φάσεις καθώς κέρδιζαν φάουλ γύρω-γύρω από την περιοχή ή κόρνερ.
Με αυτόν τον τρόπο έγινε και η μοναδική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για την ομάδα του Εβαλντ Λίνεν, με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει στην κεφαλιά του Παυλή. Κι επειδή στην ΑΕΚ λες και δε φτάνουν όλα τα άλλα πρέπει πάντα να στραβώνει κάτι και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήρθε ο τραυματισμός του Κορδέρο που βγήκε πριν το ημίχρονο για να πάρει τη θέση του ο Κοτσαρίδης.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχασε μια ευκαιρία με τον Μπρίτος και γενικά για το πρώτο 15λεπτο της επανάληψης το ματς γινόταν προς την περιοχή της ΑΕΚ, που δυσκολευόταν πολύ. Με τον κόσμο να κάνει το καθήκον του, οι Κιτρινόμαυροι πήραν μέτρα στο γήπεδο, βγήκαν μπροστά, ο Λίνεν έριξε στο ματς τους Τσούπρο-Σταματή και ο δεύτερος, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πέτυχε πολύ ωραίο γκολ στο 66' για το 1-0!
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έπρεπε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του και έβγαλε τον Δημούτσο για να περάσει στο ματς τον Κούτσι, όπως και τον Μπέλιτς αντί του Καραγκούνη, ελπίζοντας ότι θα έρθει η ισοφάριση. Και ήρθε αμέσως μετά, στο 76', με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά από εκτέλεση φάουλ.
Η ψυχολογία, πλέον, ήταν στο ναδίρ για την ΑΕΚ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε και έτσι το 1-1 έμεινε ως το τέλος.
Ο Ιγκλέσιας. Εκανε αρκετή δουλειά για τον Ατρόμητο στο χώρο του κέντρου και ήταν και αυτός που ισοφάρισε.
Ο αχαρακτήριστος Φουρτάδο... Δε χρειάζεται να αναλύσουμε το γιατί.
Ο Σταματής μπήκε αλλαγή και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα, με πολύ ωραίο γκολ. Γκολ που δείχνει ότι είναι σέντερ φορ.
Επειδή γίνονται κουραστικά κάποια πράγματα, γκάφα είναι το να παίζει ο Φουρτάδο!
Εκνευρισμός υπήρξε σε κάποιες φάσεις στο ΟΑΚΑ αλλά η αλήθεια είναι πως η διαιτησία, αυτή τη φορά, απέφυγε το μεγάλο λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Η ευκολία με την οποία η ΑΕΚ δέχεται την ισοφάριση όταν προηγείται, όπως έγινε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου καλό μαντάτο για τη συνέχεια, στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού... Οσο για τον Ατρόμητο, δεν έκανε καλό παιχνίδι και λογικά μένει ικανοποιημένος από την ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου