ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ζήλεψε ακόμη κι ο «μάγος»!

Με αύρα Ζιοβάνι και σκόρερ τους Τζιμπούρ (2), Μανωλά, Χολέμπας ο Ολυμπιακός έκανε... πάρτι (4-0 την Ξάνθη), έκανε το «7x7» και πάει στο Μονπελιέ με ψυχολογία!
Έτσι ξεκίνησαν
Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός είχε κάτω από τα δοκάρια του τον Κάρολ. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς και Χολέμπας. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μοντέστο και πιο μπροστά του στον άξονα ο Γκρέκο με τον Μασάντο.
Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Αμπντούν και Φουστέρ και μοναδικός προωθημένος ο Τζιμπούρ. Στον αντίποδα ο Βιβιανί ήταν ο βασικός γκολκίπερ της Ξάνθης. Την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Καζούμπα, Βάλλας, Κομεσίδης και Φλίσκας με τους Βάλλα και Κομεσίδη να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στον άξονα ήταν οι Ντάνι και Βασιλακάκης με πιο μπροστά τους τον Μάνταλο. Στις δύο πτέρυγες της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Μαρσελίνιο και Πλατέλλας και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μαρκόφσκι.
Καλά στημένη η Ξάνθη, προβλήματα ο Ολυμπιακός
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε μόλις στο 1ο λεπτό και ήταν για την Ξάνθη με το σουτ του Μαρσελίνιο από κοντινή απόσταση. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβαίνει και να πιέζει για ένα γκολ, δίχως όμως να καταφέρει να αναπτύσσεται σωστά και να βγάζει φάσεις.
Οι Ακρίτες πρέσαραν ψηλά τους Πειραιώτες και έτσι δεν τους επέτρεπαν να λειτουργήσουν όπως εκείνοι ήθελαν και μπορούσαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 23’ όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε σε γύρισμα του Τζιμπούρ ούτε σε σουτ του Φουστέρ.
Στο 24ο λεπτό ο Μασάντο έχασε μία σπουδαία ευκαιρία καθώς βρέθηκε απέναντι στον Βιβιανί όμως επί της ουσίας σούταρε πάνω στον πορτιέρε της Ξάνθης. Στο 25’ ο Βασιλακάκης έκανε ένα μακρινό σουτ που όμως μπλόκαρε ο Κάρολ.
Ακόμα και έτσι όμως η Ξάνθη είχε το ματς εκεί που ήθελε. Κρατούσε καλά πίσω και έβγαινε σε αντεπιθέσεις όμως εκείνη του 33’ όπου ο Καζούμπα αποπειράθηκε δίχως επιτυχία να… κρεμάσει τον Κάρολ.
Λύτρωση με Μανωλά και 1-0
Ότι δεν έκαναν οι οργανωμένες επιθέσεις που δεν… έβγαιναν σωστά για τον Ολυμπιακό έκανε ένα πολύ καλό φάουλ του Μασάντο στο 38’. Ο Πορτογάλος το εκτέλεσε εξαιρετικά ο Μανωλάς πήδηξε ψηλά και σωστά για την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα της Ξάνθης για το 1-0.
Μπήκε... φουριόζος!
Ο Ολυμπιακός μετά το 1-0 μπήκε πιο ορεξάτος στο Β’ μέρος και στο 47’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιμπούρ να αστοχεί από πολύ καλή θέση μετά από μπαλιά του Αμπντούν. Στο 49’ ο Φουστέρ εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ που βρήκε όμως το δοκάρι του Βιβιανί.
Στο 51’ ο Χολέμπας έμελλε να κάνει ένα δυνατό σουτ από τα πλάγια που με την βοήθεια του γκολκίπερ της Ξάνθης (αφού ουσιαστικά από τα δικά του χέρια και με την δική του λανθασμένη τοποθέτηση μπήκε το γκολ) έγινε το 2-0 για τον Ολυμπιακό εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.
Φάουλ Χολέμπας, Τζιμπούρ και 3-0
Από τα πόδια του Χολέμπας ήρθε και το 3-0. Ο διεθνής μπακ έκανε ένα φάουλ στο 54’ με τον Τζιμπούρ να πετάγεται στην καρδιά της άμυνας της ακριτικής ομάδας και με προβολή να διευρύνει και άλλο τον δείκτη του σκορ.
Γκολάρα Τζιμπούρ και 4-0
Τα… βάσανα για την Ξάνθη δεν είχαν τελειώσει όμως. Ο Τζιμπούρ είχε να προσθέσει και άλλο γκολ στο ενεργητικό του. Στο 63’ ο Φουστέρ βρήκε τον έμπειρο άσου που αφού κοντρόλαρε την μπάλα έκανε ένα ωραίο σουτ που αφού ‘έγλυψε’ το δοκάρι μπήκε στα δίχτυα για το 4-0.
Ο Ολυμπιακός αν και έριξε λίγο τις στροφές του μετά το τέταρτο τέρμα του εξακολούθησε να πιέζει την Ξάνθη για ένα ακόμα γκολ. Έχοντας πια απελευθερωθεί από το άγχος και την πίεση του να βάλουν ένα τέρμα οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ελλάδας κυκλοφορούσαν σαφώς καλύτερα την μπάλα και δημιουργούσαν αρκετούς μπελάδες στην… αντίπερα όχθη.
Ξανά δοκάρι με Μήτρογλου
Στο 77ο ο Τζιμπούρ είχε πάλι φάση για γκολ με ένα σουτ του που πέρασε λίγο άουτ. Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να κάνει κάτι το διαφορετικό ή το αξιόλογο στα λεπτά που απέμειναν ως το τέλος του παιχνιδιού ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στο 4-0, κερδίζοντας ξανά το θερμό χειροκρότημα του κόσμου του.
Και αυτό παρά το πολύ καλό σουτ του Μήτρογλου που βρήκε στο δοκάρι στο 85’ αλλά και την απόπειρα να του κάνει μία καλή προβολή στο 90’, όπου όμως δεν κατάφερε να προλάβει την μπάλα. Το πρόσημο βέβαια για την ομάδα του Ζαρντίμ μόνο θετικό είναι ενόψει Μονπελιέ.
ΟΤζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός δίχως να κάνει ένα σούπερ ματς ήταν όσο καλός χρειάστηκε. Έβαλε δύο τέρματα, εκ των οποίων το ένα ήταν και αρκετά τεχνικό και όμορφο. Έδωσε πολλές μάχες, έτρεξε πολύ και συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση μίας εύκολης –έτσι όπως διαγράφτηκε το ματς στην επανάληψη- νίκης του Ολυμπιακού με την Ξάνθη. Ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του αλλά και του αγώνα.
Η άμυνα της Ξάνθης και ο Βιβιανί. Η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων έως ένα σημείο στάθηκε καλά όμως μετά το 1-0 άρχισε να… καταρρέει. Φέρει ευθύνη και στα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού ενώ ο γκολκίπερ της έχει μεγάλο μερίδιο για το τέρμα του Χολέμπας ενώ φταίει και για το τρίτο γκολ της ομάδας του Ζαρντίμ.
Οι Μανωλάς και Χολέμπας πήγαν καλά ο καθένας στον τομέα τους ενώ κατάφεραν να σκοράρουν και στο παιχνίδι. Το τέρμα του Έλληνα αμυντικού ήταν μάλιστα εκείνο που άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο Χολέμπας εκτός των άλλων είχε συμμετοχή και σε ένα ακόμα τέρμα των Πειραιωτών και ειδικότερα στο πρώτο του Τζιμπούρ με το φάουλ που έκανε.
Οι Μασάντο, Γκρέκο και Αμπντούν πάλεψαν αρκετά στο ματς. Ο Πορτογάλος με τον Γαλλοαλγερινό έχουν συνεισφορά στα δύο γκολ των ερυθρολεύκων με τον πρώτο να εκτελεί ένα πολύ καλό φάουλ και τον δεύτερο να κάνει μία ωραία μπαλιά. Από την Ξάνθη δεν μπορεί να αναφερθεί κάποιος που να ξεχώρισε αισθητά ή η προσπάθειά του να απέφερε κάτι το θετικό για την ομάδα του.
Ανήκει στην άμυνα της Ξάνθης στην φάση του γκολ του Μανωλά. Επί της ουσίας κανείς δεν φυλάει τον αμυντικό του Ολυμπιακού που σηκώνεται όπως θέλει εκείνος για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Από εκείνο το γκολ άρχισαν και τα πολλά προβλήματα για τους παίκτες του Κωστένογλου.
Ο ρέφερι του ματς Δημήτρης Στυλιάρας με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα ατοπήματα. Ωστόσο δεν υπέπεσαν σε κάποιο πολύ σοβαρό λάθος που να επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ροή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.
Διπρόσωπος ήταν εκ νέου ο Ολυμπιακός, έχοντας ένα αρκετά προβληματικό πρώτο μέρος και ένα καταιγιστικό Β’ ημίχρονο, όπου δεν σταματούσε να βάζει γκολ. Τα πολύ καλά διαστήματα που είχε στο παιχνίδι του, του επέτρεψαν να λυγίσει την αντίσταση της Ξάνθης που άντεξε μόνο 38 λεπτά. Έως τότε κρατούσε καλά όμως μετά το 1-0 όλα άλλαξαν.
Ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε, ανέβασε στροφές, πίεσε πολύ, πήρε μπάλες και αφού έβγαλε επιθέσεις έβαλε τρία γκολ μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα για να ‘καθαρίσει’ με αυτόν τον τρόπο και εύκολα και δίκαια την ακριτική ομάδα που όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και χειρότερη… Πέραν αυτού είχε και δύο δοκάρια καθώς και άλλες φάσεις για γκολ.
Υπήρξαν στιγμές που έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο και πολύ καλά ποδοσφαιρικά δείγματα με ουσία αλλά και θέαμα. Το σημαντικό για τους ερυθρολεύκους είναι ότι συνεχίζουν δίχως ήττα το πρωτάθλημα. Έκαναν το επτά στα επτά αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο σε μεγάλο μέρος του αγώνα με την Ξάνθη και αποσπώντας το χειροκρότημα των φιλάθλων τους.
Συνθέσεις ομάδων
Ολυμπιακός:Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (71’ Μήτρογλου), Τζιμπούρ (79’ Βλαχοδήμος), Κοντρέρας, Φουστέρ, Χολέμπας (70’ Τοροσίδης), Μανωλάς, Γκρέκο, Αμπντούν.
Ξάνθη:Βιβιανί, Μαρκόφσκι (83’ Ράνος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (46’ Μαρίν), Μάνταλος (70’ Τριάδης), Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Καζούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου