ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο «Σάλπι» βρήκε... το πορτοφόλι!

Η εθνική δεν βλέπονταν, όμως έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε με το γκολ του Σαλπιγγίδη το «χρυσό τρίποντο» με το 1-0 επί της Σλοβακίας! Ωραία το ιδανικό για μια ομάδα είναι να κερδίζει παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο. Ωστόσο δεν υπάρχει ούτε μισός άνθρωπος που να λέει πως προτιμά να χάνει από το να κερδίζει ακόμα και χωρίς ελκυστική μπάλα. Στο κάτω-κάτω η διαφορά μιας απλής ομάδας με μια μεγάλη είναι πως η μεγάλη καταφέρνει να παίρνει τους βαθμούς παίζοντας χάλια. Ε αυτή η Εθνική εδώ και μια δεκαετία όχι απλά είναι μεγάλη, αλλά είναι τεράστια είτε το γουστάρουν κάποιοι, είτε όχι. Ακόμα και χωρίς να παίζει καλά παίρνει νίκες σαν την σημερινή μέσα στην Μπρατισλάβα.
Εκεί που το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος έκανε ένα τραγικό πρώτο μέρος, ένα κακό δεύτερο, αλλά επειδή έχει μαγκιά πήρε το τρίποντο με γκολ του Σαλπιγγίδη. Έφτασε τη Βοσνία στους δέκα πόντους και ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τώρα όλοι εσείς που ετοιμάζεστε να κράξετε και που σας ενδιαφέρουν μόνο τα σωματεία, ας παίζουν μπαλάρα οι ομάδες σας και ας χάνουν με 5-0. Η Εθνική ακόμα και έτσι θα κερδίζει γιατί πολύ απλά έχει μέταλλο και πολλά κιλά καρύδια και αν συνεχίσει έτσι, είναι ικανή όχι μόνο να προκριθεί, αλλά και να πάει και καλά στην τελική φάση του Μουντιάλ (κρατήθηκα μην γράψω κάτι πολύ πιο extreme πάνω στην χαρά μου)!!!
Επιστροφή στο 4-3-3
Η αλήθεια είναι πως ο Φερνάντο Σάντος σε όσες ομάδες ήταν, αλλά και στο ξεκίνημά του με την Εθνική, έδειχνε μια προτίμηση στο 4-3-3. Ωστόσο από την αρχή της φετινής χρονιάς ο Πορτογάλος είχε βάλει στα ματς της Εθνικής και το 4-4-2. Σήμερα επέστρεψε στο αγαπημένο του βάζοντας τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια τους, Σιόβα και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Σπυρόπουλο αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά.
Στο κέντρο καθαρό αμυντικό χαφ ήταν ο Τζιόλης με τους Κατσουράνη και Νίνη να είναι εσωτερικά χαφ, ενώ η τριπλέτα της επίθεσης ήταν ο Γκέκας στο κέντρο ο Σαμαράς αριστερά και ο Σαλπιγγίδης δεξιά.
Κακό πρώτο μέρος
Δεν ξέρουμε αν η ομάδα μπήκε φοβισμένα ή απλά ο Σάντος ήθελε όσο τίποτα άλλο να κρατήσει το μηδέν, αλλά πραγματικά το πρώτο ημίχρονο στην Μπρατισλάβα ήταν από τα χειρότερα της Εθνικής τα τελευταία χρόνια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν όλο πίσω, δίνοντας χώρους στους Σλοβάκους.
Τουλάχιστον δεν δεχθήκαμε κάποιο γκολ, είτε επειδή η άμυνα και ο Καρνέζης ήταν εκεί, είτε επειδή οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έπεσε ωραία στα πόδια του Στοχ στο 16', ενώ στο 27' ο Χάμσικ έστειλε την μπάλα με σουτ άουτ. Το αστέρι της Νάπολι δεν τα κατάφερε ούτε στο 38', ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καρνέζης αρχικά νίκησε τον Μπρεζνάνικ και ο Τοροσίδης στην συνέχεια έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Χάμσικ στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.
Νέα καρδιοχτύπια πριν μιλήσει ο «Σάλπι»
Από την στιγμή που η ομάδα πήγε με το μηδέν στα αποδυτήρια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που άρχιζαν να σκέφτονται πως το ματς αυτό είναι ότι πρέπει για την Εθνική. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καταφέρει να πάρει παιχνίδια ακόμα και όταν δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια και στο ξεκίνημα της επανάληψης η Σλοβακία πίεσε, έχασε και νέες ευκαιρίες με τον μεγάλο Χάμσικ που ήταν ο μοιραίος παίκτης, αλλά την μπάλα στα δίχτυα δεν την έβαλε.
Πάρτο-βάλτο από Κατσουράνη και 0-1
Και αφού γλιτώσαμε ότι γλιτώσαμε, είπαμε να βγούμε και μπροστά και μόλις το κάναμε σκοράραμε, τόσο απλό. Το ρολόι έδειχνε 63' λεπτό όταν ο Κατσουράνης είχε την μπάλα. Ο «Κατσούρ» σήκωσε το κεφάλι και μια μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Σαλπιγγίδη. Ο Σάλπι απέναντι από τον Σλοβάκο τερματοφύλακα, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από πολλούς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πάγωσε τους γηπεδούχους.
Μίλησε η άμυνα και ο Καρνέζης
Από εκεί και πέρα και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του ματς μίλησαν οι αμυντικοί της ομάδας και ο για ακόμα μία φορά εξαιρετικός Ορέστης Καρνέζης. Αρχικά στο 65' ο Τοροσίδης πήρε την μπουκιά από τα πόδια του Στοχ, στο 81' ο Καρνέζης νίκησε το Μπρέζνανικ, στο 86' ο Κατσουράνης με εξαιρετική προβολή νίκησε τον Χολόσκο και το τέλος ήρθε στο 89' όταν ο Μπρέζνανικ με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Τομ τελικό σφύριγμα του Κόλουμ βρήκε τους διεθνείς ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη που τους αναπτερώνει τις ελπίδες για πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας. Μια αντρίκια νίκη, όπως αυτές που μας έχει συνηθίσει αυτή η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου