ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΟΚ είσαι... και προχωράς!

Ο Κλάους έλυσε τον... γρίφο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ και κρατάει όσο μπορεί... ζωντανό το πρωτάθλημα! Ορατοί... εφιάλτες για την Ένωση με 7 ματς χωρίς νίκη!Σ’ ένα παιχνίδι που ούτε σε επανάληψη δεν θες να το δεις ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0 με γκολ του Αθανασιάδη στο 50 λεπτό. Στην μοναδική ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι ο Δικέφαλος του Βορρά πρόσθεσε τρεις βαθμούς στο σακούλι και παρέμεινε κοντά στην κορυφή.
Με τον μπαμπά Ρομπέρ
Με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό και όχι με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να ξεκινήσει με τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Έτο, Κατσικάς, Κουμάλο και Λίνο. Στο χώρο του κέντρου οι Κάτσε και Λάζαρ, δεξιά ο Φωτάκης και αριστερά ο Ρομπέρ και στην επίθεση οι Αθανασιάδης και Λόρενς.
Με 4-6-0 η Ένωση
Ο Εντβαν Λίνεν στην πρεμιέρα του στον πάγκο της ΑΕΚ αποφάσισε με ένα καθαρά αμυντικογεννές σχήμα να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Αρκούδας, αριστερά ο Κοντοές και στόπερ οι Γιάγκο, Κουτρουμπής. Αμυντικά χαφ οι Φέτσης και Κορδέρο, αριστερό εξτρέμ ο Λαγός, δεξιά ο Βλάχος και ο Φούντας ελεύθερος πίσω από τον Κατίδη.
Κανείς δεν ξαφνιάστηκε από την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Έντεκα παίκτες της ΑΕΚ κάτω από την σέντρα να προσπαθούν να κόψουν οτιδήποτε έχει κατεύθυνση προς την εστία του Αραμπατζή. Άλλωστε ο Λίνεν είχε ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές του για το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, σφιχτά, πολύ σφιχτά.
Ο Δικέφαλος του Βορρά από το πρώτο κιόλας λεπτό πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως μέχρι εκεί. Δυσκολεύτηκε αφάνταστα να μεταφέρει τη μπάλα τόσο στα πλάγια, αλλά και στον άξονα. Οι διάδρομοι έκλεισαν καθώς ένα διπλό τοίχος σηκώθηκε μπροστά από την εστία του Αραμπατζή.
Μετά το 30λεπτό άρχισε να επέρχεται κι ένας εκνευρισμός στους παίκτες του Δώνη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η σωστή μεταβίβαση της μπάλας με την αμυντική γραμμή να είναι επιρρεπείς στο λάθος. Ακόμα και χωρίς πίεση από αντίπαλο Έτσι λοιπόν ότι κι αν προσπαθούσαν οι «ασπρόμαυροι» δεν είχε καμία τύχη. Έτσι λοιπόν μοιραία σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν δημιουργήθηκε ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΗ.
Παρότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκαν υπερβολικά η Τούμπα δεν τους μετέφερε επιπλέον άγχος. Από το πρώτο λεπτό στήριζε τους παίκτες του Δώνη. Δεν υπήρχαν αναθεματισμοί, μόνο φωνή και χειροκρότημα από τους φιλάθλους.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι τον Σαλπιγγίδη αντί του Ρομπέρ. Ο τεχνικός του Δικεφάλου έβαλε ένα πιο επιθετικό ποδοσφαιριστή με σκοπό να πατήσει με περισσότερους παίκτες στα καρέ του Αραμπατζή.
Πρώτη φάση και γκολ
Στην πρώτη του κατεβασιά, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πετύχει γκολ με τον Αθανασιάδη στο 50 λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς αναπτύχθηκαν σωστά με τον το να βγάζει την σέντρα από τα δεξιά με τον Αθανασιάδη με μια προσποίηση να φεύγει από την επιτήρηση του Γιάγκου και με πολύ ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αραμπατζή.
Επίθεση με μέτρο από την ΑΕΚ
Μετά το γκολ η Ένωση υποχρεώθηκε να ανοιχτεί. Άφησε λοιπόν το καθαρό αμυντικό σχήμα και κοίταξε και στην επίθεση, αλλά με μέτρο. Ο Λίνεν έκανε στο 66’ δύο μαζεμένες αλλαγές με τους Φουρτάδο και Παυλή να μπαίνουν στο παιχνίδι.
Αυστηρή η δεύτερη κίτρινη στο Λόρενς
Μια απόφαση του Θάνου στο 70ο λεπτό έφερε τούμπα το παιχνίδι. Ο Γρεβενιώτης διαιτητής έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Λόρενς για θέατρο. Μια κάρτα αυστηρή που ξεσήκωσε την Τούμπα και έφερε μια αναστάτωση στον πάγκο του ΠΑΟΚ. 
Η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του αγώνα μπορεί να είχε την αριθμητική υπεροχή και μια πρωτοβουλία όμως τίποτα μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ όπως στη φάση 80'. Σέντρα του Σταφυλίδη από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης βρήκε την μπάλα με τον ώμο αλλά έφυγε άουτ. Ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σταφυλίδης με ένα κεραυνό υποχρέωσε τον Αραμπατζή να «πετάξει» και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Ο Στέφανος Αθανασιάδης στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει το δύσκολο τρίποντο στην ομάδα του.
 Όλο το πρώτο ημίχρονο. Ούτε μια φάση , ούτε μια υποψία για φάση, ούτε ένα σουτ. Το απόλυτο μηδέν.
Ο Αραούχο Έτο μπορεί στη γενική μετριότητα που επικράτησε στο γήπεδο με την δική του σέντρα ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ
Μετά την αποβολή του Λόρενς θα περίμενες κανείς η ΑΕΚ να γίνει πιο επιθετική διεκδικώντας το γκολ τουλάχιστον της ισοφάρισης. Αλλά οι παίκτες της Ένωσης είχαν περισσότερο το μυαλό τους στην άμυνα παρά στην επίθεση  
Σε ένα ήσυχο και βαρετό παιχνίδι μια απόφαση του Θάνου έφερε τα πάνω κάτω στην Τούμπα. Ο Γρεβενιώτης ρέφερι θεώρησε το πέσιμο του Λόρενς ότι προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι. Μια απόφαση πολύ αυστηρή  
Ένα δύσκολο τρίποντο πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ. Όσοι πίστευαν ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα είχε ένα εύκολο απόγευμα γελάστηκαν καθώς η ΑΕΚ έπαιζε αμυντικά δυσκολεύοντας τους Θεσσαλονικείς αφάνταστα. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και ο ο ΠΑΟΚ την κατέκτησε
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Ετό, Λίνο(68’ Σταφυλίδης), Κουμαλό, Κατσικάς, Λάζαρ, Κάτσε, Ρομπέρτ(46’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης(90’+ Κίτσιου), Λόρενς, Φωτάκης
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Φούντας(67’ Φουρτάδο), Μπουγαϊδης, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατίδης(67’ Παυλής), Λαγός, Φέτσης(82’ Κουρέλας), Βλάχος, Αρκούδας, Κουτρουμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου