ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Τράβηξε... Περόνε στην Τούμπα!

Με δύο γκολ του Περόνε ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να φύγει νικητής από την Τούμπα, κερδίζοντας με 3-2 τον ΠΑΟΚ! Ο δικέφαλος του Βορρά έχασε πέναλτι στο τέλος ενώ ο Μπόλονι αποβλήθηκε από τον πάγκο από το πρώτο μέρος.
Τι ματς... Θεέ μου!
Πέντε γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι ήταν ο απολογισμός της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες ήταν αυτοί που έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Τούμπα πετυχαίνοντας τρία γκολ όλα στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τα play off. Οι φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Μπόλονι στο δεύτερο ημίχρονο δεν έφταναν για να φέρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Δικέφαλος έμοιαζε με παιδική χαρά. Εγκληματικά λάθη τα οποία πλήρωσε ακριβά με τον Περόνε να πετυχαίνει δύο γκολ και ένα ο Ναβάρο. Οι Αρκάδες στην επανάληψη κλείστηκαν αμυντικά με αποτέλεσμα να το πληρώσουν ακριβά καθώς ο Λίνο έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει.
Οι εκλεκτοί του Μπόλονι
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Αποστολόπουλο και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαλάφας και Τσιρίλο. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Λαζάρ. Στον άξονα ο Φωτάκης στην επίθεση ο Αθανασιάδης και στις πτέρυγες οι Νιμανί(αριστερά) και Σαλπιγγίδης(δεξιά).
Οι «11» Αστέρα
Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε να ξεκινήσει με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια δεξιά ο Τσαμπούρης και αριστερά ο Πιπίνης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης. Αμυντικά χαφ οι Χουανίτο και Φορμίκα. Στον άξονα ο Ράγιος, στα πλάγια οι Ροτζέριο και Ναβάρο , ενώ στην επίθεση ο Περόνε
Τους έπιασε στον ύπνο
Με γκολ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ με τον Περόνε μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ράγιος έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ βγάζοντας τον επιθετικό του Αστέρα απέναντι από τον Χαλκιά. Ο Αργεντινός επιθετικός με ένα συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να παρατηρεί απλά την πορεία την μπάλα στην εστία του.
Τα λάθη πληρώνονται
Τα παιδικά λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν και ο Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Στο 10' οι Αρκάδες κέρδισαν πλάγιο με τον Μπαλάφα να βρίσκεται μακριά από την γραμμή ευθύνης του ο Ροτζέριο πάσαρε στον Ναβάρο σαν σε προπόνηση, που με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2.
Πέντε σουτ όχι γκολ
Ο ΠΑΟΚ με τα δύο γκολ να τον βαραίνουν στην πλάτη του προσπάθησε να βγει μπροστά. Στην πρώτη ουσιαστική παρουσία του στα καρέ του Μπαντή χάθηκε η ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Στο 12ο λεπτό αλλεπάλληλα σουτ των παικτών του Δικεφάλου δεν βρήκαν την επιθυμητή κατάληξη μάλιστα το τελευταίο του Νιμανί σταμάτησε με το στήθος του πάνω στη γραμμή ο Τσαμπούρης.
Πάρτι Αστέρα στην Τούμπα
Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν τα εγκληματικά λάθη και στο 17’ το πλήρωσαν ακριβά για τρίτη φορά με τον Περόνε να πετυχαίνει το δεύτερο σημερινό προσωπικό του γκολ.
Τα άκουσαν και αποβολή Μπόλονι
Οι φίλαθλοι άρχισαν τα πρώτα ξεφωνητά προς στους παίκτες. «ΠΑΟΚ παίξε την μπάλα της ζωής σου αλλιώς θα σε γ… εμείς οι οπαδοί σου». Από τα επικριτικά σχόλια δεν ξέφυγε ούτε ο Μπόλονι για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον βαρύ Νιμανί. Στο 32ο λεπτό είχαμε την αποβολή του Ρουμάνου τεχνικού. Ο Μπόλονι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και επιτέθηκε φραστικά στον τέταρτο διαιτητή Γιώργο Φουκάκη.
Μείωσε με Αθανασιάδη
Ο ΠΑΟΚ με τα τόσα αγωνιστικά προβλήματα κατάφερε στο 31ο λεπτό να μειώνει σε 3-1 με πολύ όμορφη ενέργεια του Αθανασιάδη που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπαντή και με σουτ την έστειλε στην κενή εστία του Αστέρα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Δικέφαλος προσπάθησε να πάει στα αποδυτήρια με την μικρότερη διαφορά όμως δεν τα κατάφερε γιατί οι Αρκάδες είχαν καλύτερες αντιδράσεις.
In Γεωργιάδης, out Νιμανί
Το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ μετά από 45 λεπτά αντιλήφθηκε το λάθος που έκανε με την συμμετοχή το Νιμάνι. Έτσι λοιπόν στην επανάληψη ο Γάλλος δεν βγήκε με τον Γεωργιάδη να μπαίνει στο παιχνίδι στην αριστερή πλευρά. Οι γηπεδούχοι βγήκαν αποφασισμένοι να κάνουν την ανατροπή στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά περιόρισαν τους Αρκάδες σε παθητικό ρόλο.
Τον έσωσε το δοκάρι
Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε στην πρώτη φάση που καταγράφτηκε στο δεύτερο ημίχρονο στο 52ο λεπτό. Ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ με τον Χουανίτο να πιάνει χωρίς ιδιαίτερη πίεση την κεφαλιά και να την στέλνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
Απάντησε με γκολ
Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με γκολ στο δοκάρι των φιλοξενούμενων με τον Γεωργιάδη. Στο 54ο λεπτό ο παίκτης του ΠΑΟΚ με ένα καλοζυγισμένο σουτ στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Αστέρα. Ο διεθνής επιθετικός μετά το γκολ έβγαλε νεύρο στο παιχνίδι συμπαρασύροντας και τους συμπαίκτες.
Οδηγίες από το κινητό
Μετά την αποβολή του Μπόλονι από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο βοηθός του ο Μπρέτο ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή. Ο Ρουμάνος τεχνικός με την βοήθεια του κινητού τηλεφώνου έδινε οδηγίες στον άμεσο συνεργάτη του. Μάλιστα μια από τις εντολές του ήταν η αλλαγή του Παπάζογλου με τον ΠΑΟΚ να παίζει με τέσσερις επιθετικούς.
Έχασε πέναλτι ο Λίνο
Οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα στο τέλος προσπαθώντας να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας χωρίς όμως να τα καταφέρει. Μάλιστα στον ΠΑΟΚ δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι κερδίζοντας πέναλτι στο 88ο λεπτό με τον Πιπίνη να ανατρέπει τον Σαλπιγγίδη. Ο Κομίνης έδειξε την άσπρη βούλα με τον Λίνο να το εκτελεί και να στέλνει την μπάλα άουτ.
Ο Εμανουέλ Περόνε συστήθηκε δύο φορές στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.Ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα ου σε μια ακόμα νίκη.
 Παιδική χαρά θύμιζε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Τεράστια αμυντικά λάθη, από παίκτες επαγγελματίες και όχι ερασιτέχνες. Η απουσία του Μαλεζά ήταν εμφανείς καθώς ο Μπαλάφας δεν μπόρεσε να βοηθήσει ανασταλτικά καθώς φέρει ευθύνη για τα δύο πρώτα γκολ του Αστέρα.
 Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο δεύτερο ημίχρονο. Με το γκολ που πέτυχε και την συνολική παρουσία εξέθεσε τον Μπόλονι για την απόφασή του να μην τον χρησιμοποιήσει από το ξεκίνημα του αγώνα.
 Ο Νιμανί αποδείχθηκε λίγος για τις ανάγκες του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν βαρύς χωρίς στην μπάλα στα πόδια του, δεν είχε τρεξίματα, ενώ δεν βοήθησε τον Λίνο ανασταλτικά που βρέθηκε εγκλωβισμένος.
 Ο Γιώργος Κομίνης μπορεί οι επίμαχες φάσεις που είχε να διαχειριστή ήταν ελάχιστες, όμως κατάφερε με τα σφυρίγματα του να εκνευρίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι πτώσεις των παικτών του Αστέρα ήταν συχνές και χωρίς να τιμωρηθούν. Ενώ κατάφερε να αποβάλει τους Μπόλονι και Κωνσταντινίδη
Στο καλάθι των αχρήστων πέταξε την νίκη που σημείωσε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης από το πρώτο ημίχρονο. Οι Αρκάδες έδειξαν για ένα ακόμα παιχνίδι την ανοδική τους πορεία και πως μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος θα παλέψουν για τα play off.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Νιμανί(46’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Πιπίνης, Χουανίτο, Φορμίκα(66’ Μπρέσκα), Περόνε, Ροτζέριο(53’ Αλβάρες), Τσαμπούρης, Ράγιος, Μπαρτολίνι, Ναβάρο(72’ Χούλι), Κουρμπέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου