ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

«Οδοστρωτήρας» ο Θρύλος!


Κάποιος να τον σταματήσει…
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την περίοδο φόρμας που διανύει και νίκησε στο ρελαντί τον Αρη με 3-0 φτάνοντας τις 10 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μηδέν παθητικό!
Οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων κι ο Ολυμπιακός παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στο α' ημίχρονο καθάρισε το ματς, καθώς προηγήθηκε με 2-0 κι ο Αρης έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του εξαιρετικού μέχρι εκείνο το σημείο, Σηφάκη.Αποδοκιμάστηκαν οι πρώην «ερυθρόλευκοι» Καστίγιο, Σηφάκης.


Το 14ο φετινό γκολ του Μιραλάς και πρώτο κόντρα στον Αρη, η εξαιρετική παρουσία του Αμπντούν για άλλο ένα ματς, ο πολύ καλός Ντιόγκο και ο Μακούν με τον Ιμπαγάσα ξεχώρισαν από τον Ολυμπιακό, ο Μέγερι όποτε χρειάστηκε-ελάχιστα-φώναξε «παρόν» και οι πρωταθλητές πάνε στο «αιώνιο» ντέρμπι όντας πρωτοπόροι!
Από την άλλη ο Αρης του Μασάδο δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια, όμως φωνάζει για τη φάση που προηγήθηκε του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού για φάουλ που δεν δόθηκε στον Νέτο. Ωστόσο, με την εικόνα αυτή οι «κίτρινοι» δεν είχαν καμία τύχη κόντρα στους «ερυθρόλευκους» που γιόρτασαν με νίκη τα γενέθλια του συλλόγου (σ.σ: 10 Μαρτίου).
Εκπλήξεις από Βαλβέρδε, Μασάδο
Ο Βαλβέρδε άφησε εκτός 11άδας Τζιμπούρ, Μανιάτη, Καζίμ και παρέταξε τον Ολυμπιακό με Mέγερι στο τέρμα, αριστερά τον Χολέμπας, δεξιά τον Τοροσίδη, στο κέντρο της άμυνας Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, κόφτες Μακούν, Μοντέστο, ο Ιμπαγάσα επιτελικός, δεξιά ο Αμπντούν, αριστερά ο Μιραλάς και στην κορυφή ο Ντιόγκο
Ο Μασάδο από την άλλη άφησε εκτός αγώνα τους Βελλίδη, Ούμπιντες, Φατί και ξεκίνησε τον Σηφάκη στο τέρμα, αριστερά τον Τσουκάνη, δεξιά τον Νέτο, στο κέντρο της άμυνας Λαζαρίδη, Σανκαρέ, Πρίττα, Παπαζαχαρία κόφτες, ο Ακόστα επιτελικός, αριστερό εξτρέμ ο Σολτάνι, δεξί τον Καπετάνος κι ο Καστίγιο στην κορυφή.
Το α' ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του κι έχασε την πρώτη φάση στο 30ο δευτερόλεπτο με το τετ α τετ του Ντιόγκο! Το σκορ άνοιξε τελικά στο 18' με τον Μαρκάνο, έπειτα από κόρνερ που κέρδισε ο Ολυμπιακός και τον Αρη να φωνάζει για φάουλ στον Νέτο.



Ωστόσο οι «κίτρινοι» ήταν κάκιστοι κι ο Ολυμπιακός μια κλάση ανώτερος και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του, αφού είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες και είχε και δοκάρι με τον Μιραλάς στο 23' κι ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ του Βέλγου δυο λεπτά νωρίτερα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.
Ο Λαζαρίδης έκανε γκέλα ολκής ο Αμπντούν, έκλεψε μπήκε στην περιοχή, ο Σηφάκης τον ανέτρεψε αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα κι ο Χολέμπας έκανε το 2-0 από την άσπρη βούλα, ανταλλάσοντας «γαλλικά» με τον Βελλίδη που είχαν ως αποτέλεσμα να «κιτρινιστεί» μαζί με τον Καπετάνο για κοκορομαχία.
Συντήρηση στην επανάληψη
Εχοντας καθαρίσει το ματς και παίζοντας με παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα κι έκανε συντήρηση δυνάμεων, ωστόσο, δεν το παράτησε και δημιουργούσε ευκαιρίες για τρίτο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 69' από τον Μιραλάς.
Ο Αρης αν και με παίκτη λιγότερο έπαιξε καλύτερα στην επανάληψη με τον Γιαννιώτα να είναι πολύ δραστήριος και να δημιουργεί κινδύνους, τον Σολτάνι να ανεβαίνει και τον Σανκαρέ να βρίσκεται σε αρκετές φάσεις σε θέση φορ, χωρίς ωστόσο να βρουν δίχτυα οι «κίτρινοι».
ΣΚΟΡΕΡ: 18' Μαρκάνο, 45+2' πεν. Χολέμπας, 69' Μιραλάς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΔΟΚΑΡΙ: 23' Μιραλάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45+3' Χολέμπας, 60' Τοροσίδης - 24' Σανκαρέ, 45+3' Καπετάνος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45' Σηφάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (62' Μανιάτης), Μιραλάς (72' Καζίμ), Χολέμπας, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Μακούν, Ντιόγκο, Αμπντούν.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Σολτάνι, Καστίγιο, Σανκαρέ, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Τσουκάνης, Πρίττας (73' Πρίττας), Ακόστα (46' Γιαννιώτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου